Noví sousedé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2647
12.7.14 14:17

Já když vybírala byt, chtěla jsem na metru B, ale ne Čerňák a Smíchov a pod - právě kvůli Romům. No, zvolila jsem „ruskou“ čtvrť - Stodůlky.
Jsem si ale nepomohla. Je to barák plný menších bytů, které lidi kupují na kšeft - pak pronajímají - ukrajincům…
Takže jsem si moc nepomohla. Ono slyšet babu nadávat v ukrajinštině - ty vysoké tony - no děs. Ale teď se odstěhovali a máme tam starší pár.
Jenže pod náma pronajali byt mladému páru - upozorňuju, že to jsou Češi - teda přesněji Moraváci. Občas dělají bordel, ale to se dá, teď si prý (jsem s malým u babičky) koupili gril a ob den grilují - no jsem zvědavá, no ale proč to píšu - kouří… A u bytu jsou venkovní rolety - nevim proč, ale pokaždé je zatahují a zase vytahují, takže rámus celou noc, když jdou kouřit (chodí spát cca ve dvě ráno, frekvence kouření po 30 minutách) a o tom smradu ani nemluvim - ted v létě je to masakr, spát v zahemovaným bytě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
12.7.14 14:26

Problem vidim jen v tom, ze jich tam bude 7 v tak malem byte, ale o tom tahle diskuze asi nebude.

Tezko muzes dopredu odhadnout co te ceka, at uz je soused jakekoli barvy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
12.7.14 14:29

S kouřením na balkóně asi moc neomezíš. Možná si ho nechat zasklít a větrat když nehulí. Tohle jsou problémy, které můžeš řešit i s Čechy. Je to na obě strany stejné. Oni řeknou, že ty je také omezuješ a je to začarované kolečko. Navíc předjímat, jací budou je předčasné. Třeba se za krátko odstěhují. No a vulgární děti…u nás jsou bílé děti mnohdy vulgárnější než romské. Je tu teda jeden Rom a ten chodí na dětská hřiště vyhrožovat nožem a injekčí stříkačkou, ale ten se řeší pořád, je psychicky narušený, adoptovaný bílou matkou, která ho nezvládá…jednou za dva měsíce skončí v léčebně a za několik dní je zpět.

Sousedi asi nejdou moc vyřešit. Hlavní je začít příjemně. Slušně požádat, hledat kompromisy. Existují i slušní cikáni.

• Citovat
  • Upravit
18259
12.7.14 14:29

Tak ma jsme tedka asi 3 tydny v nasem novem byte, ktery jsme koupili, taky jsme se hrozne po predchozich zkusenosti bali sousedu, ale musim rict, ze je tu klid, na patre jsme tri byty 2× 3+1 a 1× 2+1 v tom bydli Romove a musim rict, ze o nich ani nevime, jsou to starsi lidi, ale chodi za nimi deti s vnoucaty a opravdu je to slusna rodina, voni to od nich, zadny ejchuchu juchuchu…ale to bude taky tim, ze je to domovni rad, ktery se dodrzuje, od 21,00 do 7,00 je nocni klid, od 20,00h nikdo nesmi mit pustenou pracku, mycku, luxovat apod. po teto hodine se nesmi ani vrtat. Je tam toho vic a je tu proste klid a poradek. Nez jsme se sem ale nestehovali, tak jsme bydleli chvilku v podnajmu a jinde a nad nama taky Romove mlady dva lidi s ditetem a proste mazec..nakopat je do zadku…chlap ted sel i sedet za rvacky apod. ona i spravcova tam stala za houno.
Sousedy si clovek nevybere, ale kdyz je dobry spravce a delaji se schuze apod. tak to taky pak vypada jinak nez kdyz se na to kasle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
12.7.14 16:16

Naproti v baráku bydlí asi čtyři rodiny, většinou o 5 nebo 6 členech v jedné místnosti. Když pominu to, že ani jeden nepracuje, tak ano, dělají bordel. My jsme si teď koupili byt a mizíme. Jo a mluvím jak o tmavých, tak o bílých. Ale jak je to rodina co nemaká, je problém vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lew
18
12.7.14 16:49

Sehnala jsem si kontakt na zasklívání lodžií, abych mohla aspoň sušit prádlo. Jinak mám velký strach co bude, dcera je malá, manžel v práci od rána do večera, víkendy do noci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová