Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímal by mě váš názor. Koupila jsem manželovi a synovi vstupenku na velkou motoshow v O2aréně. Vzhledem k aktuální situaci s teroristy a k obavám z útoků (např. dopolední rozsvěcování vánočního stromku v Praze) nějak začínám pochybovat o vhodnosti tohoto dárku
Šli byste/poslali byste příbuzné v současné době na takovou akci?
@Nsoci Ehm… asi bych nešla
. Nechci si to připouštět, ale strach mám
. V týdnu jsem byla v Cinema city a taky jsem pak z toho neměla moc dobrej pocit… a to to bylo jen kino ![]()
Ja mam blby pocit, i kdyz jedu metrem pres Muzeum, nedavno jsem jela, tam davy a rikala jsem si, ze to uplne vybizi…
Nevim, nemela bych z toho dobry pocit, asi bych se zeptala manzela a nechala rozhodnuti na nem, kdyz tam jde se synem on.
@Nsoci píše:
Zajímal by mě váš názor. Koupila jsem manželovi a synovi vstupenku na velkou motoshow v O2aréně. Vzhledem k aktuální situaci s teroristy a k obavám z útoků (např. dopolední rozsvěcování vánočního stromku v Praze) nějak začínám pochybovat o vhodnosti tohoto dárkuŠli byste/poslali byste příbuzné v současné době na takovou akci?
nešil. mají tam rámy, pokud se nemýlím. Bouchnout to může kdekoli - obchodní domy v předvánočním čase jsou, myslím, lepším terčem.
Motoshow snad nebude typ akce, na kterou by se teroristi nějak zaměřili, víc bych se bála třeba právě toho rozsvěcení vánočního stromu, a v metru se poslední dobou taky necítím moc dobře
My bychom na takovou akci asi teda nešli, ale částečně taky proto, že nemáme rádi masové akce celkově, bez ohledu na nedávné události.
Příspěvek upraven 28.11.15 v 19:54
@Burj Chalifa píše:
nešil. mají tam rámy, pokud se nemýlím. Bouchnout to může kdekoli - obchodní domy v předvánočním čase jsou, myslím, lepším terčem.
Souhlasím, zrovna O2 arény bych se nebála.
Vubec bych strach nemela. nevidim zadny realny duvod. v teto zemi strach z terorismu vazne nemam.
Racionálně si říkám, že ta naše země je zrovna v těchto událostech celkem bezvýznamná a jsou přijata celkem velká opatření. Citově si říkám, že zrovna teď mám v O2 aréně mamku a nejlepší pocit z toho taky zrovna nemám. Je to smutný, že nám tyhle události tolik lezou do životů a kazí nám radost. ![]()
Klid! Takto nejde přemýšlet… Ve špatnou dobu na špatném místě se může octnout každý kdykoliv kdekoliv. Pojedete vlakem na výlet, busem do obchodního centra, na Mikuláše, cestou z práce… to je na Chocholouška. Absolutně tak nepřemýšlet. Vzhledem k tomu, že se jen v Praze ten den koná asi padesát podobných akcí, bych nehysterčila. Neznámému se nejde bránit ![]()
Jinak teda, strach jsem neměla do té doby, než v centru v tescu nenašli Turka, který běhal s nápisem: Ted jste na řadě vy.
Je sice ve vazbě, ale stejně, mám opravdu strach ![]()
@kaja00 píše:
Jinak teda, strach jsem neměla do té doby, než v centru v tescu nenašli Turka, který běhal s nápisem: Ted jste na řadě vy.
Je sice ve vazbě, ale stejně, mám opravdu strach
tak to byl spíš pošuk. Ti opravdoví teroristé jsou nenápadní, nálože mají pod péřovkou.
Take si myslim, ze pestovanim strachu nicemu nepomuzeme. Nemusi to preci byt jen bomba, vzdyt muze vletet auto na chodnik, po kterem pujdete, muze vas napadnout vysinuty jedinec… Kdybychom meli zit ve strachu, tak se za chvili ani doma nemuzeme citit bezpecne. Co kdyz zkratuje elektrika a zacne horet?
Panika je hrozna vec, navic kdyz media zkresluji a nezname pravou skutecnost.
At si to paradne uziji ![]()
@Burj Chalifa no, i kdyby pošuk tak toho Turka našli jinde, napojeného na teroristy http://echo24.cz/…-je-ve-vazbe