Nosíte venku roušky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
25.10.20 20:18
@Anna766 píše:
A proč teda lékař nosicí jednorázovou roušku je cajk ale občan nelékař je ovce?

Občan nelékař nenosí správnou ústenku, správně používanou, ve správných situacích.
Jednovrstevná látková je fakt placebo. Navíc s ní skoro všichni zacházejí úplně blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
25.10.20 20:33

Ani mě dosud nenapadlo, že když mám kolikrát víc pochůzek, prostě vejdu do provozovny, jdu dál, za chvíli se ještě stavím jinde, nakonec u baráku ještě do trafiky.., někdo nade mnou nevychází z údivu co jsem to za tupou ovci, že si kráčím po poloprázdném chodníku v roušce.. :nevim: Přitom si to člověk mnohdy ani neuvědomí a lepší než ji neustále osahávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
25.10.20 20:47

@bse.pedro spousta řečí, proč něco nejde. Je snad úplně logické, že v obchodě bude méně lidí v úterý v poledne než v pátek v 17h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
25.10.20 21:04
@kacz píše:
@bse.pedro spousta řečí, proč něco nejde. Je snad úplně logické, že v obchodě bude méně lidí v úterý v poledne než v pátek v 17h.

Není to logické… V poslední době je u některých marketů nával např. ve středu, protože od středy nový leták…
V úterý v poledne je třeba nával, protože jsou tam lidi, kteří nakupujou cestou do práce, v úterý odpoledne je nával, protože nakupujou lidi, kteří jedou z práce… V úterý dopoledne i odpoledne je tam nával, protože tam nakupujou lidi, kteří mají volno a zrovna se jim to v tu dobu hodí… To samé platí pro ostatní dny…
Když budeš pár týdnů sledovat provoz u marketu, zjistíš, že nikdy neplatí, že největší provoz je např. vždy ve středu od 10 do 14, lidi si prostě nakupujou, jak je napadne, do práce si jezdí všelijak, jednou denní, pak zase noční, někteří blbci dělaj v třísměným provozu, další debi. lové dělaj 12ky - krátkej dlouhej tejden…
A největší idi.oti jsou důchodci, kteří třeba jedou k doktorovi, od něj do marketu a když je plnej lidí, stejně tam vlezou, místo aby táhli dom a vrátili se třeba za dvě hodiny a když z dálky uviděj, že je na parkovišti hodně aut, zase se vrátili domů a šli nakoupit jindy… :pankac: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
25.10.20 21:19
@Anna766 píše:

Lekar si ji nasadi treba pred zakrokem, nasadi rukavice, po pouziti rousku vyhodi, opatrne sunda rukavice. Normalni clovek ji nosi, patla si na ni rukama, strci do tasky, zase nasadi, a vsechno si to nakoncentrovane (co by jinak zanechal nekde ve vzduchu) rozpatla ruzne po sobe a okolnich predmetech. Ja cetla jen jedinou studii, ktera vychazela opravdu z realu, jak rousky funguji. No zatim to vypada tak, ze at nosis rousku nebo ne, pravdepodobnost, ze coronu chytis je stejna. Ale rada si pockam na dalsi studie. :nevim:
Myslim, ze by spis pomohlo, kdyby ji lide meli nosit spis vyjimecne, jen treba do obchodu, na postu, pak si ji clovek nasadi cistou pred obchodem, vyleze, opatrne strci do pytliku, doma opere. Vsude dezinfekce, strikat kliky, kosiky v obchodech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
25.10.20 21:24
@bse.pedro píše:
Není to logické… V poslední době je u některých marketů nával např. ve středu, protože od středy nový leták…
V úterý v poledne je třeba nával, protože jsou tam lidi, kteří nakupujou cestou do práce, v úterý odpoledne je nával, protože nakupujou lidi, kteří jedou z práce… V úterý dopoledne i odpoledne je tam nával, protože tam nakupujou lidi, kteří mají volno a zrovna se jim to v tu dobu hodí… To samé platí pro ostatní dny…
Když budeš pár týdnů sledovat provoz u marketu, zjistíš, že nikdy neplatí, že největší provoz je např. vždy ve středu od 10 do 14, lidi si prostě nakupujou, jak je napadne, do práce si jezdí všelijak, jednou denní, pak zase noční, někteří blbci dělaj v třísměným provozu, další debi. lové dělaj 12ky - krátkej dlouhej tejden…
A největší idi.oti jsou důchodci, kteří třeba jedou k doktorovi, od něj do marketu a když je plnej lidí, stejně tam vlezou, místo aby táhli dom a vrátili se třeba za dvě hodiny a když z dálky uviděj, že je na parkovišti hodně aut, zase se vrátili domů a šli nakoupit jindy… :pankac: 8)

Fakt? Tady plati jednoznacne, des-lin v sobotu po obede, mas o zabavu postarano. :mrgreen: Tak tam o vikendu nelezu, ani pred coronou, natoz tak ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
25.10.20 21:25
@Anna766 píše:

Ale lékaři vždycky nosili ústenku jen při operacích nebo nějakém zákroku, ne? Nikdy jsem neviděla lékaře, aby chodil po chodbách nebo na pokoje k pacientům v ústence. A to ani když jsem ležela na infekčním, tak mezi nás nikdo ze zdravotníků nechodil s ničím na papuli. Srovnává se tu opravdu nesrovnatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.20 21:34

Rousku jsem nenosila behem prvni vlny a nenosim ji ani ted… v kramu delam ze jsem ji zapomnela a vyhrnu si rolak. Z rousky je mi blbe… covid furt nemam i když v mym okolí už ho snad meli vsichni…jen nase rodina zatim nic.. už bych to docela chtela mit abych vedela kvuli čemu krachne ekonomika celeho sveta :think: ale i když si nemyju vubec ruce a jím zasadně neumyte veci neumytýma rukama…tak nic.

• Citovat
  • Upravit
6061
25.10.20 21:42

Tak já to řeknu taky jinak, mám člena rodiny ve špitále, je mu 45 let.
Nejsou to jenom osmdesátníci a výš, kdo jsou ohrožení…

Mluvila jsem s primářem Ara, za poslední týden padají na hubu, jedou jim téměř všechny ventilátory, nemají rezervy, nemají kam dávat lidi. /žádná medializovaná praha, ale malá nemocnice, nicméně spádová pro poměrně velkou oblast).

Všichni, kteří se chovají zodpovědně, jsou zodpovědní nejen sami k sobě ale k celé společnosti. Snížit rychlost přenosu viru má smysl. Udělat něco proto, aby nezkolaboval zdravotnický systém, má smysl. Každý z nás ho totiž potřebuje. Možná ne dnes, v tuto chvíli, ale jednou ano. A může to být blbej slepák, kterej tě kvůli přetíženému zdravotnictví covidem pošle k zemi… v zájmu nás všech je chovat se tak, aby k tomu nedošlo. A je hrozně smutný, že to stále hromada lidí nechápe a že kvůli tomu spousta lidí zaplatí životem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
25.10.20 21:42
@Anonymní píše:
Rousku jsem nenosila behem prvni vlny a nenosim ji ani ted… v kramu delam ze jsem ji zapomnela a vyhrnu si rolak. Z rousky je mi blbe… covid furt nemam i když v mym okolí už ho snad meli vsichni…jen nase rodina zatim nic.. už bych to docela chtela mit abych vedela kvuli čemu krachne ekonomika celeho sveta :think: ale i když si nemyju vubec ruce a jím zasadně neumyte veci neumytýma rukama…tak nic.

promiň, ale :poblion: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
25.10.20 21:44
@Anonymní píše:
Rousku jsem nenosila behem prvni vlny a nenosim ji ani ted… v kramu delam ze jsem ji zapomnela a vyhrnu si rolak. Z rousky je mi blbe… covid furt nemam i když v mym okolí už ho snad meli vsichni…jen nase rodina zatim nic.. už bych to docela chtela mit abych vedela kvuli čemu krachne ekonomika celeho sveta :think: ale i když si nemyju vubec ruce a jím zasadně neumyte veci neumytýma rukama…tak nic.

Neztrácej naději… s tímhle přístupem se nakonec jistě dočkáš nejen covidu… 🐷 :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
25.10.20 21:46

@bigl

Já ano. Znám lékaře, kteří si i při mírné viróze, na pokoj berou ústenku, aby nenakazili pacienty. A to fakt nekecám. Od toho ty ústenky taky jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
25.10.20 21:53
@Lenka_Hal píše:
Lekar si ji nasadi treba pred zakrokem, nasadi rukavice, po pouziti rousku vyhodi, opatrne sunda rukavice. Normalni clovek ji nosi, patla si na ni rukama, strci do tasky, zase nasadi, a vsechno si to nakoncentrovane (co by jinak zanechal nekde ve vzduchu) rozpatla ruzne po sobe a okolnich predmetech. Ja cetla jen jedinou studii, ktera vychazela opravdu z realu, jak rousky funguji. No zatim to vypada tak, ze at nosis rousku nebo ne, pravdepodobnost, ze coronu chytis je stejna. Ale rada si pockam na dalsi studie. :nevim:
Myslim, ze by spis pomohlo, kdyby ji lide meli nosit spis vyjimecne, jen treba do obchodu, na postu, pak si ji clovek nasadi cistou pred obchodem, vyleze, opatrne strci do pytliku, doma opere. Vsude dezinfekce, strikat kliky, kosiky v obchodech…

No, já to dělám, mam ji vypranou a vyzehlenou v kabelce v igelitovém pytlíku, vyndám, nasadím tak, abych jí zbytečně neohrabávala, sundám za ty gumičky, uložím do pytlíku, doma dávám prát…atd, máme jich mraky, pořád je pereme, zehlime…ale nejsem naivní, vím že to tak každý nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
25.10.20 21:58
@Lenka_Hal píše:
Fakt? Tady plati jednoznacne, des-lin v sobotu po obede, mas o zabavu postarano. :mrgreen: Tak tam o vikendu nelezu, ani pred coronou, natoz tak ted.

Tady to tak jednoznačné není… Lidi jsou neukázněný a nakupujou si, kdy je napadne, málokdo jezdí pravidelně a ve stejnou dobu… :nevim:
Jó, kdysi dávno, před několika lety, byla jistá pravidelnost, platívalo, že největší frmol býval v pátek… Ale od té doby, co zostřil konkurenční boj mezi řetězci /alespoň naoko, jinak se podle mě na některých věcech v tichosti domlouvají/, změnily se termíny týdenních letákových akcí, kdy jeden řetězec má začátek „akce“ ve čtvrtek, jiný ve středu a do toho dají nabídky platné třeba jen o víkendu, je v tom neskutečný bordel… :nevim: :roll: 8)
Do toho „umělá konkurence“, kdy jedna firma oblbuje lidi tím, že provozuje dvě až tři sítě marketů pod různými názvy… Např. jedna firma má Kaufland a Lidl, Tesco provozuje franšízovou síť menších obchodů pod názvem Žabka, atd… 8)
Takže jeden týden si koupíš kafe v akci v jednom marketu, další týden to samé v jiném marketu patřícím stejné společnosti, ale provozovaném pod jiným názvem, o 15,–Kč dráž, ale zase tam dostaneš kilo mrkve o korunu levněji než v prvním…
A málokdy se stane, že by firmy, které si skutečně konkurují, měly ve stejném termínu akční ceny na stejné zboží, to taky o lecčems svědčí… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
25.10.20 22:00

Nenosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie