Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kralovnicka A co ty? Špinění už nebylo? A bylo to po něčem (námaha, sex…)? Zahraniční cesta už proběhla, nebo ještě bude?
@Mari.G me to taky prijde normalni, ja mela takove // v den vynechani MS. Ale co ty vis, treba tam budes mit dve
. No v 5+6 to fakt bohate staci ja sla presne v 7+0 a jeste bych klidne pockala kdyz bych nejela na dovcu.Bala jsem se, kdyby slo o mimodelozni, aby se neco nestalo a navic v zahranici. Ted me ceka kontrola ted ve ctvrtek, jsem napjata, protoze minule uz jsme tak daleko nedosly…
@Mari.G špinění už nebylo, bylo asi z toho, že jsem si vyběhla 7 pater po schodech - nejspíš, ale jistě to nevím. Prostě se neví z čeho to bylo, ale pak už se to neobjevilo. Zahraniční cesta proběhla, i cesta autem 14hodin bez problému. Teď jsem se vrátila.
@kralovnicka Tak to je dobře, já už mám tentokrát dost strach. Ne, že bych na to pořád myslela, ale přece jenom. Na revizi jsem byla ve 13tt, tak do té doby to asi bude hodně, než překonám ten týden. U tebe to bude za chvilku.
Já bych šla taky později, ale jedu na tu školu v přírodě a kdybych tam měla problémy, bylo by to šílené.
@Mari.G no jasne, mas pravdu, lepsi at te zkontroluje a uklidni uz ted. A za chvili mas tady prazdniny a to bude vegac, si budes uzivat slunicka a pohodicky.Ja se ted dost najezdim, porad sama sluzebka atd. Premyslim kdy to rict v praci, ale rikala jsem si, ze po tom 13tydnu bych to rekla.
@kralovnicka Tak záleží, co děláš za práci. Ale i kvůli podmínkám/shovívavosti bych to asi nějak tak po tom 3. měsíci řekla. Za mě se hledá náhrada už teď, i když je ještě hodně brzo, ale letos několika lidem došla trpělivost a dali výpověď, tak jsou z toho trochu v pejru…a je pravda, že ze školství spíš lidi utíkají, než že by tam mířily nadšené davy
.
@Mari.G no presne tak, mam planu to prave po tom 3 mesici rict at stihnout kdyztak nekoho najit a ja zaucit.To mas pravdu, ze ze skolstvi se spise utika, mam spoustu kamosek ucitelek a jsou ve skolstvi vice mene jen kvuli svym malym detem a prazdninam.
@kralovnicka Já se přiznám, že si to s dětmi ani nedokážu představit. Dnes mi přítel v 18:30 volal, zda jsem Ok, že nejsem doma. A to jsem tam rozhodně nebyla jediná. Kolegyně s malými dětmi pro ně valí do školky a pak jsou tam odpoledne s nimi. Chudák děti, celé dny ve škole místo hraní venku/doma…a ještě se zeptám - dostala jsi fotku z UTZ? Vím, že tam je vidět velký kulový, ale někdo vykládá, jak má fotku hned z prvního, já neměla do konce nic. Tak si říkám, že ho v pátek poprosím, ale nevím, zda to není divné.
@Mari.G ne ne nemela, ja nevim, zda muze kazdy z utz vyvolat fotku.Ja nemela zadnou ani predtim a ani ted. Uvazovala li se nemam uz treba ted zeptat, nebo to radeji nechat az na ten prvotrimestralni screening.
@kralovnicka Já se asi zeptám, kdy mi tak dá tu první. Třeba ho to trkne, nebo mi řekne datum
. Tak přijde mi, že v tom 13tt už měl snad každý, koho znám. I u toho nového gynekologa, když jsem byla po potratu, tak šla z ordinace slečna s vytisknutým UTZ a na tom nápis 13tt. Tak třeba to vyjde, ale skoro bych potřebovala seznam na to, co se ho chci zeptat, abych nezapomněla a nehledala zase po internetu
.
@Mari.G tak si ten seznam udelej pro jistotu, at pak nejsi nervozni a pulku nezapomenes.Ja se na nic moc neptala. A ty mas teda ted jineho doktora?
@kralovnicka Tak mně jde o takové ty praktické věci. Minule jsem měla povolený aerobik (samozřejmě s omezeními), teď už na to nemám odvahu. Tak co vše můžu místo toho. Necvičím 2. týden a už jsem celá rozlámaná, vleču se jako důchodce a ještě k tomu ten močák a čerstvě vytrhnutý zub. Musí být na mě dojemný pohled.
Se svojí MUDr. jsem byla spokojená, zachránila mě od zánětu dělohy po revizi. Bylo vidět, jak ji to moc mrzí, měsíc před otěhotněním jsem u ní byla, že nám to nejde, tak se radovala se mnou. Ale má trochu staromódní názory, mmj., že počkat s otěhotněním alespoň půl roku. To jsem nehodlala dodržet (dalších 8 doktorů mi říkalo rozpětí mezi šestinedělím a 3 měsíci), tak jsme se dohodly, že k ní chodit nebudu. Rozešly jsme se v dobrém, prostě mi přišlo dost blbé ji v tom neposlouchat a pak čekat, že bude ochotně řešit případné problémy. Bylo to i na popud toho, že doktor, co mi dělal opravnou revizi, mi nabídl, že mě vezme…má svoji praxi, plus slouží v místní nemocnici. Ale je to s ním trochu těžké, bojím se tam chodit, je úplně jiný, než v nemocnici, když mi sliboval, že mě vezme (přišel mi to říct asi 3×, i po své službě za mnou šel až na oddělení). Ale jinak je dost odměřený…tak trochu lituju změny.
Nutno dodat, že jsem u něho byla od prosince 3× - jednou kontrola po revizi, jednou preventivka a jednou mě poslala doktorka s teplotami a bolestmi v podbřišku na UTZ. Ani jednou jsem tam nevolala s žádným dotazem, ani jednou jsem tam nelezla „že se chci zeptat, poradit…“, tak mě to celkem mrzí. Pak tam dojdu a přijdu si jak otravný hmyz, tak rychle mizím a na půlku věcí zapomenu.
@Mari.G aha a neuvazovala si, ze bys jeste zmenila doktora do tretice?
@Mari.G no ono to asi zalezi doktor od doktora, za jak dlouhou dobu zacit znovu se snazenim. Nejspis zalezi taky na prubehu revize v jakem je zena tydnu atd. a zda je prubeh po revizi v pohode ci nikoliv. Me moje Mudr. rekla, ze po 2 MS to muzem tak nejak pomalu zacit zkouset.No a hned nam to vyslo, tak kdyz jsem tam ted byla tak to bylo takove mile.Ony se sestrickou se uplne smaly a bylo to takove mile a fajn, kdyz jsme se koukaly na ten UTZ, bylo na nich videt jakou maji obe radost z toho a citila jsem tam tu podporu od nich
.
@kralovnicka Tak ta moje byla taky v pohodě, ale prostě vím, že kdybych přišla brzo těhotná, bylo by to blbý. Názory se opravdu různí, kdybych měla doporučení jen od ní, asi to dodržím. Ale jelikož byla se svým názorem opravdu jediná, nestálo mi to čekání za to. Ale asi jsem šlápla vedle, no…si říkám, jestli teď měnit - tenhle mi dělal zákrok, ví, jak jsem vypadala před ním a po něm. Šla bych k někomu zase od nuly a nemusím se zase trefit, žejo…no, snad bude v pohodě. Dlouhodobě nevím, zda tam zůstanu. Já už před 2 měsíci volala 2× tetinému gyndaři a chtěla jsem se přehlásit, ale zrovna mi to ani jednou nevzali, tak jsem to pak nějak nechala ladem.