Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tak jsme tu strisku vyprala v ruce, dala jsem ji do pracky, mame bocni plneni a zasekaval se tam ten plast a ja se bala ze by se to zlomilo, ale Nuna je jako nova ![]()
Ja nezakopavam jen hoodne vyjimecne ale jinak ne a mam 180cm, rukojet mam na maximum od zacatku, vyhovovalo by mi kdyby sla jeste vys ale jde o zvyk…
Tak ji holky taky musím vyprat
Dcerka nunáčka zasrala od banánu
Úplně mi to trhalo srdce, když jsem ji viděla, jak to po něm patlá ![]()
Ahoj holky,
nejdřív díky za tuhle diskuzi, moc mi pomohla ve výběru. Jen jsem chtěla přidat zkušenost s reklamací. Brzda mi drhla jako blázen, od začátku to bylo špatný, jenže prodavač mě ujišťoval, že se „rozjede“, no ve finále se nedala odbrzdit vůbec a servis to neuznal jako reklamaci s tím, že je špatně udržovaná, že se má pravidelně čistit a promazávat (pořád ale nevím, co víc dělat, než tu brzdu očistit zvenku, nebudu to přece po každý procházce šroubovat,,, nehledě na to, že to je zásah, na kterém padá záruka) To je možná dotaz na vás, jak čistíte brzdy? Taky se mi páral potah ve švu, taky neuznané, zas prý špatná manipulace.
Závady odstranili, ale těch řečí ![]()
Přeji všem bezproblémové nuny ![]()
To by me taky zajimalo…mne fungovala super odbrzdit jsem ji mohla i bosou nohoum pak jsme byli na chate a Nuna pordelala narocnou cestu lesem, pak v Bulharsku, pisecny plaze atd no Nuna dostala zabrat po vyprani je sice jako nova ale ta brzda, uz na dovoleny jsem ji ja odbrzdit nemohla a musel manzel tak nevim jak ji pormazat nebo vycistit :-/…
Taky čekám nějaké rady na údržby brzdy, mám ten stejný problém. Brzda funguje daleko hůř než dřív
Jediné mínus Nuny
Tak u nas je ot s tou brzdou horsi a horsi uz ji nohou fakt neodbrzdim…pomooooc
Ahoj holky,
prosím Vás, nevíte která autosedačka pasuje na nunu?
Mám tu, která nejde polohovat do lehu.
A prosím Vás, musí se při nasazování autosedačky sundávat sedačky nuny?
Kdyby měla některá foto nuny z autos, budu ráda. ![]()
Díky.
@steka zatim jeste nemam adaptery koupeny ale mela by sedet maxi cosi a cybex aton. Plus jeste jedna ale romer ne.
ja potah sundavat nebudu, i mi tu nekdo rikal, ze to neni nutny.
@x-lady brzda je muj vecny problem, nohou ji neodbrzdim snad ani v pohorach ![]()
@Já_a_Kačí hm, ja bych to taky nejradsi hodila na reklamaci, ale do prahy se nedostanu. My uz to jednou rozsroubovali a promazali, najednou ta brzda sla lehce, do vicee poloh (ale ty treba v MHD nedrzi) a po domacknuti nadoraz to chvilku slo lehce a uz zas vubec. Musme to promazat znova.
nevim v tomhle ma nuna docela velkou slabinu ![]()
@suik Já ji mám zatím rok a brzda v pohodě… odbrzdím ji i v sandálech ![]()
@j.a.n.i1 taky ji mam rok, problemy zacaly byt uz po pul roce, tak jsme promazali, chvilku dobry, ale dlouho to nevydrezelo ![]()
@steka Na nunu jdou dvě sedačky: Cybex a Maxi cosi. Co se týče toho sundávání potahu, tak ten sundávat nemusíš.. Mám jen ilustrační foto:
@suik píše:
@Já_a_Kačí hm, ja bych to taky nejradsi hodila na reklamaci, ale do prahy se nedostanu. My uz to jednou rozsroubovali a promazali, najednou ta brzda sla lehce, do vicee poloh (ale ty treba v MHD nedrzi) a po domacknuti nadoraz to chvilku slo lehce a uz zas vubec. Musme to promazat znova.nevim v tomhle ma nuna docela velkou slabinu
Co se týče reklamace, přidám pár perliček. Ze servisu mi přišlo vyjádření o tom, že brzda se má 4× do roka rozebrat a pečlivě vyčistit. Nejen ale brzda, také kolečka se mají 4× do roka odmontovat a pečlivě vyčistit jarovou vodou.
Nikdy by mě nenapadlo z golfek odmontovávat kolečka, beru to jako zásah do konstrukce, měla bych strach, že tam něco ulomim, zničim, navíc na to nemam nářadí, proto jsem se ptala paní jednatelky, kde v návodu k použití se tohle píše, že to tam postrádám. Ale ne, podle paní jednatelky je toto normální a samozřejmé, stejně jako když si koupíte kolo nebo auto, také se o kola staráte, že, takže to v návodu pochopitelně není, protože to je snad každému jasné.
MMCH u jízdního kola v návodu to samozřejmě je, i s obrázky a ruku na srdce, která z vás kdy sundavala kolo z auta…
Ale nedá mi to, zeptám se…
Vy si někdo odmontováváte z golfek kolečka 4× do roka, čistíte pečlivě ložiska a tyčinky? (bože, já si ani nejsem jistá, co to je) Jestli ano, tak jsem opravdu nehorázná špindíra, ach jo ![]()
Počáteční nadšení z nuny zchlazeno na bod blížící se nule, doporučuji opravdu jen do nákupáků, ven a třeba za deště, no to vůbec.
Jednání servisu mě opravdu velmi zklamalo. Kočárků jsem měla pět a ani u jednoho jsem neměla takovou chuť ho hodit z mariánky i s vyjádřením autorizovaného servisu.