Od // čekání na první návštěvu gynekologa

• Fotoalbum (67)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2344
7.4.16 14:55

@zlutateniska neboj, já jsem taky vyplašená, první skončilo molárním těhotenstvím a teď se bojím taky hrozně, i když není plánovaný, tak za ty tři dny jsem si na tu představu tak zvykla, že už si neumím představit, že by to dopadlo špatně, musíme hlavně věřit a být v klidu! :hug: jinak bych se klidně těšila, ale pořád tak nějak obezřetně, je pořád strašně brzy, uklidním se trochu až budu mít po UZ a uvidím :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1758
7.4.16 15:49

@zlutateniska ahojky…tise gratuluju :) ja tri dny po vynechani nemela na testu nic tak jsem to nechala byt a za dalsi tyden uz dalnice…ale nepocitala jsem s tim, takze tehotne se citim az ted :lol: at vse dobre dopadne. Taky mam za sebou jeden nehezky konec a zadarilo se po ctyrech letech…takze tise doufam…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
7.4.16 15:56

@zlutateniska Já jsem těhotenství taky nijak necítila, jako tvoje kamarádky. Až 6. den vynechání MS jsem si udělala test a až těsně před koncem limitu byl mikroduch. Přítel ho ani neviděl :D. Za dva dny už jasná čárka. K doktorce jsem chtěla jít až 6. týden, aby se potvrdilo srdíčko, ale začaly mi bolesti srůstů, co mám v břiše už několik let, tak jsem radši šla. Báli se, zda to není mimoděložní, nebylo, i když to tedy - stejně jako u hodně z vás tady - po 12 týdnech skončilo špatně. Příznaky těhotenství (zvětšená prsa, brutální únava, klepání se, nevolnosti) začaly až v 8tt. Vůbec nechápu, jak jsem v tu dobu zvládla mít na starost 30 dětí ve škole, chodila jsem jak mrtvola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.16 16:36

Basterao a co to je molární těhotentsví? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.16 16:46

A ještě mě teda dostává, jak tak často těhotenství může skončit špatně? :,( Jsem zdravá, partner taky, tak očekávám, že vše půjde tak, jak má…Jak se má člověk těšit, když nemá jistotu, že to bude v pořádku? Je mi to líto, holky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
7.4.16 17:19

@zlutateniska ahoj to se těžko vysvětluje, tady dávám odkazy, kde je docela dobře popsáno http://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi
http://www.mrnous.com/…tehotenstvi/
Ale nenech se vystrašit, osobně neznám nikoho a tady na emiminu nás bylo jen pár :hug:
Jinak koukám, že jsem neodklikla anonym, no to už je asi jedno, tak tedy to jsem já předchozí anonym 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.16 17:26

To je teda dost nebezpečná záležitost :cert:…A když jsme na tom stejně, už jsi objednaná k doktorovi? Já si příjdu fakt marná, přítel kolem mě poletuje jak motýlek, a já mám akorát pořád jenom hlad a příjdu si, jako kdybych spala při chůzi. Ale nejím teda ani tak víc, jako spíš opravdu s chutí :-D Mám z toho obavy, protože mám špatná záda a už teď mě bolí bedra…ale vážně NEJSEM HYPOCHONDR! :lol: :lol: :lol: Znám se, postěžuju si a pak dojdu k doktorovi a neřeknu mu nic. To jsem celá já :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
7.4.16 17:31

@zlutateniska Tak popravdě, v prvních 12 týdnech je to každé 4.-5. těhotenství. Chraň bůh, abych tě strašila!!! To ani v podstatě nemůžeš ovlivnit, prostě to tak je. Já ani neměla vůbec žádné problémy, nic rizikového se nedělo. Je kolem mě spousta takových holek. Ale nemá to vliv na další těhotenství nebo plodnost, prý naopak - že ta hormonální vlna v těle pomůže dalšímu těhotenství.

Po tom třetím měsíci jsou také rizika, ale znám minimum holek, kterým se něco přihodilo. Záleží na spoustě okolností.

Já si kolem toho 8. týdne taky připadala jako hypochondr, hlavně jsem v práci musela s pravdou ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.16 17:35

@Mari.G takžeje to vlastně jedno, nemusím čekat nai na kontrolu a už se můžu radovat, jinak bych se nemohla rdovat nikdy, že? Já s pravdou ven nepůjdu, přišla byc o práci, jsem ve zkušebce. Nebylo to plánované, ale to zaměstnavatele zajímat nebde, takže budu mlčet, dokud to půjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
7.4.16 17:45

@zlutateniska jsem na 21.4. do té doby mě asi klepne pepka :mrgreen: to je hezký, můj přítel kolem mě poletuje jako motýlek jenom když je mi vážně mizerně :roll: já ani tak ospalá nejsem, možná proto, že jsem teď byla na neschopence shodou náhodou a týden doma víceméně odpočívala, ale hlad mám pořád a když se najím je mi těžko :mrgreen: :nevim: záda mě zatím nebolí, za to mě pořád sem tam pobolívá podbřišek a chodím snad každou hodinu na malou :oops: Jojo to znám dělám to taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
7.4.16 17:50

@Mari.G nestraš mě, já dělám na recepci na skoro 14 hodinové směny, to asi nepřežiju :mrgreen: teda ve 12tt už je to opravdu hodně smutné ztratit :hug: a teď jste v jaké fázi? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.16 17:50

@Basterao Tak to jsme na tom opravdu stejně! Já se picnu. Já myslím, že ta moje kontrola je dost brzo, ale vzhledem k tomu, že se budu registrovat k novému doktorovi, tak to vezmeme jedním vrzem no :). On normálně nepoletuje vůbec, ale je hrozně šťastnej, chce hrozně holčičku, je ze 3 kluků…mě zase nebolí bříško, jenom ty moje modrý melounky - aby mě ty potvory velký neprozradily :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
7.4.16 18:00

@zlutateniska taky jdeš 21? 8o :D To je hezký, to ten můj taky chce holčičku :D ale podle mě mu to ještě nedošlo, možná až uvidí fotku z ultrazvuku takhle je to pro něj zatím jen abstraktní. Tak ty mě bolí už jen mírně a zvětšily se asi jako při MS zatím zaplaťpánbůh :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
7.4.16 18:58

Spatny konec tehotenstvi je bohuzel dost bezny. Ja to mam taky za sebou, stalo se. Druhe tehotenstvi bylo v poradku a mam zdravou dcerku :srdce: no a ted…se uvidi. Nejak se k tomu popravde neupinam, beru to tak, ze bud to vyjde nebo ne. Ten prvni trimestr je proste vsechno nebo nic. Musim normalne fungovat, nemuzu si odpocinout at jsem sebevic unavena. Manzel je pracovne vytizeny, jezdi az vecer. Tak jen ty vikendy mam volnejsi. Musim nakupovat, cili taham tasky, starat se o dum, nosit dceru kdyz je potreba. Musim ji zvedat do vany, do nakupniho voziku…obcas chce jeste pochovat a ja ji to dopreju. Snazim se to omezovat, ale vzdy to nejde. K tomu mam dva aktivni psy. A tak si proste rikam, ze ten prcek uvnitr toto vsechno musi zvladnout. Pokud je vse v poradku, tak to zvladne. Pokud ne, bude mi to samozrejme lito, ale zivot pujde dal a melo to tak byt. Zitra jdu na dalsi utz tak jsem zvedava, jak se tam ma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
7.4.16 19:03

@Berousik to je stejně vtipný, jak to každý poprvé prožívá a hlídá každé píchnutí a pak to druhé holt maminka musí fungovat a odpočinek je spíš náhoda viď :) já si to užiji, když to dobře dopadne, pak s tím rošťákem už nebude čas :mrgreen: tak přeji ať to zítra dobře dopadne a ať se ti povede aspoň trochu odpočívat! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí