Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anon -
hm, tak Ty aspoň nechceš, aby Ti někdo něco dával, ale „lepší“ je, když někdo (jako některý moje tehdy „kámošky“) vyloženě očekává, že něco dostane, a pak Ti na férovku řekne „ježiši tohle už mam“.
Tito lidé by měli k pozvánce na své narozky připojit poznámku „nekupujte mi stíny Rimmel odstín 15, 20, a 22, protože ty už mám“, případně „zapomeňte na šampóny na vlasy. Potřebuju spodní prádlo.“
Tak to bylo sice o dárcích, ne o pomoci v nouzi, ale…
On pak člověk zjistí, že poctivé lidi, opravdický přátele, si nemusí „kupovat“, páč na nich je nejcennější to, že vás nepodrazej, že vám nebudou závidět nos mezi vočima, a že vám jednoho krásnýho dne nevrazej tu pomyslnou kudlu do zad. Přesto si myslím, že dárečky z přátelství (nemusí být drahé, zato ale by měly být od srdce) mají svou symboliku a svůj význam.
NO a plus nějakou tu charitu, kde je potřeba. Ale to už musí být na bázi „potřebujeme to a to“, a ne jak loni v dětském domově, který jsem navštívila ![]()
Tak asi tak.
aha!
tak na to si vzpomenu, až příště zase narvu igelitku hadérkama ze svý skříně
(a to asi bude brzo, jak to pozoruju)
Fik - v kterém (já nevím, myslíš ten v Brně? - pardon, já vím jen, že existuje, ale nevím, jestli je jen jeden)