Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rob111 to je opravdu slozita situace a je tezke najit pro tebe spravne reseni. Kdyz ti tohle rekla, tak je neco uz dost spatne. Otazka je jak komunikujete jinak mimo ty vyhrocene temata a situace. Jestli jste schopni se jinak normalne bavit a domluvit. Pokud jo, tak je jeste nejaka sance to spravit.
@Rob111 píše:
Ano, reagoval jsem na to tak, že se jedná o konstatování situace. A sama o nevěře již prý také uvažovala. Takže na mě se. e, ale jinýmu by nohy roztáhla. Tak toto sdělení jsem rozdýchával hodně dlouho, přišlo mně to dost nefér, protože já nic špatnýho neudělal, jen bojuju o její pozornost. Když nedělám nátlak tj. nedolejzám, tak podle ní o ní nemám zájem. Když pak teda navrhnu ve volný chvilce hezkou chvilku, tak se sekne, protože na ní tlačím. Jako sakra, tohle už je nějaká schíza ne?
Pokud si najdu někoho jiného, tak si prý můžu rovnou sbalit kufry.Příspěvek upraven 14.06.18 v 15:35
Jenže ty kufry si můžeš sbalit i ve chvíli, kdy si ona najde někoho jiného.
Nevadíš jí, ale už pro ni nejsi přitažlivý. A ona nechce přijít o své jistoty a uspokojení svých potřeb.
@opulus píše:tak nějak to končí … rodiče splnily svou povinnost a děti už si žijí svůj život ,není žádný důvod dál spolu zůstavat. za tu dobu už se tak odcizí , že to ani nejde ,pokud nechtějí dožít jko spolubydlící .
Některé si to plánují tak, že se na stáří, až děti odrostou, s mužem rozejdou a budou si spokojeně žít samy.
@Leo44 píše:
Musím trochu teď hrát za roli můžu.
Každý chlap chce mít doma pohodovou klidnou usmevavou ženu. Ne, Hysterka typu ty NIKDY a ty VZDY!.
Dobře, na svět přijde nové stvoření o které žena se stará 24 hodin denně. Ale NIKDY by ta žena neměla zapomínat i na partnera. Ten ve vztahu hraje také roli i když je momentálně až na druhým místě. To musí pochopit zase partner. Ale, chápu že některé děti brečí ale nebreci 24hodin v kuse bez spánku. Ženský to by to dítě umrelo vysilenim. Ano, žena je po tom unavená, ale myslím že zas tak ne, aby nezvládla se pritulit a projevit svou lásku k partnerovi.
Mám 3 měsíční dcerku, někdy je s ní peklo a někdy je to andílek k sežrání. A i když jsem vyčerpaná tak hledám náruč svého partnera, který mi ji ochotně poskytne. A pak i to menší /větší milování. Pokud spí dítě 20minut? To se ten jeden sex stihne. Ženský pochopte, že dítě Vám odroste a vám zbyde váš partner. Toho by jste si měli taky hýčkat. No a pokud stavíte vždy na první místo dítě a na partnera dlabete. Tak schvaluji mužům tu milenku, oni tu lásku potřebuji taky. Chápu že třeba půl roku jsou ženský kaput a některé i rok ale pak? Pak už jste pánové byli jen dárci spermatu a dále vás, žena nepotrebuje. Jelikož jak jsem se dneska ještě optala gyndarky tak hormony se srovnávají první dvě menstruace. Tak žádné výmluvy.
jenže těch dvacet minut si chce ta žena obvykle odpočinout ne to prosouložit nebo jinak obhospodořovat partnera..nejsme roboti
Ono pro některý ženský to není robota nebo povinnost. Věř nebo ne, ale některé ženské to dělají rády a taky je to sbližuje s partnerem.
@KalamityJohn píše:
@VenetiaOno pro některý ženský to není robota nebo povinnost. Věř nebo ne, ale některé ženské to dělají rády a taky je to sbližuje s partnerem.
proč bych nevěřila, taky to dělám ráda..ale v jiném životním období než s miminama na krku..a taky hodně záleží s kým..někdy prostě ten pan domácí nenína tyhle věci ten pravý nebo celkově to společné soužití nedává dost možností na nějaké užívání
@Venetia píše:
jenže těch dvacet minut si chce ta žena obvykle odpočinout ne to prosouložit nebo jinak obhospodořovat partnera..nejsme roboti
Přesně, pani asi nejí, nespí, neodpočívá, hlavně aby manžel nestrádal.
Mě baví řeči typu, že se musí pečovat o vztah. Takže ženská pečuje tak, že se stará o domácnost, o děti a každou volnou chvilku kterou má, uspokojí manžela.
Chlap pečuje tak, že má vyklepáno a proto neuteče. No jo no.
![]()
@Leo44 píše:
Musím trochu teď hrát za roli můžu.
Každý chlap chce mít doma pohodovou klidnou usmevavou ženu. Ne, Hysterka typu ty NIKDY a ty VZDY!.
Dobře, na svět přijde nové stvoření o které žena se stará 24 hodin denně. Ale NIKDY by ta žena neměla zapomínat i na partnera. Ten ve vztahu hraje také roli i když je momentálně až na druhým místě. To musí pochopit zase partner. Ale, chápu že některé děti brečí ale nebreci 24hodin v kuse bez spánku. Ženský to by to dítě umrelo vysilenim. Ano, žena je po tom unavená, ale myslím že zas tak ne, aby nezvládla se pritulit a projevit svou lásku k partnerovi.
Mám 3 měsíční dcerku, někdy je s ní peklo a někdy je to andílek k sežrání. A i když jsem vyčerpaná tak hledám náruč svého partnera, který mi ji ochotně poskytne. A pak i to menší /větší milování. Pokud spí dítě 20minut? To se ten jeden sex stihne. Ženský pochopte, že dítě Vám odroste a vám zbyde váš partner. Toho by jste si měli taky hýčkat. No a pokud stavíte vždy na první místo dítě a na partnera dlabete. Tak schvaluji mužům tu milenku, oni tu lásku potřebuji taky. Chápu že třeba půl roku jsou ženský kaput a některé i rok ale pak? Pak už jste pánové byli jen dárci spermatu a dále vás, žena nepotrebuje. Jelikož jak jsem se dneska ještě optala gyndarky tak hormony se srovnávají první dvě menstruace. Tak žádné výmluvy.
Ano mami. ![]()
@Sworley píše:
Přesně, pani asi nejí, nespí, neodpočívá, hlavně aby manžel nestrádal.
Mě baví řeči typu, že se musí pečovat o vztah. Takže ženská pečuje tak, že se stará o domácnost, o děti a každou volnou chvilku kterou má, uspokojí manžela.
Chlap pečuje tak, že má vyklepáno a proto neuteče. No jo no.![]()
Haha, taky jedna z těch co nestíhaj, co?
![]()
@Venetia píše:
tak nějak to končí … rodiče splnily svou povinnost a děti už si žijí svůj život ,není žádný důvod dál spolu zůstavat. za tu dobu už se tak odcizí , že to ani nejde ,pokud nechtějí dožít jko spolubydlící .
Ale role ve vztahu není jen rodičovská, ale i partnerská. Rodičovství je jen přirozenou součástí partnerství. Pokud si dotyčný nebo dotyčná řekne, že jeho role ve vztahu je být jen rodičem a partnerskou roli opustí - ten druhý už jen vlastně nezajímá, tak to těžko může směřovat někam jinak než k odcizení a rozpadu vztahu.
Pokud si to někdo takto plánuje, tak mi to přijde smutné.
@Venetia píše:
Chápu správně, že pokud je muž unavený, má třeba i časově náročnou práci, tak má právo ženu upozaďovat, její potřeby hodit za hlavu a ona nemá nárok cítit se odmítaná, nemilovaná, neb ten muž také není robot?
@opulus píše:
Ale role ve vztahu není jen rodičovská, ale i partnerská. Rodičovství je jen přirozenou součástí partnerství. Pokud si dotyčný nebo dotyčná řekne, že jeho role ve vztahu je být jen rodičem a partnerskou roli opustí - ten druhý už jen vlastně nezajímá, tak to těžko může směřovat někam jinak než k odcizení a rozpadu vztahu.
Pokud si to někdo takto plánuje, tak mi to přijde smutné.
Souhlas.
Když jsme měli první mimi, tak jsme čekali, až usne a bude chvíli klid. Abychom si to užili. Možná tedy nejsem taková matka, abych se pohroužila do stavu, že mám dítě a nic jiného. Dokonce umím odložit mytí nádobí na druhý den. Tak asi taky nejsem až taková hospodyně.
A je mi to jedno, protože mám zájem využít zájem ze strany manžela.
Ale taky to znamená, že mně moc nezajímají výmluvy typu „jsem unavenej“.
Určitě není unavenější než já.
@opulus píše:
Chápu správně, že pokud je muž unavený, má třeba i časově náročnou práci, tak má právo ženu upozaďovat, její potřeby hodit za hlavu a ona nemá nárok cítit se odmítaná, nemilovaná, neb ten muž také není robot?
Tak.samozřejmě ..když vidím,že je partner unavený,tak ať odpočívá …nebudu po něm nic vyžadovat …to musí chtít oba ,jinak.je to.o ničem…ale tak to mám.já
@LaPaloma píše:
Souhlas.
Když jsme měli první mimi, tak jsme čekali, až usne a bude chvíli klid. Abychom si to užili. Možná tedy nejsem taková matka, abych se pohroužila do stavu, že mám dítě a nic jiného. Dokonce umím odložit mytí nádobí na druhý den. Tak asi taky nejsem až taková hospodyně.
A je mi to jedno, protože mám zájem využít zájem ze strany manžela.
Ale taky to znamená, že mně moc nezajímají výmluvy typu „jsem unavenej“.Určitě není unavenější než já.
Tak to já nádobí odložim úplně v pohodě ![]()
Když vám ženský dává takový zahul jedno dítě, že pak nemáte čas ani chvilku na partnera jelikož jste strašně moc unavený. Tak jsi to dítě raději ani neporizujte. Protože většina z vás pak bude kňourat jak je unavená a jak je těžké vychovat jedno dítě. Chudák chlap co Vás má poslouchat. 14 století na Vás. Anebo aspoň dvojčata.
Tím pádem chudák ženský před pár lety. Co se staraly o dítě, ještě statek a hospodarili v domácnosti…
Tak a teď mě tu klidně ukamenujte. ![]()