Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zalezi, co vsechno pod to „intimne ochladla“ spada. Jako utecha, muze to byt prave miminkem. Nektere baby po porodu na nejakou dobu ztrati vpodstate zcela zajem o sex (a to i kdyz to byly driv dracice, co si stezovali, ze chlap chce malo-znam to ze sveho okoli). Nevim, ci za to muzou hormony, rozjeta psychika nebo to, ze najednou ma nad hlavu novych starosti s mimcem a veskerou pozornost venuji jemu. Muze to trvat treba i rok, nez se to spravi a vsechno bude v poradku.. Ale samozrejme to muze znamenat i konec vztahu. Bohuzel asi radu nemam, mozna se ji snazit davat najevo, ze je to i po porodu kocka a co nejvic ji pomoct s mimcem, aby mela cas si odpocnout i psychicky.
A kojí? Mě kojení dělalo v hlavě děsný bordel. Když jsem přestala, tak jsem se do měsíce srovnala zpátky. Sice ta frekvence sexu nebyla jako předtím, přece jen starost o malé miminko je vyčerpávající i když se hodně zapojuje partner, ale zase se objevila taková ta intimita jako objetí, polibky a pohlazení.
@LeKi
Jde asi taky o to, že sem náročný a po uši zamilovaný. Takže pořád otravuju o pozornost, pořád říkám jak ji miluju, pořád chci pusu a obejmutí a toto vše se z její strany vytratilo. Sex bývá jednou za čas ale spíše to je sex „tak si ulev ať mám pokoj“ ale někdy zase ten sex je takový že opravdu si ho užívá. Nejde mi o sex, chtěl bych jen ať se nevytrati láska a ta intimní část kde si dáme pusu a obejmem se. A toho se bojím, že to spadá to toho intimního vychladnutí a bojím se, že v tom je i ochladnutí lásky. Je možné aby se to upravilo, když se budu snažit netlačit? Vím že je fakt vyčerpaná a unavená ale nevím zda to není spíš konec vztahu z její strany, zaviněné mnou.
@Heivka píše:
A kojí? Mě kojení dělalo v hlavě děsný bordel. Když jsem přestala, tak jsem se do měsíce srovnala zpátky. Sice ta frekvence sexu nebyla jako předtím, přece jen starost o malé miminko je vyčerpávající i když se hodně zapojuje partner, ale zase se objevila taková ta intimita jako objetí, polibky a pohlazení.
Bohužel nekojí. Myslíte že to může být způsobeno tím jak na ni tlačím ať si mě všíma a ať mi dá pusu a povídá si se mnou a tak? Dá se to ještě zachránit? Záleží mi na ní.
Je pravdá, že se chovám často jako malé dítě, urazim se jen tak pro nic za nic a hádky způsobim chováním. S malou to má náročné a tak všechno se vším. Jen nevím, zda to intimní ochladnutí není i láska. O sex mi nejde, to bych přežil ale potřebuji nějaký dotyk, pusu, nebo něco. Tak nevím co teď
@Inalo píše:
@LeKi
Jde asi taky o to, že sem náročný a po uši zamilovaný. Takže pořád otravuju o pozornost, pořád říkám jak ji miluju, pořád chci pusu a obejmutí a toto vše se z její strany vytratilo. Sex bývá jednou za čas ale spíše to je sex „tak si ulev ať mám pokoj“ ale někdy zase ten sex je takový že opravdu si ho užívá. Nejde mi o sex, chtěl bych jen ať se nevytrati láska a ta intimní část kde si dáme pusu a obejmem se. A toho se bojím, že to spadá to toho intimního vychladnutí a bojím se, že v tom je i ochladnutí lásky. Je možné aby se to upravilo, když se budu snažit netlačit? Vím že je fakt vyčerpaná a unavená ale nevím zda to není spíš konec vztahu z její strany, zaviněné mnou.
Unavená z jednoho maminka? promiň ale měla by dostat dvojčata ať ví co to je zahul. Mám již skoro tříměsíční a Teda, musím uznat, že to tak velká fuška jak všichni píšou není. Nakrmim, prevalim, pohraju. Pomazlim a spinká, popřípadě chovám a dělám u toho jiné věci. A partner? Ten je sexuálně uspokojovan kdykoliv malá usne. takže klidně dvakrát denně. Jedno dítě oproti dvou je prd. Takže spíš bych řekla, že Tě využila jako dárce spermatu… ![]()
Tvoje žena to má pěkně náročný. Těhotenství, porod a péče o malý miminko dá neskutečně zabrat. Nemusí ani kojit, ona stačí ta hormonální smršť, kterou prošla. Časem se to všechno srovná, ale teď má co dělat sama se sebou a ty jí ještě přidáváš. Přestaň se chovat jako fracek a začni se chovat jako patrner. Přestaň si něco vynucovat, buď chápavý, pomáhej s dítětem a domácností a pomoz jí to příšerný období přežít. Pro chlapa se s příchodem dítěte nezmění skoro nic, pro ženskou všechno! A to je se ještě rozčilujete, že ve vztahu není všechno jako dřív. Ženská prostě nemá na intimnosti ani náladu ani chuť a vynucování je rychlá cesta k rozchodu. Hlídej mimino, aby si mohla občas odpočnout a doufej, že brzo zapomene, jak jsi se choval.
@Inalo pokud Ti nejde o sex, tak se tvá partnerka pouze vymlouva, ženská i od dvojčat nebo více dětí dokáže obejmout svého partnera, říct, že ho miluje. Promiň ale miminka taky spinkaji a v ten moment je možné cokoliv. u mě když malá spí tak spím také anebo jdu se mazlit s partnerem. A teď spí a tak jdu zpět do pelíšku k partnerovi. ![]()
@Anonymní píše:
Unavená z jednoho maminka? promiň ale měla by dostat dvojčata ať ví co to je zahul. Mám již skoro tříměsíční a Teda, musím uznat, že to tak velká fuška jak všichni píšou není. Nakrmim, prevalim, pohraju. Pomazlim a spinká, popřípadě chovám a dělám u toho jiné věci. A partner? Ten je sexuálně uspokojovan kdykoliv malá usne. takže klidně dvakrát denně. Jedno dítě oproti dvou je prd. Takže spíš bych řekla, že Tě využila jako dárce spermatu…
Tak děkuj bohu, že máš hodný dítě. Všechny takový nejsou. Představ si, že jsou takový, co nespí, pláčou a potřebují nonstop pozornost. Představ si, že jsou ženský, který jsou na pokraji zhroucení, ty hrdinný anonyme. A pozor děvče, tohle se rádo vrací, taky by se ti mohlo stát, že příště ty dvojčátka dostaneš, aby jsi si to teda vyzkoušela
.
@Inalo píše:
Bohužel nekojí. Myslíte že to může být způsobeno tím jak na ni tlačím ať si mě všíma a ať mi dá pusu a povídá si se mnou a tak? Dá se to ještě zachránit? Záleží mi na ní.
Ne a proč? Mě partner taky obima, pusinku, něžně šeptá do ouška a já? Jsem 2 měsíce po CS a oplacim mu to. Nejsem blbá abych kvůli svým hormonům něco kazila.
Splnil jsi co jsi měl, teď jsi nadbytečný. Její svět je teď jen její dítě a ty jsi v podstatě ten rušivý element. Některé ženy zapomenou, že jsou partnerky a cítí se být pouze matky. To chce vydržet, kup si tulítko nebo plyšáka a zkus to překlenout.
@Anonymní píše:
Unavená z jednoho maminka? promiň ale měla by dostat dvojčata ať ví co to je zahul. Mám již skoro tříměsíční a Teda, musím uznat, že to tak velká fuška jak všichni píšou není. Nakrmim, prevalim, pohraju. Pomazlim a spinká, popřípadě chovám a dělám u toho jiné věci. A partner? Ten je sexuálně uspokojovan kdykoliv malá usne. takže klidně dvakrát denně. Jedno dítě oproti dvou je prd. Takže spíš bych řekla, že Tě využila jako dárce spermatu…
To bych řekla, že neni pravda. Jedno dítě může dát zabrat, zvlášť když třeba trpí kolikou. Zkuste utěšovat např.6 hodin řvoucí miminko, který se i placem David, propina se, je v křečí. Věřte mi, že to zahul rozhodně je, zvlášť když jste na to úplně sama.
Zase dvojčata musí být taky totální masakr.
Každý dítě je jiný, někdo má spící a někdo ne. Takže takový ty řeči, že,,jedno dítě, žádný dítě,, mohl vymyslet chlap nebo žena, která děti nemá.
@Anonymní píše:
Každý mimino je jiný a neznamená, že když zrovna to tvoje celej den prospí, tak budou spát všechny. Jinak důvod pro anonym je jakej??
@Inalo píše:
Je pravdá, že se chovám často jako malé dítě, urazim se jen tak pro nic za nic a hádky způsobim chováním. S malou to má náročné a tak všechno se vším. Jen nevím, zda to intimní ochladnutí není i láska. O sex mi nejde, to bych přežil ale potřebuji nějaký dotyk, pusu, nebo něco. Tak nevím co teď
No když pominu tu opravdu " dobrou kamarádku",který se s něčím svěřím a ona to hned zatepla vyzvoní mýmu chlapovi
,tak to má tvoje žena asi opravdu náročný.
Pět měsíců po porodu má asi ještě co dělat sama se sebou, náročný mimino a ještě k tomu další náročný malý dítě, který se na ní věší a vyžaduje pusinky. Nic moc teda.
Dobrý den,
Potřeboval od vás prosbu. Kamarádka mi ukazovala, že jí psala moje přítelkyně, že prý si se mnou už nerozumí. Prý není problém ve mě ale v ní. Že nejde o to, že by někdo z nás měl jiný názory ale prý „Intimně ochladla“ a snaží se to skrývat. Přesně toto jí napsala. Situace je taková že je novopečená maminka. Miminko máme 5 měsíců. Chci se zeptat, co teď mám dělat, když už tedy nebudou žádné objetí, polibky atd.. Je to na konec vztahu? Poprosím o konkrétní odpovědi, co to znamená a jak se s tím vypořádat nebo co to znamená pro mě jako přítele. Děkuji