Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Romínaa píše:
Protože si potřebujou vydělat.
Opravdu jiný duvod si nedokážu představit.Muj první manžel byl lékař přes pindoury
.Obřízky na přání rozmlouval,poslouchala jsem i příběhy o problémech po obřízce v dospělosti,v sexuálním životě atd.
Neznám ve své blízkosti lékaře který by obřezání podporoval pokud to neni z lékařského hlediska nutné!
Maminky netýrejte své děti zbytečně.
Obřízka se řeší jen při problémech a až v pubertě.Do té doby je spoustu času a pokud nepřetáhne v pubertě pak už nic jiného než obřízka nezbývá. Řešit to ve věku 2 let je naprostý nesmysl.
Nicolas nikdy neměl záněty a žádný problém.Jsem ráda že taková řezničina neexistuje všude ![]()
Charlot - a kde bydlíš? že jsou tam tak uvědomělí?
Já se se svou pediatričkou začínám o toto přít a už jsem jí málem klepla přes prsty, když mu chtěla přetahovat.
Mě už se o tom přetehování a o obřízkách začíná i zdát.
Dneska začínáme s koupelema, od včerejška mám slez namočený. ![]()
Romínaa píše:
Ahoj holky, je tohle ten slez o kterém jsme se bavily? Díky.![]()
Jó, takový přesně jsem si musela koupit i já. Naše mudr teda nepřetáhla, ale na roční prohlídce mu ho začala žmoulat a snažila se přetáhnout co to jde a že to mám dělast doma po koupání. Tak OK, nezdálo se mi to nijak drastické, tak jsem to udělala a druhý den měl špičku trochu zarudlou, takže jsem taky koupala asi 3 dny v tomto slezu a bylo to OK. Nevím, jestli jsem to zarudnutí způsobila já nebo mudr, ale pak už jsem se na to vy..... účinky slezu na povolení předkožky tedy osobně ozkoušené nemám, ale hojí to i drobné poranění. No ono by se to možná zahojilo i bez slezu
každopádně mohu potvrdit, že to neškodí
Držím palce, aby se to povedlo a nemusel na obřízku samoseboui nejvíc kvůli klučíkovi, ale doufám, že pak budou doktoři čumět
![]()
děkuji. první koupel je zanáma
dělám si dost velké naděje.
Mám z toho dobrej pocit. Přetahovala jsem velice opatrně a říkala jsem Vojtíkovi že pokud byse mu to jen trochu nelíbilo ať mě to hned řekne. Byl v pohodě.Přetáhla jsem to na krajíček špičky, dál už jsem to nedělala. Musím bejt moc opatrná abych mu spíš neublížila. Pěkně krůček po krúčku.
![]()
Holky můj ex měl obřízku ale udělali mu jí špatně a pak jednou když jsme se milovali mu to prasklo,bolelo ho to,teklo hrozný krve a to fakt nepřeháním…pak mu to púraskalo často a musel zas pod kudlu.
K přetahování…my poprvé u dr v roce a půl a šlo to bez problémů naštěstí ![]()
Ahoj Crystal, tak to máte štěstí
.Nám to nešlo nikdy.
Dr. říkala že je to vrozený. Že už u mimnka bylo vydět že je to zůžený.No uvidím jak nám pomůže sléz.
![]()
Romínaa píše:
Ahoj Crystal, tak to máte štěstí.Nám to nešlo nikdy.
Dr. říkala že je to vrozený. Že už u mimnka bylo vydět že je to zůžený.No uvidím jak nám pomůže sléz.
![]()
![]()
Snad pomůže bylo by to fajn!Já jsem za to ráda,Sebík si to ted už přetahuje sám a doufám že i u mladšího to pak půjde bez problému ale na to si ještě počkám
Taky přidám osobní zkušenost. Jsem s přítelem deset let a před pár lety se rozhodl pro obřízku - z hygienických důvodů a taky proto, že jsme doufali, že se díky tomu sníží počet mých různých kvasinkových a jiných problémů. To, jestli mi to nějak pomohlo teď už posoudit nedokážu, ale přítel říká, že je to o dost lepší.
Obřízku si nechal udělat bez narkozy jen s místním umrtvením. Prý strašná bolest a měl problémy a bolesti i dost dlouho po zákroku, než se vše zahojilo. Hlavně byl problém v tom, že měl zakázanou sexuální aktivitu, ale to je u chlapů během spánku dost neovlivnitelné, takže se často budil bolestí. Ale nějak to přežil a teď je fakt rád.
Je pravda, že po těchto zkušenostech občas přemýšlím, jestli v případě chlapečka neudělat tento zákrok hned jakmile to bude možné, kdy se to krásně a rychle hojí a ušetřit ho pozdějších komplikací a značných bolestí. Ale je pravda, že je to nevratné a co když to nebude chtít, i když to si nemyslím.
Jinak pro informaci - já v sexu s a bez obřízky rozdíl nějak nevidím.
J*
ahoj Janulko, trochu jsi mě uklidnila. Máme termín na obřízku 19.10.
bělám koupele ze slezu. zatím velké pokroky nejsou. No mám na to ještě 3
týdny. Kortikoidy dr. nedoporučuje. Furt brouzdám po internetu
a hledám informace.
Vím o tom snad už uplně všechno.
Pokud nám slez nepomuže, tak pujdeme na zákrok. Nechci to už oddalovat, chi aby si co nejmíň pamatoval.Dokud je malej, tak rychle zapomene. Dělají to sice pod narkozou, ale to léčení pak
Má to dost úzký, vymejvat si ho nemůže a já chci předejít zdravotním potížím(plísním,výtokům, zánětům a jiným problémům.) Pokud by mu to šlo bez problému přetahovat, tak bych s děckem na obřízku nikdy nešla. Janulko, měj se krásně a díky
Romína.
Dobrý večer maminky,jsem tu nová,ale tohle téma mi přišlo zrovna jak se říká do rány a je pro mě taky bohužel velmi aktuáLní a taky po všech těchto Vašich radách a zkušenostech trošku přemýšlím,jestli mám souhlasit s obřízkou u našeho syna Matýska.Od synových 6 týdnů se neustále opakovaly a bohužel pořád opakují záněty močových cest.Jsme v evidenci naší dětské nefroložky (máme vrozenou vadu pánvičky na ledvině )každý měsíc dělá kontrolní ultrazvuk,každých 14 dní posíláme moč do laborky,které je ale bohužel vždy pozitivní přes to,že jsme již rok bez přestávky na antibiotikách,poslední 3 měsíce jsme již jen ,,na udržovací noční dávce " máme za sebou vyšetření zvané cystografie a v tom je ten problém…ze kterého se chci vypsat,při tomto cistografickém vyšetření normálně Matýskovi doktorka přetáhla pindíka aby tam následně zavedla tu sondičku,vše proběhlo v pořádku,vyšetření žádné další abnormality neprokázalo a doktorka nám jen řekla to co naše dětská lékařka a co tady zmiňovala spousta dalších maminek,že nemáme přetahovat,že je lepší do pindíka moc nezasahovat.No tak jsme teda nepřetahovali -bohužel záněty máme pořád takže nás paní doktorka objednala do Olomouce na izotopové ? vyšetření,to proběhlo před 14 dny a v říjnu jsme měli podstoupit další vyšetření,které mělo spočívat v zavedení mikroskopu do pindíka a následné sledování močových cest a močového měchýře? popisuju to všechno tak laicky,protože z toho mám těžkou hlavu a navíc tomu vážně nerozumím…No zkrátka vyšetření před těmí 14 dny potvrdilo původní diagnózu co se týče té pánvičky,ale to říjnové mikroskopické vyšetření nám zrušili a objednali nás na listopad na obřízku,to bude Matýskovi 16 měsíců,dovedu si tudíž dost dobře představit co bude za fičák až se malý probere z narkózy a začne čurat,přeci tak malému bobkovi nevysvětlíte proč to tak bolí no od té doby jsem z toho pořád v šoku,mám úplnou žaludeční nervózu a pořád přemýšlím,jestli to musíme podstoupit,nebo né.Zdůvodnili mi tu obřízku tak,žeprej má malý podle nich tu fimozu ( no je fakt,že když mu ho v tom Olomouci zkusili přetáhnout,že se to nepovedlo )a že by ten mikroskop tam neprostrčili,takže se první musí pořešit ta obřízka a pak se bude řešit další…jenomže to znamená užívání antiboitik minimálně dalšího půl roku a pak my už teď máme narušenou imunitu ( respektive imunitu nemáme žádnou )takže jsem z toho vážně smutná a navíc nevím z čeho mám větší strach jestli ze samotného zákroku nebo z té narkózy ( taky jsem bohužel viděla v televizi ten dokument o tom Matýskovi co podstoupil BANÁLNÍ operaci mandlí.A pořád přemýšlím proč jsme tak dopadli když mu přece dělali tu cistografii tak mu pinďu přetáhli a najednou je z toho obřízka
Jejdanánky,omlouvám se,že jsem toho napsala tolik,ale aspoň jsem to ze sebe trošku dostala.Přeju hezký večer všem maminkám.
Ahoj Mončo, je mě moc smutno z toho, že už tak malé děťátko muselo podstoupit tolik nepříjemností.Nakaždý pád, pokud by měla obřízka napomoci lepšímu vyšetření a zmírnit i jiné potíže, tak bych do toho šla. Jestli budeme muset jít na obřízku, tak jsme s manželem rozhodnuti dát mu tu celkovou. Obřezává se vejš, nad žaludem a tak tajně doufám, že při čůrání by ho to nemuselo tolik pálit. Hojení je taky lepší než u částečný a pak u té částečné se ta kůžička může zajizvit a pak by v závěru musel jít na celkovou obřízku. Nechci zbytečně další narkozu. Té se tolik nabojím
, u toho chlapečka s mandlema to byla vina lékařů, protože když maminka volala o pomoc, tak lékaři byli v nedohlednu.Samozřejmě stát se může cokoliv ale nato nesmíme myslet. Přeju Vám Mončo i vašemu chlapečkovi moc štěstí a ať vše nepříjemné je co nejdříve zaváma.
Romína.
Ahojky Rominno
děkuji Vám za povzbuzení,v úterý jdu s malým k té naší nefroložce ukázat jí papíry z toho Olomouce a uvidím co řekne ještě ona,každopádně když jsem jí volala teď v týdnu co nás čeká byla z toho evidentně taky překvapená a říkal,že taky nechápe kde se stala chybka
když mu to přetáhnout při tom cistogryfickém vyšetření šlo,že s touto komplikací vůbec nepočítala,tak uvidím…každopádně se pořád bojím…jako každá máma,která miluje svoje dítě.Mějte se hezky a taky Vám přeju ať jste zdrávi.Monča
Eva B. píše:
Tak já jsem pro obřízku. Manžel ji má a je to nesrovnatelný! Hygiena, sex … Budeme mít chlapečka, nechám mu ji udělat, jak je to bude možné.
ja s tebou souhlasim, i kdzy to tady hodne z vas odsuzuje, mozna i proto ze manzel je muslim tak by me stejne asi nic jineho nezbyvalo, ale jen mam problem s tim ze cesti doktori se staraji jen o penize a nechteji delat hned po narozeni, kdy je zakrok jednoduchy a kratky bez siti a rychle se hoji, nase doktory jen zajima provadet zakrok pozdeji a samozrejme za dost penez, celkem mi to prijde smesne, dat 6000kc za zakrok co trva priblizne 10minut a zadne pooperacni osetreni
tak jsem z tehle diskuse celkem vydesena. Cekam chlapecka. Uz me nekolikrat napadlo, jak pindika myt, pretahovat, nepretahovat
. Ale rozhodne jsem proti obrizce,tedy pokud k tomu nejsou zavazne duvody.