Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Luboš P A proč pořád chceš jíst víc kJ? Jez vyváženě a zdravé jídlo a nebudeš mít po čem přibírat. A když se k tomu budeš hýbat, tak nebudeš mít problém.
Jinak samozřejmě klidně můžeš hubnout tím, že budeš dlouhodobě hladovět, ale ono to tělo není hloupé, takže si po pár měsících začne i to málo střádat a budeš mít problém zase.
@P4ja píše:
@Luboš P A proč pořád chceš jíst víc kJ? Jez vyváženě a zdravé jídlo a nebudeš mít po čem přibírat. A když se k tomu budeš hýbat, tak nebudeš mít problém.Jinak samozřejmě klidně můžeš hubnout tím, že budeš dlouhodobě hladovět, ale ono to tělo není hloupé, takže si po pár měsících začne i to málo střádat a budeš mít problém zase.
Problém je spíš v tom, že většina lidí neví, co je to vyvážené a zdravé jídlo, jak by mohli, když ani odborníci nejsou schopni se dohodnout
Jednou tak, po druhé zas jinak… Navíc spousta věcí, co se tváří ultrazdravě, ve finále vůbec zdravé nejsou
Třeba takové celozrnné pečivo, kj a sacharidy mnohdy předčí i to bílé, nebo různé nízkutučné a light výrobky, proteinové tyčinky chce taky pečlivě vybírat, vrcholem jsou ovšem různé snídaňové cereálie a ovesné kaše, koukali jste někdy na to, kolik mají sacharidů a cukrů?
Děs.
@Sonarka Tak jasně ale asi se shodneme, že klobásy, párky, smetanové a moukou zahuštěné omáčky nejsou žádné terno.
Jinak o nízkotučných a light výrobcích, je to známé. Stejně tak O procent cukru. Komerční musli tyčky jsou jasné. Obvzlášť když jsou polité čokoládou nebo jogurtem. A většina snídani není přece potřeba kupovat míchané…dneska se na to dá všechno koupit zvlášť. Ono stačí jen trošku dát pozor a číst a nebo si nechat poradit. Myslím, že to zase tak těžké není.
Jinak, když už kupuju musli a kaše, tak většinou objednávám od Mixit a vybírám si ty bez přidaných cukrů, čkoloády atd. A nebo si to míchám sama podle chuti.
@P4ja píše:
@Sonarka Tak jasně ale asi se shodneme, že klobásy, párky, smetanové a moukou zahuštěné omáčky nejsou žádné terno.Jinak o nízkotučných a light výrobcích, je to známé. Stejně tak O procent cukru. Komerční musli tyčky jsou jasné. Obvzlášť když jsou polité čokoládou nebo jogurtem. A většina snídani není přece potřeba kupovat míchané…dneska se na to dá všechno koupit zvlášť. Ono stačí jen trošku dát pozor a číst a nebo si nechat poradit. Myslím, že to zase tak těžké není.
Jinak, když už kupuju musli a kaše, tak většinou objednávám od Mixit a vybírám si ty bez přidaných cukrů, čkoloády atd. A nebo si to míchám sama podle chuti.
Já kaše a musli nejím vůbec, nejzdravější jsou prvopotraviny, tzn. maso, vejce, ryby, ovoce, zelenina a dejme tomu luštěniny, ale ty já nejím, stravuji se nízkosacharidově, respektive něco mezi low carb a paleo. Dříve jsem jedla naprosto hrozným způsobem, samé polotovary, pečivo, sladké, slané, věčně nafouklá a hladová zároveň a teď jím spoustu věcí, o kterých jsem si myslela, jak jsou nezdravé a já hubnu a cítím se skvěle, protože konečně nejsem věčně nafouklá
A naopak o spoustě věcí, o kterých jsem si myslela, že jsou zdravé, např. ovesná kaše, už si taky myslím svoje.
@Sonarka Jj, to se nedivím, podle toho, co píšeš Nemáš intoleranci na lepek??? A ono je ovesná kaše a ovesná kaše a taky záleží, co do toho, kdo dá. Já třeba teď mám i špaldovou a pohankovou super.
@Anonymní píše:
Tak ted jste mě nahlodali, mám sestavený jídelníček od paní co se tím zabývá a takový standart je ráno cel. houska 50g, šunka 30g, 1 lžička cottage plus zelenina, svačina (jogurt, jogurtový nápoj 200 g, ovoce 100 g), oběd 100 g bílého masa, 80g prílohy, svačina obdobně jako ranní, večer většinou opět houska 50g a něco k tomu. Mám výchozí váhu 84,5 kg a 165 cm. Myslíte že je to dobře sestavené?
Podle mě je to kur…ky málo. Já teda za posledních 11 týdnů zhubla svépomocí díky jídlu přes 11 kg a odhadem jím tak 3× větší množství všeho než ty
Jestli máš facebook tak jsem začala psát deníček, tak třeba mrkni - U Velké kočky
@P4ja píše:
@Sonarka Jj, to se nedivím, podle toho, co píšeš Nemáš intoleranci na lepek??? A ono je ovesná kaše a ovesná kaše a taky záleží, co do toho, kdo dá. Já třeba teď mám i špaldovou a pohankovou super.
Ta intolerance mě taky napadla, protože tím, že jsem vyřadila pečivo a další potraviny, jsem ho dost omezila a mám po problémech s nadýmáním..nějakou intoleranci určitě mám, ale říká se, že ji má skoro každý, jen se to může projevit až při větším množství lepku v potravě.
@Sonarka No já, že podobné příznaky měla i kolegyně. Nemá potvrzenou intoleranci, ale taky si stěžovala na nadýmání a špatné trávení. Takže v podstatě lepek nejí a dává si pohanku atd. a je v pohodě. V práci chodí na bezlepkové jídlo a říkala, že je to mnohem lepší. I když u nás je fakt, že v podstatě v každém jídle i polévce je mouka. Tak se ani nedivím ![]()
@Anonymní píše:
Podle mě je to kur…ky málo. Já teda za posledních 11 týdnů zhubla svépomocí díky jídlu přes 11 kg a odhadem jím tak 3× větší množství všeho než tyJestli máš facebook tak jsem začala psát deníček, tak třeba mrkni - U Velké kočky
Já toho jim také několikanásobně tolik. A i tak trochu hubnu… Zřejmě mému tělu stačí to, že jim pravidelně a vyvazene.
@Tamtama píše:
Tolik porcí denně?Asi nechodíš do práce, co?
Já měla k snídani (7:15) šáteček s pudinkem, k obědu (13:00) tacos, ke svačině (16:30) kousek melounu a k večeři (21:00) tři housky s taveňákem, vaničku cherry rajčat, půlku papriky a balíček korbáčků.
a nepovažuješ to doufám za správnou stravu? I do většiny prací se dá nachystat jídlo, případně se ovládnout
, něco si upravit atd. A navečer tři housky s taveňákem, nezlob se na mě, ale to ani nebudu komentovat
Pokud tohle máš jako standard, tak to tedy rozhodně nemá co dělat se zdravou stravou a vůbec ne s redukční dietou
Může mi někdo napsat co znamená zdravé vyvážené jídlo na den? prosím
@Petistaaa Ve vyváženém jídle máš tolik energie, kolik tvoje tělo potřebuje a je tam správný poměr sacharidů tuků a bílkovin. Každý by to měl mít jinak podle stavby těla a toho, co chce dosáhnout. Jiné to bude pro člověka, který má nějaké zdravotní omezení, nebo pro sportovce, pro hubnutí atd..
Jinak zdravé jídlo se různí. Ale obecně zelenina, ovoce, maso, ryby, luštěniny, přiměřené množství soli, pitný režim atd. Je to hodně i o úpravě atd.
@Tiger-lily píše:šmarjá, to ani náhodou
a nepovažuješ to doufám za správnou stravu? I do většiny prací se dá nachystat jídlo, případně se ovládnout
, něco si upravit atd. A navečer tři housky s taveňákem, nezlob se na mě, ale to ani nebudu komentovat
Pokud tohle máš jako standard, tak to tedy rozhodně nemá co dělat se zdravou stravou a vůbec ne s redukční dietou
@Tamtama píše: šmarjá, to ani náhodouani nedržím žádnou dietu.. jasně, jídlo si můžu nachystat, ale přiznávám, že se mi pak doma už prostě nechce.. večer mám asi tak dvě hodiny času, do kterých musím nacpat úklid a obden mytí, foukání a žehlení vlasů, což mi tu hodinu zabere..
Ono je to i o tom, ze jakmile ji clovek trochu zdrave a zamysli se nad slozenim, tak pak mu to jidlo casto nechutna (presolene, prekorenene, citim umelinu) a kdyz si predstavim ty suroviny, tak to pak ani nemuzu jist, nebo jsem zklamana (casto i v restauracich) ![]()