Odebrání dávek kvůli přeplatku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7206
22.10.13 12:36
@K-Black píše:
Holky kolik je životní minimum na dospělého a dítě?

dospělý: 3 140
dítě: 1 740

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
22.10.13 12:37

Abych odpovedela na dotaz… postup socialky je v poradku. Pokud se ji zvysi prijem (coz v tomto pripade tech 15tis je),snizi se prispevky. Jestli je to dobre nebo spatne, to uz je na jinou debatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7206
22.10.13 12:37
@78mamina píše:
jako to fakt vyžiješ s 1500kč pro dva?

jenom na jídlo ano :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
22.10.13 12:38
@Aletheia píše:
jenom na jídlo ano :nevim:

tomu nevěřím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.10.13 12:38
@Anonymní píše:
zakl: to já nevím, asi 13 na m…včetně bydlení se ale stále bavíme :! Možná víc…minimum a 500 na dítě..Takže dejme tomu na život jako takový nějakých 4-5 000?? :nevim: to vám opravdu příjde hoklky jako vyžírání státu? To je opravdu na jídlo a drogerii, na léky..kde jsou peníze na boty, oblečení školku..pořád vám to příjde hrozné a sprosté? Zamyslete se taky trochu prosím než začnete šmahem soudit :|

okrádání státu je sprosté. A když dává dítě do školky, proč si nenajde práci na HP a chodí jenom na brigády? Dítě už je asi dost staré, když nemá rodičák. Děti nejsou samosprašné, takže má někde tatínka, co má platit alimenty. Může si najít levnější bydlení/sehnat spolubydlící

• Citovat
  • Upravit
colafit
22.10.13 12:39

Zkusím shrnout.

Má dítě, byt za 11.000,– měsíčně, přeplatek 15.000,– a měsíční výdělek 5.000,–-

Rodičovskou nebere?
Alimenty nedostává?
Přídavek na dítě nemá?

Za normálních okolností dostává měsíčně příspěvek 15.000,– (ten ji teď vypadl)

Když na to koukám, tak by kamarádka měla hlavně řešit bydlení. Je zřejmé, že takhle drahé bydlení je nad její možnosti. není na místě nadávat na blbej stát, protože i my, co pracujeme a bydlíme na své vlastní náklady musíme počítat s tím, že někdy příjem vypadne a proto si pořizujme bydlení dle našich možností.

Ať tedy kamarádka zapřemýšlí, zda nevzít nějakou spolubydlící nebo si nenajít levnější byt (to, že to nejde, moc neberu). Pak ať začne pracovat tak, aby si vydělala víc než 5.000 měsíčně a pokud to nejde, tak alespoň by mohla kontaktovat otce dítěte, aby se postaral on. V neposlední řadě mají i rodiče kamarádky vyživovací povinnost (to, že je to jen po dobu studie do 26 let je mýlka). Nevím, proč před tím, než se někdo obrátí na stát se neobrátí na rodinu, vždyť tam bychom si měli pomáhat především. Ale ano, slyším, to nejde.

• Citovat
  • Upravit
2118
22.10.13 12:40

@Aletheia to je 24kč na osobu a den to prostě nejde :think: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.13 12:41

Všem nicméne děkuji za fundpované rady, já jí to vyřídím…už jsem pochopila, co Vás tlačí a je mi líto, že prostě nedokážete přejít když Vám to příjde teda tak zbytečné téma k řešení, ona se stejně nezmění, taky mi to vadí, ale vím, že ona s tím tedka sama neudělá nic…diskuzi nechám zamknout, nechci se dozvědět ještě něco hezkého o sobě a zbytečné je, co se tu řeší tedka ještě víc, než o čem to bylo původně..jo a dítě otce má…ten je nicméně ale v zahraničí a nějaké placení alimentů zcela ignoruje, soudy to řeší… A jestli se dozvím, že si měla líp rozmyslet, s kým má dítě, tak už mě asi fakt vodvezou 8o Někdy jsou lidi vyřírky a sv*ně a někdy si prostě jen neví rady sami se sebou, ale mezi tím asi není podle většiny z vás rozdíl, že?

• Citovat
  • Upravit
K-Black
22.10.13 12:41

Já tomu prd rozumím, ale co vím tak po zaplacení nájmu musí zbýt to životní minimum, takže dostává 11 000 na nájem plus něco na živobytí, mám takový dojem že to bude víc jak 15 000 měsíčně :think:
Další věc co se mi moc nezdá, že by kvůli 15 000 přišla o vše :think: když to teda rozdělím na ty tři měsíce, protože dávky se dělají čtvrtletně, tzn po třech měsících ne po čtyřech, tak by měsíčně měla přijít o 5 tisíc. Z toho mi vychází že na nájem ji peníze dají, možná ne ve výši 100%, možná bude muset doplatit třeba nějakou stovku z brigády :nevim: která je 5 tisíc, takže hlady určitě neumřou :think:

• Citovat
  • Upravit
K-Black
22.10.13 12:42
@Aletheia píše:
dospělý: 3 140
dítě: 1 píše: Více

děkuji ;)

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
22.10.13 12:44

@K-Black měla každý měsíc 9000 kč na potřeby jednoho dospělého a jednoho malého dítěte. (15 sociálka celkem a 5 brigáda na černo mínus 11 nájem) A neušetřila nic, protože stát dáva naco šetřit

• Citovat
  • Upravit
je mi zle
22.10.13 12:45
@Anonymní píše:
bavíme se o 15 na 4 MĚSÍCE!!! ne na 1, to je samozřejmně na jeden m. naprosto dostačující :-)

No tak evidentně má taky ten přeplatek z energií ne? Nebo ten už prochlastala?? Dávky dostala vypočítané z evidentně vysoko nastavených záloh tak co :zed:
A ještě klidně napíšeš že má brigádu kterou nedaní, to jdi fakt do pr..le!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Pomka píše:
Abych odpovedela na dotaz… postup socialky je v poradku. Pokud se ji zvysi prijem (coz v tomto pripade tech 15tis je),snizi se prispevky. Jestli je to dobre nebo spatne, to uz je na jinou debatu.
Děkuji :mavam:
@K-Black píše:
Já tomu prd rozumím, ale co vím tak po zaplacení nájmu musí zbýt to životní minimum, takže dostává 11 000 na nájem plus něco na živobytí, mám takový dojem že to bude víc jak 15 000 měsíčně :think:
Další věc co se mi moc nezdá, že by kvůli 15 000 přišla o vše :think: když to teda rozdělím na ty tři měsíce, protože dávky se dělají čtvrtletně, tzn po třech měsících ne po čtyřech, tak by měsíčně měla přijít o 5 tisíc. Z toho mi vychází že na nájem ji peníze dají, možná ne ve výši 100%, možná bude muset doplatit třeba nějakou stovku z brigády :nevim: která je 5 tisíc, takže hlady určitě neumřou :think:

a děkuji ještě jednou…prý jí sebrali všechno, logiku má to, co říkáš ty a to by samozřejmě hlady neumřela, to by to po mě nechtěla řešit a ptát se tady…

• Citovat
  • Upravit
30966
@K-Black píše:
Další věc co se mi moc nezdá, že by kvůli 15 000 přišla o vše :think: když to teda rozdělím na ty tři měsíce, protože dávky se dělají čtvrtletně, tzn po třech měsících ne po čtyřech, tak by měsíčně měla přijít o 5 tisíc. Z toho mi vychází že na nájem ji peníze dají, možná ne ve výši 100%, možná bude muset doplatit třeba nějakou stovku z brigády :nevim: která je 5 tisíc, takže hlady určitě neumřou :think:

Na ekonomicke rady jsou tu odbornice jine, ale tuhle tu byla diskuze a mam dojem, ze ji musi zbyt zivotni minimum ne po zaplaceni najemneho, ale po zaplaceni normativnich nakladu na byt (dle velikosti mesta).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
@Anonymní píše:
zakl: to já nevím, asi 13 na m…včetně bydlení se ale stále bavíme :! Možná víc…minimum a 500 na dítě..Takže dejme tomu na život jako takový nějakých 4-5 000?? :nevim: to vám opravdu příjde hoklky jako vyžírání státu? To je opravdu na jídlo a drogerii, na léky..kde jsou peníze na boty, oblečení školku..pořád vám to příjde hrozné a sprosté? Zamyslete se taky trochu prosím než začnete šmahem soudit :|

A to je takový problém se uskromnit? Boty zimní pro děcka a dobré teplé měli teď za 299,– v Lídlu, oblečení se dá koupit v bazírcích.
Kdo chce tak to musí vyjít, kdo nechce tak pak se diví :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat