Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moje máma měla taky o třicet let staršího přítele. Byla s ním patnáct let a já s ním vyrůstala a jako malá jsem ho brala skoro jako tátu.
Bylo to fajn. Ale teď je mu přes sedmdesát a s mámou jsou už jen přátelé. V určitém věku to není tak poznat, ale když je Vám potom 45 a partnerovi 75, tak se ten věkový rozdíl trochu prohlubuje.
Ale to nic nemění na tom, že na tom nic není a je to každého věc.
Mám staršího o 25 let a nikdy bych neměnila. Má to v hlavě srovnané a více co chce. Jsme spolu 5 let a máme spolu chlapečka. Největší sranda je, že jeho dcera(21let) je těhotná takže to vypadá, že já v 25 letech budu nevlastní babička
![]()
Je to každého věc, nikomu do toho nic není. Přesto, straší partner o 30 let, kdy si dělá dítě, v padesáti? Je to z dlouhodobého hlediska vůči tomu dítěti nefér, navíc, jakmile bude partnerce 35-40, věřte, že je člověk ještě mlád, manželovi je sedmdesát, je to starý většinou nemocný člověk, můj otec je ode mne o 18let, teď v tom věku, kdy mně je 38 a jemu 60 je ten rozdíl naprosto markantní. Naprosto nepředstavitelné.
Musím souhlasit s terinkou4444 a mluvím z vlastní zkušenosti. Můj první manžel byl o 26 let starší. Píšu byl, protože před 7 lety zemřel. Našemu synovi tehdy bylo 5 let ![]()
Já jsem zase toho názoru, že lepší skvělý starší táta, který se dítěti věnuje než mladej kluk, kterej se dítěti nevěnuje a jsou pro něj přednější třeba kamarádi nebo hospoda. Mýmu příteli je 50 a svojí akčností a postojem k životu by strčil do kapsy dvacetiletý kluky. Ale mluvím jen z vlastních zkušeností, jinde je to třeba úplně jinak.
Ten můj byl také v 50 akční Shellys. Jéjej, ten byl akční. Postupem času přestával být akční a před šedesátkou zemřel. Ale jo, v pohodě. Proč nemít staršího přítele. Ale nepořizovat si s ním děti. Samozřejmě, zemřít může i mladý chlap, ale u toho šedesátníka je ta pravděpodobnost tisíckrát větší ![]()
Já jsem si s ním dítě pořídila a nikdy bych toho nelitovala.
@koprovka89 Právě.
Taky jsem měla roupy najít si někoho, kdo už by dítě chtěl, takže asi někoho staršího, ale do padesátníka bych nešla. Vyhlídky, že nejpozději v mých padesáti budu sama a zoufale hledat náhradníka na stáří, děti budou brzy bez otce… To bych si dobrovolně nevybrala.
@Shellyss píše:
Já jsem zase toho názoru, že lepší skvělý starší táta, který se dítěti věnuje než mladej kluk, kterej se dítěti nevěnuje a jsou pro něj přednější třeba kamarádi nebo hospoda. Mýmu příteli je 50 a svojí akčností a postojem k životu by strčil do kapsy dvacetiletý kluky. Ale mluvím jen z vlastních zkušeností, jinde je to třeba úplně jinak.
jsou to extrémy, není to o tom, že starý je skvělý táta a mladý nezodpovědný kluk, jsou třeba chlapi kolem třicítky, co jsou skvělí zodpovědní tátové a mají šanci se dožít vnoučat. Stále si jen vyměňujeme názory, takže to není útok na nikoho ani nějaké kecání někomu do života, ale člověk kolem padesátky by si prostě nemě pořizovat maličké děti, tak jako padesátnice nepůjde a nepořídí si miminko, protože ví, že je to čirá nezodpovědnost, že dítě potřebuje rodiče, možná ještě víc než malé děťátko, ikdyž je mu 15,18… prostě není zodpovědné od padesátníků nebo starších kmětů hrát si na mladíky a plodit děti, je to totálně nefér vůči těm děem a z vitálního padesátníka je rázem nevitální šedesátník, prostě tak to je.
@Litta píše:
@koprovka89 Právě.Taky jsem měla roupy najít si někoho, kdo už by dítě chtěl, takže asi někoho staršího, ale do padesátníka bych nešla. Vyhlídky, že nejpozději v mých padesáti budu sama a zoufale hledat náhradníka na stáří, děti budou brzy bez otce… To bych si dobrovolně nevybrala.
a představ si, že v tvých padesáti nelovíš mezi padesátníky, protože padesátníci prostě neloví padesátnice, ale minimálně o deset let mladší ženský, takže lovíš nějakého dědka po šedesátce a začínáš s ním, se straým kmetem se svými nezměnitelnými zvyky, budovat nějaký nový vztah. Vždycky se může stát, že jeden z partnerů zemře, odejde a je člověk ve stejné situaci, ale jaksi úmyslně dopředu si vybírat takový život, to prostě já osobně nechápu.
Shellys, nemůžeš přece myslet jen na sebe. Já lituji svého syna, že je od 5 let bez otce, to je pro mě podstatné! A samozřejmě bez prarodičů z jeho strany, které ani nikdy nepoznal, protože už byli dávno po smrti. Starej chlap je prostě na houby
Oni jsou v 50 všichni akční, ale strašně rychle jim pak síly dochází ![]()
Litta, dobře děláš. Jsou i mladí kluci, kteří dítě chtějí. Jednoho takového mám doma. 4 roky jsme byli se synem sami a pak jsem poznala jsou životní lásku ![]()
Ahoj. Tak já tedy vůbec nesouhlasím s tím, že po 50 nejsou chlapi akční.
Je mi 22 a tátovi jsem se narodila v jeho 45 letech (s mamkou jsou o 12 let) . Celé dětství s námi fungoval jako každej správnej taťka má
. Dnes je mu 67 a pořád ještě aktivně a rád chodí do práce (i po operaci obou kyčlí).. Samozřejmě že už to není jakoby mu dnes bylo 40, ale zase já jsem dnes ve věku, kdy vím, že kdyby se cokoli stalo, cokoli by potřeboval, postarám se o něj na 100%. Jak se říká, že nejlepší chlap v životě ženy je táta, partner a syn… Můj táta to rozhodně splňuje ![]()
Jinak sama mám přítele o 18 let staršího. Jsme spolu kolem roku a neměnila bych! Miminko bych ráda stihla do 25 a myslím, že mu bude přítel schopný dát to samé jako táta dal v životě mně. A až mi bude 50 a jemu 68 postarám se o něj úplně stejně jako o tátu ![]()
Důležité je, že se partneři milují a jsou ochotní se pro sebe vzájemně obětovat.