Ochrana, ne kondom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
54
21.1.22 08:52

@Melodie91 doktorka to doporučila z toho důvodu, aby se děloha pořádně vzpamatovala a aspoň teoreticky se omezilo riziko dalšího nezdaru. Kdybych otěhotněla hned, tak mi nic nehrozí a třeba už by to dopadlo. Je to jen pro sichr, protože všechna tři těhotenství proběhla během půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
21.1.22 08:55

@Tarena to my vydržíme, když to bude to nejlepší řešení. Jen zjišťuji, jestli jsou jiné možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
21.1.22 09:01

@Tarena je mi 24. Myslíš, že to opravdu může mít nějakou příčinu, která jen nikoho nenapadla? Taky jsem přemýšlela, že třeba nemám vajíčka v pořádku, nebo manžel spermie, ale tím, že každé těhotenství skončilo jinak, tak mě ani doktory žádná příčina nenapadá. Zatím se to jeví tak, že si musím projít všemi patologiemi, než donosím zdravé miminko. Tím pádem zbývá ještě samovolný :( na druhou stranu, kdyby se našla příčina, která se třeba dá i léčit, tak je to pro člověka mnohem lepší, než tohle nevědomí a strach :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10913
21.1.22 09:05
@Katka1203 píše:
@Tarena je mi 24. Myslíš, že to opravdu může mít nějakou příčinu, která jen nikoho nenapadla? Taky jsem přemýšlela, že třeba nemám vajíčka v pořádku, nebo manžel spermie, ale tím, že každé těhotenství skončilo jinak, tak mě ani doktory žádná příčina nenapadá. Zatím se to jeví tak, že si musím projít všemi patologiemi, než donosím zdravé miminko. Tím pádem zbývá ještě samovolný :( na druhou stranu, kdyby se našla příčina, která se třeba dá i léčit, tak je to pro člověka mnohem lepší, než tohle nevědomí a strach :roll:

No to jste jeste mladi. Jak jsi psala, ze se na nic neprislo, tak jsem myslela, ze uz mate vysetreni za sebou. No muzete zkoušet dal, zdrave embryo se v tomhle veku asi objevi. Spise je to narocne na psychiku ty nezdary. Pokud by to zase nedopadlo, zkusila bych CAR at vas vysetri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
21.1.22 09:05

@Michelle_M revize neproběhla. Potrat byl farmakologický. Na kontrolu teda jdu teprve v pondělí, tak doufám, že k revizi ani nedojde. TT je už jasně negativní, tak doufám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10913
21.1.22 09:07

@Katka1203 ono dve ti skoncila stejne. VV a zamlkle byvaji ze stejnych pricin. Geneticky spatne embryo, jen u toho ZT se telo zbavi embrya drive, protoze tam jsou vetsi vady neslucitelne se zivotem.
Kdybys mela jen ZT, tak jeste muze byt problem s imunologii, ale pokud jsi u toho prvniho dosla dal, tak to asi mate v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
21.1.22 09:08

@Tarena máme za sebou genetiku, a ta se většinou dělá jako první, když se takhle nedaří. Genetika nebyla sice úplně čistá, ale výsledek nemá na nic z toho vliv. Jen když se někdy dostanu dál, tak je mi doporučen odběr plodovky. Jinak ta chromozomální vada není příčinou nezdarů. Asi ten CAR bude rozumné udělat. Asi ještě před dalším těhotenstvím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
21.1.22 09:10

@Tarena u prvního jsem došla do 13tt a kromě gastroschízy, u které není ani obecně známá příčina, bylo všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10913
21.1.22 09:11
@Katka1203 píše:
@Tarena máme za sebou genetiku, a ta se většinou dělá jako první, když se takhle nedaří. Genetika nebyla sice úplně čistá, ale výsledek nemá na nic z toho vliv. Jen když se někdy dostanu dál, tak je mi doporučen odběr plodovky. Jinak ta chromozomální vada není příčinou nezdarů. Asi ten CAR bude rozumné udělat. Asi ještě před dalším těhotenstvím :(

Odber plodovky? Takze je tam moznost geneticke vady a potratu pokud se vada potvrdi? Nenabidli vam spise ivf a genetiku embryii, abyste zavedli jen zdrava embrya?
Plodovka se dela od 16tt a jit v te dobe na potrat neni asi nic prijemneho.
Neni pro vas variantou NIPT? Ten se dela drive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
21.1.22 09:22

@Tarena u ivf prý bohužel nejde při této vadě vybrat to správné. Ale pořád je tam rezerva. Je to vada z manželovo strany a buď se to nepřenese vůbec, nebo v menším či stejném rozsahu, jako to má manžel - což by bylo všechno v pořádku, protože manžel je sice praštěný, ale stejně jako každý :D ale kdyby se to přeneslo ve větším rozsahu, panuje riziko mentální retardace v různém stupni - to už nikdo nedokáže odhadnout.
Na choriové klky jsem se ptala, ta možnost tam je, ale nemusí to poskytnout potřebné informace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10913
21.1.22 09:25
@Katka1203 píše:
@Tarena u ivf prý bohužel nejde při této vadě vybrat to správné. Ale pořád je tam rezerva. Je to vada z manželovo strany a buď se to nepřenese vůbec, nebo v menším či stejném rozsahu, jako to má manžel - což by bylo všechno v pořádku, protože manžel je sice praštěný, ale stejně jako každý :D ale kdyby se to přeneslo ve větším rozsahu, panuje riziko mentální retardace v různém stupni - to už nikdo nedokáže odhadnout.
Na choriové klky jsem se ptala, ta možnost tam je, ale nemusí to poskytnout potřebné informace…

Ono se dela i genetika embrya na specificke vady, ale pokud rikas, ze to nejde tak asi ne.
NIPT nejsou choriove klky, je to test z krve, ale podle toho co pises, tak to asi taky tuhle vadu neodhali.

Drzim palce at vam to uz priste vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
21.1.22 09:28

@Tarena moc děkuju :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1106
21.1.22 09:35

Tak jedině provozovat orál a anál… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
21.1.22 09:42

@Jancka_K teď trochu perverzně - to už děláme, ale je chuť na klasiku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
21.1.22 10:02

@Katka1203 “zbývá jenom samovolný” - no. Já rodila mrtvý dítě ve 32tt, následováno molárním těhotenstvím, takže sledování na onkogynelologii. Teprve 3. těhotenství dopadlo normálně. Zdravý, nerizikový pár…pravděpodobnost těchto dvou jevů 1:1200000…Držím palce. Jinak doporučuji spermicid. Sice říkám: “cost per šuk” asi nejdražší, ale pro vás asi nejvhodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí