Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Markétka111 píše:
@NicknackEK jsem zdravotnik a premyslim nad tim vic nez dosta pardon, ze je na sebe tehotna zenska opatrna
nejde jen o me, ale take o dite, ktere nosim, pochopeni a ohleduplnost by proste podle me neskodila
Jsem taktéž těhotná v 7 mesici;-)a pro mě a me dítě dnes nemůžu opravdu udělat nic lepšího než se jit nadychat do prirody čerstvého vzduchu:-) mezi davy opravdu neleží ale to bych nelezla v této době nikam i bez covidu, protože je běžné kazdy rok ze s nástupem října jsou rýmy a nachlazení ns denním pořádku a jako těhotná nechci být ani nachlazena. Ale pořád mam selský rozum ktery mi říká "proč bych měla mít ja hubě hadr, když kolem mě nikdo neni:-))
@Markétka111 píše:
@Gemulka to ale neznamena, ze lidi nejsou bezohledni, jedine co se po nich chce, je rozestup a rouska na puse. A ani to nejsou schopni dodrzet.
Nikoli - rozestup nebo rouška na puse
Ještě jinak.
Děkuju z celého srdce každé tupé ovci, která si nechá na puse roušku i na parkovišti u kauflandu, když tam jsou mí sedmdesátiletí rodiče. Díky těmhle tupým ovcím mám naději, že nebudu muset vysvětlovat dětem, proč už nikdy neuvidí babičku s dědou.
DĚKUJU
![]()
@NicknackEK píše:
Však jestli chcete dýchat to co vydechujete i když kolem vás nikdo není, nikdo vám v tom nebrani:-)to je svobodná volba. kazdeho mit.to.na puse pořád. Ale mě už nikdo nedokáže nakazat abych to mela na hubě venku kde ted metrů kolem mě nikdo není.. prostě ne, svého zdraví si vážím. vic nez nějakého nařízení prymulu a babisu:-)ostatně.. asi ani oni z toho nemaji strach kdyz poctivě konzumuji, sedí spolu kde nemaji a. preci rouska byt nemusí kdyz je konzumace.. škoda že to neplatí pro nás pro všechny, my teď nic moc nikde konzumovat nemuzeme:-D
Vždyť ti to nikdo nepřikazuje!!!
Roušku máš mít venku, pokud nemůžeš udržet dva metry odstup. Co na tom proboha není jasne?
@Zdeněk IV píše:
Ne, nenosím, Prymula se vždy choval, jako levicový politik. Mám ji vždy v kapse, kdybych náhodou potkal Policii. Ten ať chce, tak ať si to nosí, ale já nejsem tupá ovce, nosím to jen v práci a na zastávkách.
Nosim pokud nekoho mijim na ulici pod 2m, tak si ji nasadim. MHD nejezdim a mam nasazenou, tam kde je to povinne potraviny, lekarny a kdyz jdu do kanclu. V soucasne chvili s vetsim mnozstvim lidi vubec neprichazim do styku.
A jinak verit tomu, ze nas spasi rousky na hube je uplne stejne jako verit vyznamenanemu exministru zdravotnictvi nasim hradnim panem ![]()
@Bábrdl píše:
Vždyť ti to nikdo nepřikazuje!!!Roušku máš mít venku, pokud nemůžeš udržet dva metry odstup. Co na tom proboha není jasne?
Vy jste to psala jinak;-) mě je to jasné naprosto ale většina lidí tu pise jakobych musela být. na puse roušku i když jsou ode mě 10m nekde na parkovisti;-)
@Baba píše:Plošné nošení ústenek je nesmysl, což potvrzuje samo ministerstvo zdravotnictví - stačí si přečíst zdroje, které jsou pod mimořádným nařízením o ústenkách. je to vtipný, ale tam žádný důkaz pro jejich zavedení není. Asi si Prymula myslel, že když tam dá pár článků z Lancet, tak to bude vypadat důvěryhodně.
Mmch, je tam taky hezký článek o dvou kadeřnících
Díky za názor zdravotníka.. Proč už má každý strach říct to nahlas?
Představte si situaci, že máte dítě po chemo, po imunosupresivní terapii…atd. a pozadate návštěvy, aby si vzali roušku. Prijde návštěva a řekne „nejsem ovce, žádnou roušku si nevezmu“, „na youtube říkali, že roušky nefungují“, „nic mi není, btak na co roušku, já v ohrožení b nejsem“. Co vy se stalo? A) návštěvu byste vyrazili, b) strašně byste ji všude pomluvili, c) všichni by souhlasili s tím, že dotyčný je pěkný..ák.
No. A teď bohužel není v ohrožení ničí konkrétní dítě, ale taková abstraktní vec jako 'zdravotní systém". A vůle chránit takovou abstrakci věc není moc velká. Protože si prostě lidí neumí domyslet, co to může znamenat.
Nosím, resp. nasazuji podle potřeby (když jdu do obchodu a nepotkám člověka na míň než 5 metrů, tak ji nemám, jak je někdo poblíž, nasazuji). Na malém městě. Do práce jezdím do vnitřní Prahy (pokud nejsem zrovna doma jako teď), tam bych ji asi nosila nonstop.
@Janli píše:
Ještě jinak.
Děkuju z celého srdce každé tupé ovci, která si nechá na puse roušku i na parkovišti u kauflandu, když tam jsou mí sedmdesátiletí rodiče. Díky těmhle tupým ovcím mám naději, že nebudu muset vysvětlovat dětem, proč už nikdy neuvidí babičku s dědou.
DĚKUJU![]()
![]()
Pokud nebudu vedle vás a nebudu na vás poslat, nevidím důvod proč ji na parkovišti mit:-) jestli by nebyli lepsi vašim 70letym rodicum. nakoupit aby tam. nenuseli sami. stejne jako to dělám ja:-) bohužel kdyz jsem jela v pátek v 17h nakoupit do lidlu, byl plný kategorie 70+..vidím to spíš na chybu tech duchodcu-co tam v 17h v pátek delaji..u nás v rodině je xxx senioru navíc v rizikové skupině.. selský rozum ni neříká „mej u kafu na parkovišti roušku protoze tam po mě může projit senior“…selský rozum mi říká udělej vse proto aby nemuseli v takové časy chodit do kseftu vubec nebo dopoledne ve všední den kdy je tam minimum lidi:-)
@Bábrdl píše:
Představte si situaci, že máte dítě po chemo, po imunosupresivní terapii…atd. a pozadate návštěvy, aby si vzali roušku. Prijde návštěva a řekne „nejsem ovce, žádnou roušku si nevezmu“, „na youtube říkali, že roušky nefungují“, „nic mi není, btak na co roušku, já v ohrožení b nejsem“. Co vy se stalo? A) návštěvu byste vyrazili, b) strašně byste ji všude pomluvili, c) všichni by souhlasili s tím, že dotyčný je pěkný..ák.No. A teď bohužel není v ohrožení ničí konkrétní dítě, ale taková abstraktní vec jako 'zdravotní systém". A vůle chránit takovou abstrakci věc není moc velká. Protože si prostě lidí neumí domyslet, co to může znamenat.
Presne ta logika co pisete-DNESKA SI PROSTE. NEZVU. ZADNE NAVSTEVY kor když mám doma takové dítě. To je daleko nezodpovednejsi nez nemít venku rousku na puse kdyz kolem mě nikdo neni to se na me nezlobte.
@bigl píše:
Díky za názor zdravotníka.. Proč už má každý strach říct to nahlas?
@Bábrdl píše:
Představte si situaci, že máte dítě po chemo, po imunosupresivní terapii…atd. a pozadate návštěvy, aby si vzali roušku. Prijde návštěva a řekne „nejsem ovce, žádnou roušku si nevezmu“, „na youtube říkali, že roušky nefungují“, „nic mi není, btak na co roušku, já v ohrožení b nejsem“. Co vy se stalo? A) návštěvu byste vyrazili, b) strašně byste ji všude pomluvili, c) všichni by souhlasili s tím, že dotyčný je pěkný..ák.No. A teď bohužel není v ohrožení ničí konkrétní dítě, ale taková abstraktní vec jako 'zdravotní systém". A vůle chránit takovou abstrakci věc není moc velká. Protože si prostě lidí neumí domyslet, co to může znamenat.
Nezvala bych návštěvy v době chřipkové nebo jiné epidemie.
@Bábrdl píše:
A k tomu vyjádření abstraktní veci..- to ze si dám na pusu venku rousku kdyz kolem mě nikdo neni-tim opravdu nikoho neochranim:-)