Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré poledne všem ![]()
Před chvílí mě dostal malej, když jsem věšela prádlo přiběhl, podává mi kolíček a povídá: tady máš štípátko na prádlo
Tak mě napadlo hodit sem oddychovku:) Jaké hlášky a nebo vtipné pojmenovávání věcí mají vaše děti? Jinak přeji všem, krásný den ![]()
Můj mladej poslední týdny - teda, ty máš pupek, no jo, ty tam máš vlastně to mimino ![]()
No, dobrý je z neurologie, kde lékaři oťukávají pacienty neurologickým kladívkem: „přišel doktor a praštil mě kladivem.“
no, a mé nejmladší dítě mě zas ve druhé třídě dostalo otázkou: „a vážně chceš jít do školy, když sněží?“
Tak to mam paradni, muj 1.5 lety syn na prochazce po kravine prohlasil: „dalsi krava, mama.“ A jeste on nemluvi potichu, ale pekne rval. Samozrejme myslel, ze ta krava je mama te druhe (i kdyz to byly vsechno bycci). Jsem se z toho nevyhrabala a mam stale slzy v ocich ![]()
Když synek začal chodit do školky, tak přišel domů a že nám řekne básničku. Tak něco žvatlal, prd mu bylo rozumnět a pak pořád opakoval " pšijudaj se čuják, ten mu síbíj doják". My z toho jaloví, až se nakonec manžel zeptal, jestli ho to učily děti nebo paní učitelka
Dopátrali jsme se pak, že paní učitelka je učila básničku o ježkovi a bylo tam " přiloudal se čolek, ten mu slíbil vdolek" ![]()
@Smajlina_2012
malej si v 1,5 roce oblíbil slovo BLBEC. Když jsme byli v obchodě, seděl v košíku, ukazoval prstem na lidi kolem a říkal: blbec, blbec… bylo mi trošku stydno, ne každý to vzal s humorem ![]()
„Mamíííí, mě se asi sčvrkávají botičkýýýýý!“ Tím měla na mysli, že jí jako tlačí. To jí bylo asi 3 a 1/2
@martina.se můj malej se zeptal, kdo ho tam dal a jak, když jsem mu řekla, že rostl bříšku, předtím předcházela otázka v koupelně, když jsme se chystali do sprchy, tak poukázal na moje prsa, kdy mu z nich dám mlíčko, že by si dal - to byl výživný den na otázky
a takových hlášek by bylo
@dlouha mého to taky zajímá, ovšem s tím, že je tam bylo vajíčko a tak, jsem neuspěla.. takže do detailů
a všechno ![]()
@mybaby, moje dcera má docela ráda takové ty dětské obrázkové Staré pověsti české… a kdysi nám nadšeně oznámila, že v Kouzelné školce taky povídali o kněžně Libuši.. a že třeba příště budou říkat o té hoře Říp, co na ni vylezl praotec GROG… ![]()
@mybaby unás říkala dcera štípátko sekyře ![]()
Tak jo, super téma, zrovna jsem nad takovým večer přemýšlela, ptž dcera má občas nskutečný hlášky
Ve 4 ráno kojím malýho, malá se vzbudí a že chce na PC podívat se na fotky. říkám, že ne, že je noc, že až ráno… když to vysvětluju podesátý rupnou mi nervy a říkám: „Ne, je TMA a potmě se spí. I fotky spinkají a nediskutuj!“
Malá vylítla z postele, roužla a křičí:" Už je světlo, DOBRÉ RÁNO FOTKYYYYY!!!"
Před 2týdny jsme koukali u kračkárny za výlohu a malá povídá:„tůto chci, tůto chci, tu panenku chci…“ KOukám na ní, nadechuju se, ona se na mě tak zahledí a říká: „chtít můžu…!“
nebo…
„Sněz turybu…“
„nééééééé“
„ale jo, ryba je zdravá
“
„Není zdravá, je nemocná!“
Kojím, Maty si prdnul, ona si k něu stoupla, ruce v bok a prej" Maty, takovej pééééérd… ty poletíš jako balon. "
Včera jí muž něco vysvětloval, ona poslouchala.. když skončil, ona se na něj tak hezky podívala a „no ty si šikovnej kluk, ty to umííííííš“… to jsem málem lehla ![]()
A taky umí parádně komandovat - „Zapni internet, dej tam jůtůb. Sem napiš Mašina tomáš… zapni tůto.. A di PLYČ!“ ![]()
Z poslední doby si pamatuju - Chodíme na procházky kolem ohrady, kde se pasou koně. Mami, ale kde je ten nosorožec? - Majdi, nosorožec? - No, ten jak má ten roh… (ukazuje) - Myslíš jednorožec? - Jooo, jednorožec! - Majdi ale jednorožci jsou přece jenom v pohádce… - Mami, takový ten malý, bílý… - Ty myslíš poník? - Jooo, poník! ![]()
Splést si nosorožce a poníka… ![]()
Plus tam mají prasata - mangalice - jsou chlupaté - tak to zas byla chudák zmatená, vypadá to jako ovce, chrochtá jako prasátko ![]()
„Mamo, proc mas prsa az takhle dole?“ ![]()
(stali jsme na zastavce tramvaje a ja mela přes sebe kabelku krizem, přes kabat, a kabelka byla dost tezka, takze mi ten popruh udelal takovej ten predel mezi prsama)
zeptal se naprosto zničehonic, bez jakéhokoliv uvodu nebo ptani se na kabelku apod