Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak tak…
Vcera mne kamarad pozval na kafe. Nemohla jsem tak jsme se domluvili na dnes. Ale je v praci a muze az ve 20. Rekla jsem mu at klidne prijede sem. (zrovna dnes by se mi spolecnost hodila) a on „neni to blby? Co kdyz prijede domu?“
Tak to mne pobavilo ![]()
Vajdy se dnes neozvala… Doufam ze se drzi…
Anni - jak pokracuje randeni?
Janco - co vy?
Kamarád je vůl, je vidět, že Tvůj ex dal jasně najevo „ruce pryč, ještě si jí chci nechat“… dobře, že to víme, můžeme se podle toho zařídit, ne?
Pampeliško - takže kamarád se bojí tvého manžela?
A má proč?
Ted, ne že by teď tvůj manžel měl jakékoliv právo někomu něco zakazovat nebo nařizovat ![]()
Snad jsi zvládla další víkend. V Praze asi moc sněhu není, co? U nás na jižní Moravě taky ne a to máme připravené sáně s ohrádkou v pohotovosti…
Já jsem u rodičů už skoro 2 měsíce a pomalu začíná nazrávat čas na odjezd. Ale ještě měsíc tu budeme, protože počasí je přece jenom konečně trochu zimní. Ráda bych se vrátila už do nezasněženého Liberce… Nejradši bych přeskočila následují rok nebo dva, abych nemusela řešit, jak se domluvíme s manželem, jestli ustojí tlak své nové partnerky… Ale zase bych přišla o Vojtovy pokroky a za 2 roky už by z něj byl velký skoro tříletý chlap
Takže vlastně se na ty nejbližší měsíce těším ![]()
Ahoj Jani.
No ten navrat zpet domu asi nebude moc lehky, co?
Praze po snehu ani pamatky. V sobotu vecer to vypadalo nadejne, ale dnes rano kde nic tu nic.
Taky bych „nejradeji“ nejaky cas preskocila. Ale jak pises, prisly bychom o pokroky nasich zlaticek.
Kamarad prave odjel
bylo prijemne si pokecat, zavzpominat na stare casy. On mne tenkrat desne chtel, ale jen proto ze jsem mu jako jedna z mala do postele nevlezla. Ale pry zase brzy prijede ![]()
Je prijemne mluvit s chlapem ![]()
Pampeliško - tak jsem si taky přečetla tu diskuzi Dítě nebo láska a je mi z toho smutno. Jasně, že jsou vztahy, které nemá cenu udržovat (alkohol, násilí, ignorance, ponižování atd.) Ale pokud je to normální vztah, kde se partneři občas pohádají, občas si lezou na nervy, tak přece není důvo odcházet. A milenky jsou vždycky chápavé ![]()
Jj musim rict ze mne ta diskuse dnes sejmula. Ale ted je mi dobre. Persen a chlapska navsteva zvedne naladu.
A vite co bylo nejkrasnejsi, kdyz rekl ze si chce malou pochovat. A rikal jak je krasna. Ty vo*e … ![]()
Pampeliško - a ten kamarád je zadaný?
Třeba by to mohlo být zajímavé rozptýlení ![]()
V Praze asi bude letos zima bez sněhu… Pár jsem jich tam takových zažila. ALe taky bylo občas i docela dost sněhu. Pár dní ![]()
Jojo, na návrat do Liberce se moc netěším. Ale aspoň se dostanu zase mezi lidi, něco se bude dít, musím si na tom najít nějaká pozitiva… U našich taky nemůžu být pořád.
Jani a co te v Liberci drzi? Ja bych se asi prestehovala zpatky bliz k rodnemu hnizdu ![]()
S kamaradem je to slozitejsi. On je velky zvire, dobre postaveni, jenze ma 2 deti se 2 zenami. Nevim co ta prvni. Ta druha ho zrejme jen zneuzila. Kdyz jsem ho znala pred tema 4 lety tak ac se snazil nemohla jsem s nim noc mit. Ja jsem zarliva a potrebuju abych byla pro chlapa jedina. Jenze on ma hrozne moc kamaradek, krasnejch zenskejch. Ja nechci byt jedna z mnoha.
Veru - no ja jsem byla pro manzela take nesnesitelna a ona zachranitelka. Jediny problem se ja to nevidim. Nemyslim si o spbe se jsem semetrika se kterou se neda zit ![]()
Pampeliško - v Liberci mám kde bydlet a na Moravě bych zatím po dobu rodičáku musela bydlet s rodiči nebo se sestrou. Až budu zase pracovat, tak snad mi někde v bance půjčí, abychom mohli bydlet s Vojtou sami. Do té doby je to passé ![]()
Navíc mám v Liberci možnost pracovat trochu i na rodičáku a manžel bude jeden den v týdnu hlídat. Pokud splní svoje sliby, že se o nás materiálně postará a bude za Vojtou dál pravidelně chodit, tak to bude v Liberci možná i jednodušší. Navíc doufám, že si Vojta upevní vztah s tatínkem, než se přestěhujeme. A kdoví, jak vlastně všechno dopadne. Jsem už poučená, že žádné plány nemusí vyjít.
Pampeliško - tak jestli má kamarád - zvíře - pořád zájem, tak ti aspoň pomůže zaplnit pár večerů. A jestli je to takový přelétavec, jak jej popisuješ, tak asi nebude hledat partnerku na celý život. Ale to by teď ani nemuselo vadit, ne? ![]()
Jani aha tak to jo. Mas to dobre postavene.
No ja mam problem s tim byt jedna z mnoha. Nedovedu si to predstavit. Nedokazu spat s nikym ke komu aspon neco malo necitim. A kdyz citim tak bych se zblaznila kdyby jine vecery travil s jinymi zenami.
Nebyla jsem s nim v kontaktu 3,5 roku, tak nevim co se zmenilo. Ale bylo prijemne si pokecat a videt nejaky zajem.
Pry jsem hezka zenska a nekoho si najdu ![]()
Buď ráda, že od tebe odešel. Lepší teď než za dvacet let. Tvůj život tím nekončí a věřím, že na tebe čeká někde daleko lepší chlap. ![]()
Teď jsi ztratila pevnou půdu pod nohama a jsi z toho zničená a nevidíš v tom smysl. Za pár let pochopíš že to bylo dobře a že by ses s ním nemohla mít tak dobře jako s novým přítelem/manželem.
Není to tvá chyba ani jeho. NAjednou člověk cítí, že má jinou cestu - cestu s někým jiným. Bylo sprostý, že ti lhal, tahal jí k vám domů a dělal z tebe měsíce blbce - to je na pěst o tom žádná. Ale pokud on by byl ve vztahu s tebou nespokojený časem bys nebyla spokojená ani ty ani děti. A jestliže ho to táhne k jiné nech ho jít. Tím se totiž otevírají nové dveře i tobě. Takže to v sobě uzavři co nejdřív aspoň do té míry aby ses učesala, nalíčila a udělala si profil na internetové seznamce. ![]()
Všechno bude dobrý neboj. To štěstí na tebe čeká, jen se tomu nebraň a neuzavírej se do sebe. Za pár let mu nejenže odpustíš ale i mu budeš vděčná, protože nebýt jeho odchodu nenašla bys toho pravého. Držím palečky ať se z toho nejhoršího dostaneš co nejdřív a ať na to štěstí moc dlouho nečekáš. ![]()