Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anna766 píše:
No, já to dělám, mam ji vypranou a vyzehlenou v kabelce v igelitovém pytlíku, vyndám, nasadím tak, abych jí zbytečně neohrabávala, sundám za ty gumičky, uložím do pytlíku, doma dávám prát…atd, máme jich mraky, pořád je pereme, zehlime…ale nejsem naivní, vím že to tak každý nedělá.
A já ji nosím v kapse. Během pracovní doby ji nesčetněkrát sundam a nandam, popondam. Věčně ji někde hledám. Po práci hodím do pračky, vyperu na 60 s ostatním prádlem, nechám uschnout na sušáku, nezehlim. Nezehlila jsem ani na jaře, nemůžu najít žehličku. ![]()
Venku ji mám tzv. na nosála, jinak se mi hned opoti a zamlzi brejle a nic nevidím, což je dost blbý, když mám s sebou 3 lety dítě… když potkám někoho znamyho a na chvíli se zastavíme a bavíme, vytáhnu si ji. Momentálně jsem dost nakrapnuta, mám rýmu, občas odkašlávám, tak když jsem s někým v bližší vzdálenosti než 2m, dám si ji i přes nos. Na hřiště občas musíme no…
@Anonymní píše:
Rousku jsem nenosila behem prvni vlny a nenosim ji ani ted… v kramu delam ze jsem ji zapomnela a vyhrnu si rolak. Z rousky je mi blbe… covid furt nemam i když v mym okolí už ho snad meli vsichni…jen nase rodina zatim nic.. už bych to docela chtela mit abych vedela kvuli čemu krachne ekonomika celeho svetaale i když si nemyju vubec ruce a jím zasadně neumyte veci neumytýma rukama…tak nic.
Tak jen doufej, ze nebudes potrebovat ten ventilator
Nehlede na covid, ses pekny 🐷
@Jahudka82 píše:
Venku ji mám tzv. na nosála, jinak se mi hned opoti a zamlzi brejle a nic nevidím, což je dost blbý, když mám s sebou 3 lety dítě… když potkám někoho znamyho a na chvíli se zastavíme a bavíme, vytáhnu si ji. Momentálně jsem dost nakrapnuta, mám rýmu, občas odkašlávám, tak když jsem s někým v bližší vzdálenosti než 2m, dám si ji i přes nos. Na hřiště občas musíme no..
@Anonymní píše:
Rousku jsem nenosila behem prvni vlny a nenosim ji ani ted… v kramu delam ze jsem ji zapomnela a vyhrnu si rolak. Z rousky je mi blbe… covid furt nemam i když v mym okolí už ho snad meli vsichni…jen nase rodina zatim nic.. už bych to docela chtela mit abych vedela kvuli čemu krachne ekonomika celeho svetaale i když si nemyju vubec ruce a jím zasadně neumyte veci neumytýma rukama…tak nic.
Proč by měla krachnout ekonomika celého světa? Představ si, že jsou země, kde jsou lidi schopný dodržovat pravidla a ty země i přes covid mají očekávaný ekonomický růst.
Nosím, když jdu venku kolem lidí. Visí mi kolem krku, takže chytnu za gumičky a nasadím. Máme jich doma kolem 40. Takže vyměnuji podle potřeby. Na jaře jsem po 20 minutách v obchodě lapala venku po dechu jak kapr vytažený z vody a myslela jsem, že leknu. Teď uz mi dýchání s rouškou nedělá problémy jako na jaře. Buďto si tělo zvyklo, nebo se pohybuji pomaleji.
Je rozdíl mezi venku a venku. Ve větším městě, kde je logicky více lidí ji budu nosit a žádnou újmu z toho nemám. V naší střediskové vesničce, když jdeme na procházku tak ji mám v kapse. Sedíme teď fakt doma, takže se jdeme ven projít a nadýchat čerstvého vzduchu. Proč nosit roušku když je na chodnících prázdno?
@Anonymní píše:
Proč anonym??
Už několik týdnů nečtu zprávy a je mi hned líp. Docela mě překvapilo, když jsem na ulici viděl lidi v rouškách, jak si na čerstvém vzduchu debužírují vlastních bacilů. Ten Covid chytneme všichni tak jako tak, ale ti, kteří mají plíce dojebané nadbytečným nošením roušek, holt budou mít větší problémy.
Já si teda od jara na roušku ještě nezvykla, po půl hodině je mi na omdleni. Navíc přes zamlzene brýle vidím kulové.
@bse.pedro píše:
Hanney
3134
91
dnes v 14:02
1
@Janli píše:
Ještě jinak.
Děkuju z celého srdce každé tupé ovci, která si nechá na puse roušku i na parkovišti u kauflandu, když tam jsou mí sedmdesátiletí rodiče. Díky těmhle tupým ovcím mám naději, že nebudu muset vysvětlovat dětem, proč už nikdy neuvidí babičku s dědou.
DĚKUJU![]()
![]()
![]()
Tak tomu se říká vymytej mozek. Co kdyby tvoji sedmdesátiletí rodiče přestali vymetat kaufland a věnovali se nějaké činnosti posilující ducha a zdraví?
@Hanney Řekneš tu inteligentní větu i příbuzným 40ti letýho nebo mladšího, kterej na covid umře, protože ho zbytečně nakazil nezodpovědnej samolibej blb, kterej se chová jako ty…???
Příspěvek upraven 25.10.20 v 20:15
A řekla bys mu to přímo do očí, né jen silná na anonymním netu…???!!?
Myslíš tu větu, aby nevymetali kaufland? Samozřejmě. Důchodci se vůbec nijak neomezují, objíždějí nadále slevové akce, jezdí si do lázní, většina z nich ty roušky má max pod nosem, ne že by na tom záleželo, ale když se kvůli nim zavírá ekonomika, krachují firmy, rozpadají se rodiny, přibývá depresí a psychických problémů a celá generace dětí bude horko těžko dohánět základní vzdělání bylo dobré kdyby také přispěli malou mírou ohleduplnosti.
@Hanney píše:
Myslíš tu větu, aby nevymetali kaufland? Samozřejmě. Důchodci se vůbec nijak neomezují, objíždějí nadále slevové akce, jezdí si do lázní, většina z nich ty roušky má max pod nosem, ne že by na tom záleželo, ale když se kvůli nim zavírá ekonomika, krachují firmy, rozpadají se rodiny, přibývá depresí a psychických problémů a celá generace dětí bude horko těžko dohánět základní vzdělání bylo dobré kdyby také přispěli malou mírou ohleduplnosti.
Ty a řada době podobných máte zůžené vnímání, jako ten oslík, kterej vidí jenom mrkev, kterou má zavěšenou metr před čumákem… A k tomu nenávist k důchodcům, bez kterých bys ani ty nebyla na světě, pokud tě teda sluníčko nevytáhlo z pařízku… ¨Jaksi ti nedochází, že to nejsou jen důchodci, kdo patří do rizikové skupiny, je to spousta dalších lidí všech věkových kategorií…
Tak buď spravedlivá a řekni, že VŠICHNI rizikoví mají sedět doma na prd.eli a až se to uskuteční, nebudeš si ani ty moct nakoupit, protože mezi prodavačkama, který doma nesedí, je spousta rizikových a mají doma rizikový děti a rizikový rodiče a prarodiče.
To samý platí pro zdravotnickej personál, atd., atd., atd…
Takže když všichni rizikoví nudou sedět doma, abys mohla všude svobodně chodit bez roušky, tak brzy chcípneš hladem, protože rizikoví pracovníci pekáren budou sedět doma a rizikoví šoféři nebudou rozvážet zboží, atd., atp. ![]()
@Hanney píše:
Takže důchodci mají zalézt do děr, aby se ostatní nemuseli omezovat? Ekonomika se nezavírá kvůli pár nemocným důchodcům. Dosah téhle nákazy je podstatně rozsáhlejší, její dopad není jen smrt několika lidí, v případě, že by se nedostala pod kontrolu, může dojít ke kolapsu zdravotnictví, ekonomiky a především infrastruktury. Pokud tady budou miliony nemocných, nebude mít kdo pracovat, léčit, udržovat v provozu elektrické sítě a další a další. Nebude kdo by ti prodal rohlík, paralen nebo jel nahodit a opravit spadlý vedení. Je krajně slaboduchý tohle házet na důchodce, ti jsou jen ta oběť. Tím průšvihem a důvodem k blížícímu se lockdownu není pár důchodců, co si jednou týdně jedou nakoupit, ale statisíce lidí v produktivním věku, co odmítají dodržovat opatření, nutně museli v létě cestovat do zahraničí, lítat po akcích a diskotékách. Těm tady můžeš kázat něco o vymytejch mozcích. Ale na to nemáš buď inteligenci nebo koule…
Byl jsem se proběhnout se psem, roušku jsem zapomněl doma, naštěstí jsem potkal jen jednoho člověka a tomu jsem se na cca 10m vyhnul.