Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Dobrý večer, chci poprosit o váš pohled. Lze zhubnout i přesto, že se člověk stravuje v ( školní) jídelně? Jídelníček na den by vypadal nějak takhle: snídaně - půlka celozrnné housky ( nebo něčeho takového) třeba s kučinou, šunkou ; svačina - jablko ( nebo jiný kus ovoce, zeleniny), oběd - půlka porce z jídelny, bez polévky; svačina - bílý jogurt; večeře - druhá půlka housky od rána třeba s obloženým talířkem ( šunka, sýr, zelenina). Dík za názory!
@Maddlen píše:
Dobrý večer, chci poprosit o váš pohled. Lze zhubnout i přesto, že se člověk stravuje v ( školní) jídelně? Jídelníček na den by vypadal nějak takhle: snídaně - půlka celozrnné housky ( nebo něčeho takového) třeba s kučinou, šunkou ; svačina - jablko ( nebo jiný kus ovoce, zeleniny), oběd - půlka porce z jídelny, bez polévky; svačina - bílý jogurt; večeře - druhá půlka housky od rána třeba s obloženým talířkem ( šunka, sýr, zelenina). Dík za názory!
Ty jo, to je strašně málo jídla. Po polévce fakt neztloustneš a oběd bych si dala plnohodnotný.
@Maddlen tak s tímhle jídelníčkem bych já teda zhubla
Přijde mi, že je to fakt málo jídla
Ale samozřejmě záleží na mnoha faktorech, na tom kolik máš pohybu, jaký je bazální metabolismus atd…Nevím, no mě to přijde fakt málo jídla. ![]()
@Pipet píše:
Nejsem expert, ale tohle je děsivě málo.
předběhla jsi mě
a naprosto souhlasím ![]()
No rozhodně bych neodmítala všechny polévky šmahem. Já si dávala jen vývary. A jinak to není o půl porci, ale třeba u nás dávají spoustu příloh. Takže jsem měla v oku přílohy a brala si víc masa, pokud to šlo.
Jinak ostatní je opravdu málo.
Já jen ze čtení dostala hlad. Málo bílkovin, malé porce a suleni oběda. Tohle ke spokojenosti a výsledkům moc nepovede.
@peckova tak samozřejmě… zajímala mě ta výživová stránka. Pohyb je samozřejmost.
Ráno si dej klidně krajíc žitného chleba a třeba vajíčko nebo ovesnou kaši, svačina ovoce, oběd bílkoviny, příloha, zelenina. Odpoledne krajíc chleba a třeba šunka a zelenina nebo zeleninová polévka a večer maso a zelenina. Pít čistou vodu. Hýbat se a půjde to samo.
Nezapomínat na luštěniny, kysané mléčné výrobky, bílkoviny rozhodně zvýšit.
@Maddlen píše:
Nehubne se díky jednomu jídlu, tak samo ani netlousne. Zaleží na celkovém denním přijmu, který teda máš nízký..Což muže udělat i opak, za chvili se tělo zpomali a začne si schovavat na později ve formě tuku, max zmiznou svaly.Asi bych to doladila. JInak z 80% je to o jídle a z 20 o pohybu
Příspěvek upraven 31.05.18 v 19:08
Vážně? tak možná pro dítě
já: ráno (10.00) - ovesná kaše
dopolední svačina - nevede se, vstávám pozdě
oběd (13.00) - polévka + klasický oběd ze školní jídelny
svačina 1 (15.00) - jogurt
svačina 2 (17.00) - rohlík s máslem, nanuk
večeře 1 (19.00) - těstoviny s kuřecím masem, párek s hořčicí, pomazánka s chlebem
večeře 2 (22.00) - cornflakes s mlékem
spánek: 1.00-9.30 cca
vážím 57 kg na 170 cm
z toho tvého si bude tělo akorát ukládat zásoby, já teda rozhodně zdravě nejím, ale to tvoje bych byla nucená zajídat čokoškou
A čeho byste přidaly? Když píšu šunku, nemyslím plátek, ale třeba 80g, totéž s lučinou, kelímek cottage apod. Na ten oběd jsem myslela spíš celé maso a hrstku přílohy.
Mě přijde, že tam máš moc pečiva, na večeři, bych ho nedávala.. Znám dvě holky, co vynechaly jenom! pečivo, a zhubly hned.. Já bych ho nechala na snídani a večeři, bych si třeba právě dělala salátya spíš přes den ještě něco k tomu
@Maddlen píše:
Když jsem hubla jedla jsem oběd normálně celou porci i s polévkou, jestli sportuješ určitě přidej na jídle, půlka housky k snídani je hodně málo ![]()