Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mne se obesil deda (mela jsem k nemu dost blizko, vpodstate mi nahrazoval tatu), jeho bratr, jeho otec, jeho deda…
Co na to rict. Snad uz tato smutna serie skoncila ![]()
Ale nikdy na to nezapomenu. Ten sok.
Cepici si povesil na hacek, hul oprel o zed, vzal si k sobe psa… ![]()
Pritom ho vidim, jak par dni pred tim sedi na dvorku a rika:,,mne je tak dobre,,
Dlouho jsem se s tim srovnavala.
Ahoj, tak to je hodně těžké, podle mě by ti mohla pomoct konzultace u psychologa. Než to řešit měsíce a roky jen s přáteli a mít to neustále v hlavě…, tak by bylo možná lepší vyhledat odborníka - psychoterapeuta, který by s tebou vlídně promluvil a s odborným hlediskem vše vysvětlil. V každém případě si nic nevyčítej. S tebou jeho sebevražda neměla nic společného. Třeba byl nemocný nebo se trápil z jiného důvodu, někdo se oběsí pod vlivem drog/alkoholu, nevím, jestli to byl jeho případ. V každém případě ho něco trápilo, na co nestačil a vzdal to. Sebevražda je v podstatě velice sobecký čin-vůči okolí toho, kdo sebevraždu spáchá-nejbližší pak trpí odchodem toho, kdo čin udělal.
Držím palečky, ať se z toho v pohodě dostaneš a nemusíš na to pořád myslet!
Ztrácím všechnu chuť a smysl do života, a žít celý život s pocitem že ho už nikdy neuvidím, mého milovaného tatínka..nebaví mě to, nebaví mě nic
![]()
@Nikuska.K to dáš. Nebo si řekni o antidepresiva (napíše je i obvoďák)
@matkabagristy píše:
Souhlasím-mohli by ti něco napsat, aspoň na nějakou dobu + nějaká hodina, dvě psychoterapie, určitě by ti to pomohlo, my nejsme odborníci
. Jednou jsem řešila něco ohledně školy, prostě jsem toho měla moc, problém s přítelem, a tak dále, tak jsem si zaplatila jednu hodinu u psychoterapeutky a moc mi to pomohlo, hned mi navrhla možná řešení a ta jedna hodina mi úplně stačila ![]()
@matkabagristy píše:
Souhlasím-mohli by ti něco napsat, aspoň na nějakou dobu + nějaká hodina, dvě psychoterapie, určitě by ti to pomohlo, my nejsme odborníci
. Jednou jsem řešila něco ohledně školy, prostě jsem toho měla moc, problém s přítelem, a tak dále, tak jsem si zaplatila jednu hodinu u psychoterapeutky a moc mi to pomohlo, hned mi navrhla možná řešení a ta jedna hodina mi úplně stačila ![]()
„Respektovat a být respektován.“ Asi tak bych to vzala. Pokud se tak tatínek rozhodl, přijala bych to. Asi k tomu měl své důvody a je mu teď lépe. Nemá cenu řešit, co by kdyby. Mě umřeli oba dva rodiče (na vážné nemoci) během jednoho roku. Moc mi chybí, někdy jsem naštvaná, že nechápu, jak mě tady mohli takto nechat. Ale život jde dál, jsem silnější, neřeším banality, žiju tady a teď každý den. Odbornou pomoc bych taky doporučila, případně kineziologii, meditaci, pohyb, sport, koníčky, přátelé… cokoliv, ale žít!
Jednou se zase spolu setkáte! Tatínek už je teď na lepším místě, všechno je v hlavě.