Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Evička0 píše:
Tak já taky přispěju svým názorem. Sama jsem nyní těhotná, také čekám kluka a nad touto otázkou také přemýšlím…
Hodně jsem se o to kdysi zajímala a ptala se mužů s obřízkou o jejich názor. Mohu říct, že všichni, co jí měli, by neměnili a moc si to chválili. Někteří jí neměli z náboženského hlediska rodičů, ostatní ze zdravotních důvodů. Žádný si jí ale nenechal odstranit jen tak, ze své vlastní vůle. Za mně, jako ženu, říkám, že „obřezaný“ muž je daleko lepší!!! Nevidím v předkožce pro nás ženy žádnou výhodu!!
to ale není TVŮJ úd ale úd tvého muže, syna..chápeš?
@Petule030 píše:
@jananovakova Tady se moc s pochopením nesetkáš. Ale já kdybych měla syna, taky ho nechám obřezat. Mám pro to své důvody(ne náboženské) a tak problém bych s tím neměla. Jinak argument, že příroda chlapce obdařila předkožkou, mi přijde fádní. Asi jako že nás příroda obdařila pubickým ochlupením…
já zase nechápu současnou módu, kdy se dospělé ženské snaží vypadat jako malé holčičky tím, že se zcela vyholují. I když třeba to právě jejich partnery vzrušuje ![]()
@jananovakova obřezat bych ho v žádném případě nenechala. Tvůj přítel se rozhodl pro obřízku, myslím, že každá bytost má mít právo rozhodnout si o svém těle sama. Jestli to bude chtít v dospělosti udělat, ať je to jeho rozhodnutí a ne vaše. Ono totiž spousta chlapců v ČR má problémy jen kvůli tomu, že jejich aktivní matky lítají k dr, násilím přetahují, mažou mastičkami a nechávají kluky obřezat, protože to nejde přetáhnout. Kdyby to nechaly na přírodě své děti naučily, jak to mají při koupání zkoušet pomalinku přetahovat, divily by se, že si příroda sama poradí.
@jdukolem píše:
to ale není TVŮJ úd ale úd tvého muže, syna..chápeš?
bojim se, ze ne:D
@MarieOVMUC Ženská obřízka představuje amputaci některých částí vnějších pohlavních orgánů (viz foto). Na rozdíl od mužské obřízky, která má také pozitivní zdravotní efekty, v případě ženské obřízky se jedná prakticky pouze o mrzačení, spojené s poškozením zdraví. Vzhledem k podstatě zákroku se ženská obřízka označuje zkratkou FGM (z anglického female genital mutilation), což v překladu znamená mrzačení ženských pohlavních orgánů.
@Evička0 píše:
Muži s obřízkou to považují za výhodu!
nevedi, jake to je, mit predkozku. D
@Evička0 píše:
a co mají říkat, když už jim to rodiče provedli? Nic jiného ani neznají. Já naopak četla diskuzi, kde muži psali, že sami by se pro obřízku nikdy nerozhodli. Bohužel někdo rozhodl za ně ![]()
@Evička0 píše:
@MarieOVMUC Ženská obřízka představuje amputaci některých částí vnějších pohlavních orgánů (viz foto). Na rozdíl od mužské obřízky, která má také pozitivní zdravotní efekty, v případě ženské obřízky se jedná prakticky pouze o mrzačení, spojené s poškozením zdraví. Vzhledem k podstatě zákroku se ženská obřízka označuje zkratkou FGM (z anglického female genital mutilation), což v překladu znamená mrzačení ženských pohlavních orgánů.
predkozka je taktez soucasti vnejsich pohlavnich organu, stejne jako amputace malych sytdkych pysku, tak i amputace predkozky je povazovana za hygienicke opatreni. Nabavim se tady o rezani kusem skla na koleni nekde v pousti, kdy ji pak zustane jen dirka na curani…
@MarieOVMUC OMYL! Mnoho mužů si jí musí obřezat v dospělosti (v období dospívání ) ze zdravotních důvodů, takže ví, jaké to je s ní!!! Narozdíl od neobřezaných mužů, ti neví, jaké to je bez ní!
@Evička0 píše:
tak to nech na nich at mají právo si vybrat a ne že to TOBĚ a nějakému pofidérnímu vzorku připadá výhodné (mmch by mě zajímalo kolika mužů)
Holky, já nikomu nic neřežu, nikoho k ničemu nenutím, jen jsem napsala svůj názor a interpretuju názor obřezaných mužů!! ![]()
@Evička0 píše:
@MarieOVMUC OMYL! Mnoho mužů si jí musí obřezat v dospělosti (v období dospívání ) ze zdravotních důvodů, takže ví, jaké to je s ní!!! Narozdíl od neobřezaných mužů, ti neví, jaké to je bez ní!
hele, ty to hodnotis moc pres sve pohlavni organy, mam ten pocit.
@jananovakova Ne bez zravotních důvodů bych syna obřezat neechala mám jednoho kamaráda kterému nechali rodiče jen tak z plezíru udělat obřízku a on se s tím v době dospívání a dospělosti hodně dlouho vyrovnával a dokonce se za to aj styděl takže za mě rozhodně ne…