Odebrání dávek kvůli přeplatku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ncc1701
22.10.13 12:46
@Timinka píše:
@K-Black měla každý měsíc 9000 kč na potřeby jednoho dospělého a jednoho malého dítěte. (15 sociálka celkem a 5 brigáda na černo mínus 11 nájem) A neušetřila nic, protože stát dáva naco šetřit

Špatně, stát dává málo, není z čeho šetřit. Přídavky na spoření ještě nevymysleli. :-)

• Citovat
  • Upravit
585
22.10.13 12:47

To bude asi tím, že my pracující, neberoucí soc. dávky se nějak neumíme vcítit :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@K-Black píše:
Já tomu prd rozumím, ale co vím tak po zaplacení nájmu musí zbýt to životní minimum, takže dostává 11 000 na nájem plus něco na živobytí, mám takový dojem že to bude víc jak 15 000 měsíčně :think:
Další věc co se mi moc nezdá, že by kvůli 15 000 přišla o vše :think: když to teda rozdělím na ty tři měsíce, protože dávky se dělají čtvrtletně, tzn po třech měsících ne po čtyřech, tak by měsíčně měla přijít o 5 tisíc. Z toho mi vychází že na nájem ji peníze dají, možná ne ve výši 100%, možná bude muset doplatit třeba nějakou stovku z brigády :nevim: která je 5 tisíc, takže hlady určitě neumřou :think:

logicky to máš dobře, ale problém je že dávky se vypočítavají z čtvrtelních příjmů a protože ona dostala najednou 15tis. automaticky ji to zvýšilo příjem a tím pádem vypadla z tabulek na rozhodné období dalších 3 měsíců, takže pro další dávku si může požádat až za tři měsíce
to zakladatelka:
může zkusit na sociálku dříve a podat žádost dříve, jinak ji nezbývá než někde najít další práci a sehnat levnější bydlení nebo spolubydlící…

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
  • Citovat
  • Upravit
K-Black
@Anonymní píše:
a děkuji ještě jednou…prý jí sebrali všechno, logiku má to, co říkáš ty a to by samozřejmě hlady neumřela, to by to po mě nechtěla řešit a ptát se tady…

a nemohla to kámoška zvrtat? já vrtám pořád něco :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3400
22.10.13 12:48
@K-Black píše:
Já tomu prd rozumím, ale co vím tak po zaplacení nájmu musí zbýt to životní minimum, takže dostává 11 000 na nájem plus něco na živobytí, mám takový dojem že to bude víc jak 15 000 měsíčně :think:
Další věc co se mi moc nezdá, že by kvůli 15 000 přišla o vše :think: když to teda rozdělím na ty tři měsíce, protože dávky se dělají čtvrtletně, tzn po třech měsících ne po čtyřech, tak by měsíčně měla přijít o 5 tisíc. Z toho mi vychází že na nájem ji peníze dají, možná ne ve výši 100%, možná bude muset doplatit třeba nějakou stovku z brigády :nevim: která je 5 tisíc, takže hlady určitě neumřou :think:

Já to vidím úplně stejne. Nezdá se mi, že by přišla o celý příspěvek na bydlení, příspěvek na díte a všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
22.10.13 12:49
@ncc1701 píše: Špatně, stát dává málo, není z čeho šetřit. Přídavky na spoření ještě nevymysleli. :-)
:mrgreen:ty fole to je fór :mrgreen: :mrgreen: přídavek a spoření :pankac: :pankac: to je stejně dobrý jako příspěvek na chorvatsko :mrgreen:

Příspěvek upraven 22.10.13 v 12:51

• Citovat
  • Upravit
2642
22.10.13 12:50

..

Příspěvek upraven 21.02.14 v 23:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
22.10.13 12:50

@Timinka
Pusť si to video, co jsem vkládala níž, pán ti to vysvětlí, jak je to s těma příspěvkama a účelností. :palec:

• Citovat
  • Upravit
2118
22.10.13 12:51

Holky opravdu se dá vyžít s 50kč denně pro 2? Mě to hlava nebere -snídaně, svačina oběd, svačina, večeře 48kč? :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
22.10.13 12:51

Anonymní, ptala jsi se, proč nám 15.000 přijde na matku s dítětem a na měsíc hodně? No, protože my ostatní si to musíme vydělat, většinou nám zdaní a odečtou odvody a tvá kamarádka to dostane, protože se nemůže nikam jinam přestěhovat, protože si nemůže vzít spolubydlící, protože nikdo v rodině jí nepomůže, protože otec dítěte neplatí výživné, protože nemůže pracovat legálně na plný úvazek. A to, co si vydělá nejenže nezdaní, ale taky zapře, aby nepřišla o stávající komfort.

Vyřiď kamarádce, ať jde pracovat a příští měsíc bude mít na poplacení nutných výdajů. I když chápu, že takovou radu slyšet nechce, to by ty dávky nedostala ani za ty 3 měsíce. Tady na emiminu na ní asi nikdo sbírku dělat nebude. Tu děláme prostřednictvím státu.

• Citovat
  • Upravit
72725
22.10.13 12:52
@Anonymní píše:
zakl: to já nevím, asi 13 na m…včetně bydlení se ale stále bavíme :! Možná víc…minimum a 500 na dítě..Takže dejme tomu na život jako takový nějakých 4-5 000?? :nevim: to vám opravdu příjde hoklky jako vyžírání státu? To je opravdu na jídlo a drogerii, na léky..kde jsou peníze na boty, oblečení školku..pořád vám to příjde hrozné a sprosté? Zamyslete se taky trochu prosím než začnete šmahem soudit :|

co je na tom tak hrozného. Já na tohle všechno mám 2 tis, ona 5 tis a nevyjde? nechápu. :poblion: takový podporujem, no paráda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
22.10.13 12:53
@78mamina píše:
Holky opravdu se dá vyžít s 50kč denně pro 2? Mě to hlava nebere -snídaně, svačina oběd, svačina, večeře 48kč? :nevim: :nevim: :nevim:

To bych nedala. Leda koupit celý chleba a ten jíst celý den.

• Citovat
  • Upravit
2118
22.10.13 12:54
@colafit píše:
To bych nedala. Leda koupit celý chleba a ten jíst celý den.

No že to tu jedna psala že s tím vyjde a druhá že má 2tis měs pro 2 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.10.13 12:56
@78mamina píše:
Holky opravdu se dá vyžít s 50kč denně pro 2? Mě to hlava nebere -snídaně, svačina oběd, svačina, večeře 48kč? :nevim: :nevim: :nevim:

dá, není to zase tak brutální. Stačí přemýšlet, dobře nakupovat a vařit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat