Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Borrealis píše:
u nás taky tak, jsem tam pochodovala po práci v pět, šest odpoledne urvaná, pečivo již dávno pryč, půlka věcí pryč a vesele mi mávali pacoši – důchodci, kteří maj čas celodenně a na své hodiny zřejmě dlabali![]()
zde je jen malá Billa, přeplněná a věčně natřískaná, o víkendu těmeř nepoužitelná protože se zaplní i chatařema… toto nové opatření bude konečná, nepůjde se tam dostat bez stání venku v mrazu / od pátku sem jde ochlazení /
chlap to dobře ví a už tady studuje dovážkovou službu, která by přijela, tesco snad k nám dojede, ano a už plánuje jak pravil " na 14 dnů" a zkouší objednávat, jojo, ten bude čumět, panáček…
Moc držím palce, taky mám doma takového chytrolína, tak teď hlavně nevyměknout a nechat je, ať si poradí ![]()
@pe-terka píše:
@Kriss Tina mě to přijde úplně na hlavu! Navíc blbé načasování. Čísla pomalu klesají, když bylo nejhůř, žádná kapacitní omezení nebyla. A ted, když přijdou mrazy, budeme dlouhé desítky minut mrznout venku v manažersky organizovaných frontách! Pokud zde nelapneme covida, tak chřipku určitě
Možná to je účel.
Lidé kašlou na testování když nemusejí a oni tedy neumí zjistit správný počet nakažených a jak moc jsme promoření.
Když nás, ale vyženou ven před obchody, onemocníme chřipkou. Jenže doktoři nám nemocenskou nenapíšou a léky taky ne. Dokud neabsolvujeme test na koronavirus a čísla budou za chvíli tedy opětovně stoupat..
@Borrealis to je pravda, důchodci, nejohroženější skupina, na opatření vesele dlabou. Je jich plno v obchodácích, ve veřejné dopravě, ačkoli mají možnost dovážky jídla…
No a když se do suproše dostaneš večer po práci, poctivě si vystojíš fronty před krámem, čerstvé pečivo a zeleninu už neseženeš.
@free333 píše:
Já si myslím, že jim ted letí šíleně nahoru počty lidí v Globusech, Albertech, Teskách, jak tam mají i ty boty, hadry, hračky, knížky, tak tam začali nakupovat na Vánoce a není tam k otočení.Dnes jsem byla v poledne v Globusu, myslela jsem, že tam nikdo nebude
a to jsem nezažila, sotva se tam člověk prodere mezi davem a nastraženými akcemi všeho druhu, otočit se nedá, může se jen dopředu, protože zezadu davy, opravdu jak 23.12.
V těch malých Penny a Billách bych řekla, že ani ta opatření nebude moc potřeba řešit, jde o tyhle velké, kam se díky blbému výmyslu zavřít ostatní obchody, přestože tam nebyl žádný dav (boty atd.) přesunuli všichni…
Třeba v tom Globusu u nás, tam si neumím představit ty davy čekajících, zaberou parkoviště…
No to néééé
My jsme zvyklí tam jezdit na týdenní nákupy, teď se teda snažíme vystačit s místními zdroji (kde Penny je to „nej“
), ale někdy před Vánocema tam budeme muset nejspíš zajet, tak snad to do tý doby bude zase jinak. Nebo holt vymyslim náhradní řešení, jás e fakt nechci ani nikde mačkat, ani stát hodinu frontu na vstup ![]()
Jinak naposledy jsme tam byli tak před dvěma týdny asi? A už tehdy mě zarazilo, že je tam dost lidí - v pátek dopoledne. Říkala jsem si, že jsme asi vyjeli pozdě, ale ono je to tam teď teda možná pořád stejný ![]()
@smajlik345 píše:
Možná to je účel.Lidé kašlou na testování když nemusejí a oni tedy neumí zjistit správný počet nakažených a jak moc jsme promoření.
Když nás, ale vyženou ven před obchody, onemocníme chřipkou. Jenže doktoři nám nemocenskou nenapíšou a léky taky ne. Dokud neabsolvujeme test na koronavirus a čísla budou za chvíli tedy opětovně stoupat..
a jaký je v tom rozdíl? Pokud budu mít horečky a bolesti kloubů, je to snad důvod pro neschopnost, at už mám covid nebo „jen“ chřipku. Nechápu, proč se nechávat testovat, léčba je při nekomplikovaném průběhu identická.
@smajlik345 píše:
Taky jsem si myslela, že se obchody otevírají všechny. U těch malý bych to i pochopila, alespoň u nás co do nich vlezu, tak jsem tam sama příp. ještě jeden zákazník tam je, ale jinak nikdo.
Ještě když včera či předevčírem mluvila nějaká majitelka obchodu že omezení na 2 lidí v obchodě by dokázali zařídit. Tak jsem si myslela, že díky tomu a taky, že počet nemocný klesá, a r taky.
Tak se otevřou všechny obchody. A tím, že nikde nebylo řečeno (nebo mi to uniklo) pro které obchody to platí. Tak jsou z toho lidé dost mimo, když neví zda se otvírají další či ne
To já to nepochopila, že se otevírá všechno teď, ale že až se otevře, začne platit tohle pravidlo. A ono prdlajs
Ještě včera nebo kdy jsme se tu dohadovali s mužem - on to pochopil správně, já tvrdila, že je blbost to teď zavádět pro krámy, který teď fungujou v pohodě, proč by to kdo dělal. Tak to jsem se zjevně spletla ![]()
on je totiž typ panáčka, který se najednou ráno rozhodne že „dělám vajíčka“, udělá jich 10…protože se postupně dovalí děti a všechny chtěj to co tatík…a já pak dojdu, chci vařit oběd a vajíčka nikde
někdy sám vaří a vaří dobře, ale z mnoha složitých surovin, pro které mu předem poslušně cválám já, pokud o tom vím, nebo si pro ně poslušně akčne narychlo zaběhne on, protože má „momentální inspiraci“
no, takže jsem mu slavnostně s úklonem předala onu agendu a věru že nevyměknu, bude čumět na drát panáček…jjjjj
už mi objednává věci na žemlovku, kterou mám dělat ve středu, ale jemu ten rozvoz pustilo až na čtvrtek, takže žemlovka asi ve středu nebude, neřeším, JÁ si namažu chleba, tedy pokud nějakej bude…
…a on si věci na žemlovku může čtvrtek naskládat…na hlavu
dětem vysvětlím, že TED jídlo plánuje a nakupuje tatínek a veškeré reklamace tedy u něj, babce samozřejmě taky…si ho vychutnám, rejpala, pana chytrýho
@Borrealis píše:
u nás taky tak, jsem tam pochodovala po práci v pět, šest odpoledne urvaná, pečivo již dávno pryč, půlka věcí pryč a vesele mi mávali pacoši – důchodci, kteří maj čas celodenně a na své hodiny zřejmě dlabali![]()
zde je jen malá Billa, přeplněná a věčně natřískaná, o víkendu těmeř nepoužitelná protože se zaplní i chatařema… toto nové opatření bude konečná, nepůjde se tam dostat bez stání venku v mrazu / od pátku sem jde ochlazení /
chlap to dobře ví a už tady studuje dovážkovou službu, která by přijela, tesco snad k nám dojede, ano a už plánuje jak pravil " na 14 dnů" a zkouší objednávat, jojo, ten bude čumět, panáček…
U nás to všechny obchody hlídali krom Bille, tam jsem mohla jít i v době hodin důchodcu a nikdo mi nic neřekl. Asi byli rádi aspoň za jednoho zákazníka ![]()
Na toho tvého chlapa jsem zvědavá
dej info, jak mu to jde ![]()
@pe-terka píše:
a jaký je v tom rozdíl? Pokud budu mít horečky a bolesti kloubů, je to snad důvod pro neschopnost, at už mám covid nebo „jen“ chřipku. Nechápu, proč se nechávat testovat, léčba je při nekomplikovaném průběhu identická.
Pro nás žádný. Mám na to stejný názor jak ty, ale třeba moje doktorka neschopenku nedá, dokud nezjistí, zda má dotyčný chřipku nebo koronavirus. Takže pak jedině domluva se zaměstnavatelem a zůstat zadarmo doma.
@pe-terka píše:
@Borrealis to je pravda, důchodci, nejohroženější skupina, na opatření vesele dlabou. Je jich plno v obchodácích, ve veřejné dopravě, ačkoli mají možnost dovážky jídla…
No a když se do suproše dostaneš večer po práci, poctivě si vystojíš fronty před krámem, čerstvé pečivo a zeleninu už neseženeš.
hmmm ![]()
no já si jí fakt nevystojím, u nás je deficit obchodů a hodně lidí plus chataři, a večer po práci jsem tak urvaná, že někde venku stát prostě nebudu…v žádným případě, na to již nemám
ještě si i dcerka otvírala hubu, 16 let, že "co jako, vo co de ", tak nic, madam dostane na záda batůžek, dojde si ty 3 - 4 kilometry hezky pěšky a nákup pro 6 lidí plus100 letou babku si odtahne na zádech sama…ta mě teda dorazila, ![]()
mě dnes s tím opatřením nafrali jak nikdy…
…zde fakt máme lokálně podmínky bídné a žádnej vyběr obchodů, kde bude „menší“ fronta venku nemáme, dnes se mi ani nepovedlo zaparkovat jak bylo plno tak jsem odjela pryč, zejtra zkusím poslední pokus a od středy to přebíra manžel, aka udatný plánovač
@smajlik345 píše:
U nás to všechny obchody hlídali krom Bille, tam jsem mohla jít i v době hodin důchodcu a nikdo mi nic neřekl. Asi byli rádi aspoň za jednoho zákazníka
Na toho tvého chlapa jsem zvědavádej info, jak mu to jde
no jesus, tomu to půjde dobře
minimálně podle keců
pátek chci dělat koložvár / zapečené jídlo se zelím, dost zelí/ a neděle zelnačka, dítě si vyžádalo
na dotaz, kolik tedy zdatný plánovač zakoupil celkem zelí sdělil : „zelí jedno“
ptala jsem se na gramáž " nevím, jeden sáček" ![]()
na dotaz zda koupil do zelnačky klobásku sdělil " aha, to mě nenapadlo "
mnoooo, ještě bude veselo, to říkám
zase budem zdravě žít a moc toho nesežerem
@smajlik345 píše:
Pro nás žádný. Mám na to stejný názor jak ty, ale třeba moje doktorka neschopenku nedá, dokud nezjistí, zda má dotyčný chřipku nebo koronavirus. Takže pak jedině domluva se zaměstnavatelem a zůstat zadarmo doma.
vidíš, a já znám naopak doktora, co pacientům napíše při jakýchkoli chřipkových projevech neschopnost on line a osobně je ani vidět nechce. Samozřejmě po telefonické domluvě a průběžné komunikaci.
Co doktor, to názor a jiný přístup.
@smajlik345 píše:
chřipka ještě nekoluje
toho dotyčného co má skutečnou chřipku bych chtěla vidět
doktorka je smělá osoba ![]()
@krtek93 píše:
Já jsem hlavně moc nepochopila, proč to zaváděj teď pro potraviny. Že narazej tenhle režim na ty doteď zavřený obchody, až je teda otevřou (hadry, boty, hračkárna)- ok, chápu. Ale potraviny, kde to doteď nevadilo? Že by tím chtěli nějak kompenzovat ty otevřený školy či co?
zřejmě proto že to jsou naprostá ho – vada, jiný důvod mě nenapadá
spřísnovat opatření, když se konečně situace pooomaloučku zlepšuje, to může napadnout jen kkty, sorry za výraz
vono až jim tam důchodci venku v tom mraze popadají a dostanou záněty plic, třebas se jim rozsvítí, jsou to jejich voliči, i když…
@Borrealis píše:
hmmm![]()
no já si jí fakt nevystojím, u nás je deficit obchodů a hodně lidí plus chataři, a večer po práci jsem tak urvaná, že někde venku stát prostě nebudu…v žádným případě, na to již nemám
ještě si i dcerka otvírala hubu, 16 let, že "co jako, vo co de ", tak nic, madam dostane na záda batůžek, dojde si ty 3 - 4 kilometry hezky pěšky a nákup pro 6 lidí plus100 letou babku si odtahne na zádech sama…ta mě teda dorazila,
mě dnes s tím opatřením nafrali jak nikdy……zde fakt máme lokálně podmínky bídné a žádnej vyběr obchodů, kde bude „menší“ fronta venku nemáme, dnes se mi ani nepovedlo zaparkovat jak bylo plno tak jsem odjela pryč, zejtra zkusím poslední pokus a od středy to přebíra manžel, aka udatný plánovač
Vzpomínám si, někde jsi psala, že bydlíš v malé vsi…Tak to jsou nákupy ještě komplikovanější
A nebudou zítra zavřený obchody? Je st. svátek…Jinak chápu, kološvárský zelí s minimem zelí a bez uzeniny bude nic moc ![]()
Nějaký kuře nebo husu v mrazáku nemáš? Bramborový knedle, pytlík zelí a máš hotovo…