Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lesina píše:
Povídej, přeháněj - fakt by mě zajímalo, jaké důvody tě vedly k tomu, co jsi dělal.Aby bylo jasno - to, že má mince dvě strany je mi jasné… Ale opustit se dá manželka i jinak, bez prasáren typu milenka doma v posteli - manželka v porodnici. Takže povídej - moc se těším.
Moc hezky a výstižně napsané. Také jsem zvědavá na rozumnou verzi manžela. Co může být na manželce tak šíleného, že jí dokázal ublížit takovým drsným způsobem. Nenapdá mě nic, čím by se mohl obhájit. Nic, co by bylo jako rozumné obhájení situace.
Jedině jako u mojí kamarádky, když odešel manžel týden po svatbě-jeho kamarád mu v opilosti sdělil, že je rád, že si jí vzal, protože se bál, že to dítě co ona čeká je jeho. A když přišel domů a ptal se jak to bylo, tak mu kamarádka řekla, že ten měsíc-a i předchozí měsíce-spala s oběma. A na otázku jak mohla vědět, čí dítě čeká, tak odpověděla, že ten na kterého ukázala je méně zkušený, tak proto to tak odvodila. Nevydržel, odešel. S dcerou se nikdy nestýkal, neviděl jí. Ale dle vzhledu kamarádka opravdu intuitivně označila toho správného otce.Dnes je dceři 21 let a vyhledala si jí přes facebook nevlastní sestra-druhá dcera jejího otce. A nakonec se všichni sešli, jeli spolu sestry i otec na dovolenou.Ale ten začátek byl opravdu složitý.
@Lesina Já teda nejsem chlap, ale myslím si, že je to zamilovanost. Jakmile se člověk zamiluje, pak prostě nevidí, necítí, neohlíží se na toho druhého, naopak ten druhý mu vadí, rozčiluje ho, dráždí ho jen svou přítomností, proto bývají chlapi tak hnusní na ženy v okamžiku, kdy mají milenku. Tímto je nechci omlouvat, chraň Bůh, taky bych jednoho nejdraději za něco podobného zabila, kdyby to bylo legální. Myslím, že by měli uzákonit to, že teda pokud se chlap zamiluje, odejde, tak je povinen alespoň nechat manželce a dětem co nejvíce majetku, zabezpečit je, protože bohužel tito pak finančně nejvíce trpí, přičemž chlap s milenkou si jezdí na dovolené, užívají si a maminka neví, zda koupit Sunar či plínky. Tohle je na tom to nejhorší.
Predne povazuji za nehoraznost lezt do manzelciny diskuse. Manzel si ma zalozit vlastni, pokud ma jiz tak cerne svedomi..asi ceka, ze rekne svoji verzi a vsichni ho poplacaji po rameni a polituji. Mela jsem v porodnici na pokoji pani, co ji chlap misto navstevy byl neverny. Coz je po porodu opravdu ta nejlepsi zprava
Tak se nestyd, manzeli! (holky, ano je to jeste muj manzel) a pis! Vsichni si to radi prectou.
@evish píše:
@Lesina Já teda nejsem chlap, ale myslím si, že je to zamilovanost. Jakmile se člověk zamiluje, pak prostě nevidí, necítí, neohlíží se na toho druhého, naopak ten druhý mu vadí, rozčiluje ho, dráždí ho jen svou přítomností, proto bývají chlapi tak hnusní na ženy v okamžiku, kdy mají milenku. Tímto je nechci omlouvat, chraň Bůh, taky bych jednoho nejdraději za něco podobného zabila, kdyby to bylo legální. Myslím, že by měli uzákonit to, že teda pokud se chlap zamiluje, odejde, tak je povinen alespoň nechat manželce a dětem co nejvíce majetku, zabezpečit je, protože bohužel tito pak finančně nejvíce trpí, přičemž chlap s milenkou si jezdí na dovolené, užívají si a maminka neví, zda koupit Sunar či plínky. Tohle je na tom to nejhorší.
Já plně souhlasím s tímto - zamilovanost způsobí to, že lidem najednou na jejich partnerovi všechno vadí a hlavně je to překážka, kvůli které nemůžou s objektem svého zamilování být tak často, jak by chtěli, takže si na něm vylívají všechnu hořkost světa… platí to jak pro muže, tak pro ženy.
Jen málokdo je ale na takové morální výši, aby dokázal tenhle stav ukočírovat do té míry, aby zbytečně nepřidělával podváděnému partnerovi více bolesti, než je nezbytně nutno a aby k němu dokázal být v rámco možností upřímný.
Jinak ale částečně souhlasím i s manželem zakladatelky. Do jejich vztahu jsme nikdo neviděli a měli jsme zde předloženou jen verzi jedné (ukřivděné) strany. Možná kdyby diskusi založil zakladatelčin manžel a popsal nám tu, co všechno mu na zakladatelce vadí a v čem všem ho trápí atd. a že je bezradný a neví, co dělat a blablabla, tak tu všichni litovali jeho a o pampelišce si mysleli, jaká je to sv… Myslím si, že pravda bude nakonec někde uprostřed ![]()
Muzu byt svine. Proradna mrcha. Ale NIKDO si nezaslouzi aby ho partner podvadel v dobe tehotenstvi a porodu!
Vyhodila jsem sveho muze z bytu. Udelala by to vetsina z vas! Protoze kdyz ma chlap intenzivni pomer poznate to. On mel moznost volby. Nevybral si rodinu.
Ted zjistil ze ziju s pritelem. Ze jiz netruchlim. Stale si totiz myslel ze na nej cekam.
Do unora jsem ho premlouvala at se vrati. Nechtel. Odmital. Dodnes nebo aspon do leta zil u sve milenky. Ja zacala v lete zit svuj zivot a ted uz to vi. A zacina kopat kolem sebe.
@j.pampeliska Přesně tohle jsem tušila. Můj ex, když se skoro rok po rozchodu dozvěděl, že mám někoho jiného, začal vyšilovat, že mu půjde rozbít hu*u.
Mile damy.
Tato sms mi prave prisla od manzela:
Jake to je kdyz muzu svou verzi podat za tvymi zady lidem co te znaji tak jak jsi to delala uplynulych 10 mesicu?
Já bych tu verzi chtěla vidět, nechápu, proč ji sem také nenapíše.
No zatím to vyúadá, že manžel sem nechce přidat svojí verzi. Že by se bál? Nebo není čím by svoje chování obhájil?
Ja myslim ze z jeho sms je to jasne. Chce se obhajit tak abych nemohla reagovat.
Aby on psal na email -je srabáctví z jeho strany. Vylejvat si srdíčko jedné dušičce která mu napíše mejla je z jeho pohledu snadné. Ale tady přede všemi napsat na rovinu co má na srdci, to už koukám nedokáže.