Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MartinaVargová píše:
@Cuarentena v příspěvku nad tebou jsem tu moji špatnou gramatiku už vysvětlila
Promiň, ono to tam naskočilo, až jsem odeslala ten svůj příspěvek, však víš, jak to tady chodí.
OK, tak beru zpět - na 3 roky tady umíš česky perfektně. Podle formulace vět a celkového vyznění to fakt vypadá, že jsi fakt Češka, která jenom nechodila do školy
Tak to neber špatně ![]()
No holky už sem se pomálu uklidnila
přítel už taky policie mu řekla že stím nic neudělaj
(stím sem taky počítala)
nevím co si on myslel
tak ted přítel nadává na policii že jsem líní tak jsem ho radší poslala se sprchovat ![]()
Tak na to, že jsi tu teprve 3 roky, tak seš hodně dobrá!!! Vůbec to není z těch příspěvků poznat, spíš mi to připadá jak Čech, který fláká gramatiku… To měla být poklona, fakt seš dobrá
Můžu se zeptat, odkud jsi? Jestli nechceš, neodpovídej… ![]()
OT:
Todle mě dycky dostává. Jako jo, je fajn umět česky psát správně…ale hold jsou na světě i lidi, co pravopis neuměj, jsou to trdla. No a? Nemaj šanci se na něco zeptat?
No občanku mam slovenskou ale slovensky neumím ani tak jako česky
jinak mluvím čistě madarsky ![]()
@Izzz píše:
OT:
Todle mě dycky dostává. Jako jo, je fajn umět česky psát správně…ale hold jsou na světě i lidi, co pravopis neuměj, jsou to trdla. No a? Nemaj šanci se na něco zeptat?
Ale jo, já osobně to už třeba tak beru a ovládám se. Ale někdy se neovládnu, promiň, třeba tebe bych použila k demonstraci typické chyby zdejších uživatelek: Píše se holt, ne hold. Hold se někomu vzdává. Holt ve významu „prostě, zkrátka“ se píše s „t“. Promiň a nezanevři na mě. ![]()
@MartinaVargová píše:
No občanku mam slovenskou ale slovensky neumím ani tak jako českyjinak mluvím čistě madarsky
Jsi krásná Maďarka, jestli je to teda tvoje fotka. Znám tady pár Maďarů, mluví všichni perfektně česky, mají podle mě jazykový cit, protože už od dětství používali dva jazyky. Ale všichni jsou modroocí a světlovlasí, vždycky jsem si Maďary představovala tmavé.
@MartinaVargová A co si, kdyz nejsi ceska?
Jinak muselo to byt hrozne, ale vidim, ze ted to beres uz dobre. Podle me teda prehnana rakce, na muj vkus az moc.Taky se mi stalo, servala jsem pubertaky a sla domu. ![]()
@Cuarentena píše:
Ale jo, já osobně to už třeba tak beru a ovládám se. Ale někdy se neovládnu, promiň, třeba tebe bych použila k demonstraci typické chyby zdejších uživatelek: Píše se holt, ne hold. Hold se někomu vzdává. Holt ve významu „prostě, zkrátka“ se píše s „t“. Promiň a nezanevři na mě.
@Cuarentena vidiš to a to učim češtinu
mě se slovo holt nelíbí
ale díky, zase jsem se něco naučila ![]()
@blorchi píše:
@MartinaVargová A co si, kdyz nejsi ceska?Jinak muselo to byt hrozne, ale vidim, ze ted to beres uz dobre. Podle me teda prehnana rakce, na muj vkus az moc.Taky se mi stalo, servala jsem pubertaky a sla domu.
No jo, tak se lekla, to nemůže v tu chvíli ovládnout, aspoň si to myslím.
@Izzz píše:
@Cuarentena vidiš to a to učim češtinumě se slovo holt nelíbí
ale díky, zase jsem se něco naučila
No ono je to taky tím, že když to člověk vidí stokrát napsáno chybně, tak si to zafixuje. Proto bych navrhovala tu automatickou korekci. Sakra, asi to adminům navrhnu.
![]()
@blorchi Výtah jsem si nepustila
http://skupca.websnadno.cz/…sma/e273.gif