Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vajdy píše:
Klaras - muž na to neřekl nic, dělal, jako že malého nevidí a neslyšíUž taky začínají drobné schválnosti
Nejdřív nám slíbil, že bude dělat velké nákupy, dovezl ho jednou a teď, kdykoli mu řeknu, odpoví mi, že jsem celé dny doma a ať si to postupně nanosím sama. Že můžu být ráda, že nám všechno platí. Ach jo, nikdy bych to do něj neřekla.
To ti řekl když jsi těhotná a skoro před porodem? Nechápu že chlap ze dne na den udělá tohle, vždyt miminko jste chtěli společně a nechá tě v tom.. Kolik mají tvé dvě děti..Nemělo by se tohle stávat vůbec!! a kor když jsou děti tak malinké
moje kamarádka ta s manželem pořád bydlí, i když nežije, je vystěhovaný v obyváku, mají 2letého chlapečka, dělá to jen kvůli němu a vím jak je to hrozné.. chlap si užívá a manželka chudina trpí nejvíc.. tohle si nezasloužíme… Holky myslím na vás at to brzy přejde a pampeliško at ti dneska výjde ten právník ![]()
Vajdy, myslíš že kdyby sis s ním v klidu promluvila nepřestal by se chovat jako vůl? Každý je jiný a tvého muže neznám ale tohle na většinu chlapů zabírá nejvíc. Odsuň city stranou a až u tebe bude tak mu řekni že by bylo fajn si o tom v klidu promluvit. On ti odsekne, že se s tebou o ničem bavit nechce a ty mu na to v klidu řekneš že ani ty z toho nejsi zrovna odvařená ale že jste dospělí a máte spolu děti a bylo by dobré se dohodnout v klidu co a jak. Říct mu že jestli tě měl někdy v životě rád tak mu nebudeš úplně lhostejná ani teď a že je už teď pro tebe dost těžké že se rozhodl tě opustit a byla bys ráda kdyby ti to ještě neztěžoval v jiných věcech jako je finanční podpora a podobně. Říct mu, že to že se rozhodl žít bez tebe je jeho rozhodnutí které respektuješ, ale že tady má prostě stále určité závazky. Že děti nejsou jen tvoje ale i jeho a že nevidíš důvod proč by měly živořit když tatínek už nechce být s maminkou. Říct mu že s břichem se ti šlapat zrovna nechce a že něco jíst musíte a že bys byla ráda kdyby se k tomu postavil zodpovědně. Že sice cítíš že je mu to proti srsti a že by nejradši za sebou spálil mosty a žil nový život, ale že s jeho rozhodnutím se ty vaše děti nevypaří ze světa a že jejich potřeby taky nezmizí a tedy i vaše zodpovědnost za ně zůstává.
Vajdy..prosim te proc se U vas koupe???!!! To se nemuze umyt,kde ted bydli?!To je sila! ![]()
Lynette: pěkně jsi to napsala, ale bohužel si myslím, že chlap tohle poslouchat nebude
Pampeliško - noci jsou nejhorší, ale postupně bude líp, slibuju
Máš z tchýně strach? Myslíš, že ti zase bude něco vyčítat? Spíš by se tě měla bát tchýně - její syn vás nechal na holičkách ![]()
Vajdy - máš někoho dalšího kromě manžela, kdo ti může pomoci s dětmi a domácností? Postupně asi bude manžel míň ochotný podílet se na chodu domácnosti. Možná začne časem i cukat s penězi
Raději se na to psychicky a pokud možno prakticky připrav. Bude to těžké, ale na druhou stranu ti to pomůže se od něj dříve odpoutat. To všecno ale časem přijde samo. Teď se snaž myslet na miminko ![]()
Vajdy, pokud si myslíš že tě nebude poslouchat tak mu napiš dopis a normálně mu ho dej v obálce až bude odcházet. Zvědavost je větší a ten dopis si prostě přečte až do konce a třeba ho to trochu trkne. Tím nic nezkazíš. Hlavně si dej pozor ať v něm nejsou výčitky na to jsou chlapi hodně hákliví a hned se pak staví do opozice. Ukaž aspoň v tom dopise že jsi nad věcí, třeba mu i popřej štěstí do života i když to nebudeš myslet upřímně ale vysvětli mu že závazky pro něj zůstávají a prostě tím že se k vám bude otáčet zády a dělat že nejste vy a vaše potřeby nezmizíte z povrchu zemského. A že určitě nechce aby svým rozhodnutím ublížil víc než je nezbytně nutné.
Pampelisko..presne jak rika Jnacab,Ty se tchyne neboj!TY jsi nic spatneho neudelala.I kdyz ona za to nejak nemuze,ze ma syna vola!Prijd tam s usmevem,dej kafco a jdi domu.
Lynette - Zkoušela jsem s ním promluvit hodně podobně, jak jsi napsala. Bez úspěchu. Zůstala jsem klidná, bez slz a výčitek celou dobu, ustála jsem urážky i nadávky, to všechno jsem obrečela, až když se za ním zavřely dveře. Zkoušela jsem i dopis. Našla jsem ho pak neotevřený v popelnici, když jsem vynášela odpadky.
Jancab - Kromě manžela nemám nikoho, ale nabídlo se mi pár maminek z okolí, že by odvedly dcerku do školy, kdybych nezvládala, s domácností zatím pomoct nepotřebuju.
Klaras - koupe se u nás, aby k ní přišel už vyfešákovaný, připravený a ničím se nezdržovali ![]()
U nás nebydlí, kde spí, to nevím a prý se mě to netýká. Ona má ale manžela, tak u ní asi ne. Leda by už měli něco společného.
Vajdy, a co ho v tý koupelně zamknout a neodemknout mu dokud se nezklidní a nebude s tebou normálně komunikovat?
A nemel by se koupat tam kde ted zije? Koukam ze je to psychicky terorista ![]()
No ja jsem na nervy. Manzela ted neresim. Spis z te psychiatricky a tchyne.
Holky, já nevím, on prostě je zamilovaný a já ho obtěžuju, ať se s ním snažím komunikovat nebo mu jdu z cesty. Vypadá, že mu fakt dělá dobře, když mě trápí, ale už se aspoň před ním dovedu ovládnout a brečím, až když je pryč. Až se narodí miminko, bude to asi děsný všechno zvládnout, neumím si to sama se 3 dětmi vůbec představit.
No tak to je mazec. Ona je vdana a manzelovi podstrcila kukacku??? Ty vogo - to jsou … ![]()
Vajdy zacla bych resit pravniky. Ja mam pravnika az ve stredu. A tchyne prijde sem.
j.pampeliska píše:
A nemel by se koupat tam kde ted zije? Koukam ze je to psychicky teroristaNo ja jsem na nervy. Manzela ted neresim. Spis z te psychiatricky a tchyne.
PRESNE!! Snad se umyju,kde bydlim!!On je snad blazen.ze se nechce jit umyt k nam! ![]()