Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mam 179. S džínama to bývá těžší, taky jsem štíhlá, dlouhý nohy..ale pyžamo by mě fakt nedrásalo.
S dlouhými kalhotami mám z lidlu a z tchiba (čirou náhodou asi, né že bych vedela, že tam vždy seženu.) Rifle už delší dobu kupuji v camaieu. Sportovni kalhoty z decathlonu mam teda z panske sekce, ale sedí krásně žensky 😁 fakt vnich mám hezký zadek 😁..jinak v létě nosím víc šaty, a v zimě zas boty nad kotníky, takže i když mi jsou rifle kratší schová se to v botech. No a k teniskám mi to tak nevadí, tam když jsou džiny slim tak to tolik nevadí, že lezou kotniky. Nosí to tak často i menší holky.
@Lenka_Hal @Pennya no mě drásá právě jen to pyžamo. Rifle se dají sehnat celkem bez problémů v prodloužených délkách, ale to pyžamo je zkrátka problém. Jsem navíc dost zimomřivá a chci se cítit příjemně i v tom pyžamu. Jenomže v každém vypadám, jako bych čekala stoletou vodu ![]()
@Janli jestli můžu doporučit, tak dlouhý šaty z Lidlu jsou fakt dlouhý ![]()
jinak to u pyžam taky řeším pánskými, mám 181 cm.. větší problém jsou kalhoty a cokoliv s dlouhým rukávem..
Ahoj, obnovuji diskuzi. Vysoké holky, nevíte, kde bych sehnala klasickou „slušňáckou” košili? Mám 182 cm, na šířku velikost S… a vše, co jsem kdy vyzkoušela, je mi krátké. Už přemýšlím i nad tím, koupit si velikost 44 a nechat si ji zúžit (všude, i kolem rukou), protože oblečení se většinou s velikostí zvětšuje i do šířky i do délky (což mi připadá praštěné…) Brutálně se to prodraží, ale asi to vyjde pořád levněji, než košile na míru (ty límečky je vopruz šít). Nezachráníte mě některá, prosím?
@Anonymní píše: Více
Když koupíš kvalitní košili a necháš ji přešít, tak tě to vyjde dráž, než košile od švadleny.
Next Tall, eshop. Pak také TallGuys - tam jsou jen ale lněné a hodně drahé na můj vkus.
Na Zalando. Najdes spoustu znacek v tall, i takove, co u nas maji obchody, ale v nich hadry jen pro prumerne.
Mam dve deti 184 a 185 cm, jinde nenakupuju. Nebo Zalanfo lounge, ale to musi byt stestna ruka…mensi vyber
Next tall je tak mne. Nejvyssi vetsinou Only tall, Even Odd tall…
@mroe píše: Více
Ja prave kosile v sekci Tall na Zalandu nenasla, az ted koukam, ze se to jmenuje kosilova halenka!
Příspěvek upraven 21.10.25 v 09:26
@Anonymní píše: Více
Spíš koupit košilovou tuniku/košilové minišaty a nechat zkrátit, to bude jednodušší než zužovat celou košili.
Halenky/košile-švadlena, nebo objednat made to measure. Opravdu přešití vyjde nejdràž.
@Janli píše: Více
Opravdu to tak je? Já si košili na míru nikdy šít nenechala, takže nemám zkušenost, ale moje oblíbená úpravna oděvů mi nacenila celkové zúžení na 450,–. Šití na míru tam nedělají (jen úpravy), takže jsem nemohla zatím porovnat. Říkala jsem si, že ušití kvalitní košile na míru bude určitě stát mnohem víc, než větší košile z konfekce (i když to bude kvalitní konfekce) + těch 450 Kč… totiž, v mém případě by šlo o zúžení pasu a rukávů, ramena by asi mohla zůstat, ta mám hodně široká. Já si pořád představuju, jak složité je šití límce, manžet, … tak mi připadá, že to oproti pouhému zužování to musí být hrozně drahé…. Mýlím se?
Holky, děkuji. Zkusím nejdříve tu konfekci, kterou jste mi doporučily a potom případně poptám tu švadlenu. Že vyjde šití na míru levněji, než zúžení kvalitní košile, Vás tu psalo několik, tak jste mě přehlasovaly. Pořád mi to nedává moc smysl, ale jsem poučitelná. ![]()
Tak ono záleží, jak si představuješ kvalitní košili, kolik podle tebe taková stojí. Ono šití košile zase není extra krejčovina, je to poměrně jednoduchý.
Tak jestli ne cely přešít ale zúžit po bocívh tak to je cajk. To by mohli dělat i na prodejně ale nevím jistě. Za dotaz se nic nedá.