Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@ocean.mama píše:
Jeee to date. Jak uz tu nekdo psal, v ostatnich zemich je to ted normalni standard. U nas taky, v kramech stoji bud u vstupu zamestnanec, ktery vas pusti dovnitr, nebo se rozsviti zelene svetlo. Ve spouste kramu je i jeden vchod tam a druhym ven, aby se lidi nepotkavali ve dverich a nekde i sipky na zemi, kterym smerem choditUprimne, kdyby se v obrchodech udelala nejaka rozumna opatreni uz po prvni vlne, tak ta druha vlna nemusela byt tak desiva
Vzdyt furt tvrdi, jak obchody nejsou nebezpecny. No tak ted budou ![]()
@Baba píše:
Vzdyt furt tvrdi, jak obchody nejsou nebezpecny. No tak ted budou
Tak za posledních cca 10 měsíců jsme se mohli už x krát přesvědčit, že to, že něco tvrdí, ještě neznamená, že to skutečně platí, nebo že se to vůbec zakládá na nějakých tvrdých datech či alespoň nějaké základní logice.
Pan duo ministr přece řekl, že to tak mají na Slovensku a Polsku, to snad jako vysvětlení stačí, no ne? ![]()
Vláda ČR, vláda mystifikace, prostě jak řekl náš premiér, jsme „best in covid“.
To je holt naše jediná jistota! V tom mu fakt můžeš věřit, ASI.
![]()
Příspěvek upraven 17.11.20 v 06:41
@Kelsey píše:Žádné časy pro důchodce nebudou, neosvedcilo se to a jen to vyvolalo nevraživost. Taky ostatní skupiny by se těžko prokazovaly. A ten, kdo pracuje na směny a má zrovna týden odpolední(14-22) si těžko půjde odpoledne nakoupit
A proc ne? At klidne urci cas pro duchodce a lidi/ matky na RD dopoledne a pro pracujici odpoledne. Kdyz chteji limitovat pocet lidi v obchodech.
Kdyby to nechali na svědomí každého, vyjde to nastejno jako to nezavést.
Mně to opatření nevadí. Aspoň se lidi naučí plánovat a nebudou lítat do obchodu pro každou kravinu. Čekat venku frontu přiměřenou dobu mi taky nevadí. Normálně to u nás funguje od jara v malých pultových pekarnach, zeleninach a masnach. Ve velkých marketech bych ale dala každému casovku, aby si lidi nakoupili a šli a nečuměli po všech regálech.
@pe-terka píše:
@Borrealis to je pravda, důchodci, nejohroženější skupina, na opatření vesele dlabou. Je jich plno v obchodácích, ve veřejné dopravě, ačkoli mají možnost dovážky jídla…
No a když se do suproše dostaneš večer po práci, poctivě si vystojíš fronty před krámem, čerstvé pečivo a zeleninu už neseženeš.
Jo, to je pravda. Důchodci nakupovali celodenně. A můj táta(důchodce, který ještě příležitostně pracuje) říkal, že v jejich čas byly obchody poloprazdne.
Večer je zavřený i pult s uzeninami a sýry. To už taky nesezenes.
Myslím si, že to opatření je jednak jako satisfakce za otevření škol, rikali před cca 14 dny, že pokud budou otevřeny školy, musí se vymyslet něco jiného. A dále jako ochrana těch důchodců, protože dostanou pomoc 5000, to je pro některé půlka důchodu, byli by v obchodě pořád. Takto si rozmyslí, jestli opravdu musí
Myslím si, že i toto opatření bude mít vliv na ekonomiku, méně se utratí
Kdyby to nemělo smysl, neudělají to.
Mně to opatření netěší. Nějak nemám silu plánovat, jak nakoupím pro dvě rodiny - pro mě to totiž je jít tam minimálně dvakrát, a to buď ve dvou dnech, nebo vyložit do auta a dát
opáčko. Za jednou to nevleze do košíku a taky se mi to plete, co jsem komu vzala a co ne a půlku toho nemám…
Za mě by docela pomohlo zrušit ty Akce. Protože důchodci kolují po obchodech právě kvůli akcím… z jednoho vyjdou a jdou do druhého, protože tam puding na 2 Kč a ne za 4…
@Pears206 píše:
Jo, to je pravda. Důchodci nakupovali celodenně. A můj táta(důchodce, který ještě příležitostně pracuje) říkal, že v jejich čas byly obchody poloprazdne.
Večer je zavřený i pult s uzeninami a sýry. To už taky nesezenes.Myslím si, že to opatření je jednak jako satisfakce za otevření škol, rikali před cca 14 dny, že pokud budou otevřeny školy, musí se vymyslet něco jiného. A dále jako ochrana těch důchodců, protože dostanou pomoc 5000, to je pro některé půlka důchodu, byli by v obchodě pořád. Takto si rozmyslí, jestli opravdu musíMyslím si, že i toto opatření bude mít vliv na ekonomiku, méně se utratí
Kdyby to nemělo smysl, neudělají to.
Posledni veta je vtipna. Vzdyt udelali takovych hovadin bez nejakeho epidemiologickeho duvodu.
Klobouk z jara pokracuje.
@Baba píše:
Posledni veta je vtipna. Vzdyt udelali takovych hovadin bez nejakeho epidemiologickeho duvodu.
Klobouk z jara pokracuje.
Myslíš, že by se dobrovolně obírali o potencionální zisk? O předvánočně narvané obchody? ![]()
@Pears206 píše:
Myslíš, že by se dobrovolně obírali o potencionální zisk? O předvánočně narvané obchody?
Co ja vim podle ceho rozhoduji. Ale epidemiologie to neni
@Pears206 no proto asi svaz obchodu řve, co je to za hovadinu…kde přišli na zrovna 15m2? chtějí to vysvětlit a nic…proč to zavádí teď, když čísla klesají? nevysvětlí nic, jen řeknou, že to mají i jinde…koho to zajímá? venku též rozestupy…jako kde? na parkovišti? no to fakt chci vidět…tady jsou celkem malé Penny, Lidl atd…tam se vejde pár lidí…to jako budeme stát na mrazu? myslí si, že ženské na home officu s online výukou svých dětí, vařením atd…mají ještě čas stát venku a čekat, když budou moci nakoupit? ať jdou už opravdu do…
@Pears206 píše:
Myslíš, že by se dobrovolně obírali o potencionální zisk? O předvánočně narvané obchody?
Myslím, že se u nich občas už vyskytuje absence myšlení, takže úplně klidně. Já v tomhle omezení taky nevidím smysl. Spíš to bude komplikovat už tak omezený život. Na jednu stranu má mít zákazník pro sebe 15 M2 a na druhou pošlou děti do škol. Kdyby to takhle mělo fungovat ve třídách, tak by pro 20 dětí musela ta třída mít 300 m2… když teda budu brát učitelku jako zaměstnance…
@Kriss Tina píše:
Ahoj, vím že té corony je už všude dost, ale celkem mě zrovna šokoval ve zprávách ten systém co chtějí od středy zavádět v obchodech. Dokážete si to někdo představit?
Je mi to jedno, nakupovat nechodím, nechávám si nákupy vozit.
Pro mě je brouzdání po obchodě naprostá ztráta času. Lidi mě štvou, jak se tam plazí a očumujou a ohrabávají věci, které ani nechtějí koupit, místo toho aby vzali co chtějí a šli.
Stát někde frontu před obchodem?! Tak to teda vůbec, nejsem blázen ![]()
Když jsem slyšela včerejší nařízení, musela jsem se smát, protože (jak se dalo očekávat) hned se na netu vyrojily diskuse (hlavně na Facebooku - někdy i jedinců poslabšího intekektu) a to má fakt grády ![]()
@Rachel_cz no tak u nás třeba nikdo nákupy nerozváží…takže do obchodu musíme…
@Pears206 píše:
Spíš mix určité rezignace a diletantství, takovej hokus pokus v přímém přenosu. Něco na způsob, prostě něco uděláme a potom se uvidí…
Víc už to podělat nejde, systém nefunguje, peníze nejsou, opravdu solidní data taky ne, takže je to svým způsobem stejně fuk. I ten shválenej rozpočet tomu odpovídá. Jim je jedno co bude pak, oni to totiž řešit nebudou.
@DoktorkaZorkaHorká Ale to je daň za otevření škol
Říkali, že když pustí do škol, budou muset přitáhnout opasky jinde.
Klesá to, protože jsme pod zámkem. Jinak by to zase raketove narostlo.
Svaz řve, protože přijde o zisk, lidi uz jsou tak nervózní a agresivní, bude to ještě horší. Prodavače lituji.
@Monchichik píše:
@Rachel_cz no tak u nás třeba nikdo nákupy nerozváží…takže do obchodu musíme…
Jo, to chápu, to musí být na prd. Četla jsem, že už i Coop bude mít nejaka okýnka nebo něco na ten způsob. Prostě objednat předem a vyzvednout.
Ale kdy, to netuším, nějak jsem po tom nepatrala.
Příspěvek upraven 17.11.20 v 08:16