Odebrání dávek kvůli přeplatku
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@ncc1701 píše:
Doporučuji: http://www.youtube.com/watch?…
ty kráso járo.. nemáš bouchačku? to půjdu vymlátit a bude klid, fakt že jo.. uááááááááá.. fakt jdu pryč, tohle už je na infarkt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@78mamina píše:
No že to tu jedna psala že s tím vyjde a druhá že má 2tis měs pro 2
to, že já to neumím, neznamená, že to nejde.
- Citovat
- Upravit
@78mamina píše:
Holky opravdu se dá vyžít s 50kč denně pro 2? Mě to hlava nebere -snídaně, svačina oběd, svačina, večeře 48kč?![]()
![]()
jo dá se s tím vyžít pokud není někdo rozežraný tak proč né, dá se vařit na 2 dny, taková čočka na kyselo výjde oběd na 2 dny do 100,– u nás pro 4 lidi
a je spousta takových jídel, pečivo sladké i slané si může člověk upéct sám doma a tím se hodně ušetří, my dávali za pečivo přes 200,– týdně
, teď si kupuju celozrnnou směs kg za 33,– a peču sama chleba a vlezu se do 100,– za pečivo týdně (2× celozrnný slunečnicový chleba a bagety)
Kde je problém?
jako na čem nešetříme je ovoce a zelenina, ale tu většinou kupuju co je v akci a jogurty, když jsou v akci tak se to taky dá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
dá, není to zase tak brutální. Stačí přemýšlet, dobře nakupovat a vařit
stejně nevěřím ale co
nebo mi schválně napiš tvuj jídelníček na 1den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@colafit píše:špenát, brambor, vejce (domácí chleba, buchty)
To bych nedala. Leda koupit celý chleba a ten jíst celý den.
zeleninové rizoto (domácí jogurt, mrkvový salát)
dušená mrkev, brambor (chleba, pomazánkové máslo, tvaroh)
těstoviny se zeleninou
fazolová, čočková polévka
zapečené brambory
rajská, knedlík nebo těstoviny atd
probírali jsme to díky výměně manželek
Příspěvek upraven 22.10.13 v 12:59
- Citovat
- Upravit
@78mamina píše:
Holky opravdu se dá vyžít s 50kč denně pro 2? Mě to hlava nebere -snídaně, svačina oběd, svačina, večeře 48kč?![]()
![]()
Já nevím, teď nad tím právě přemýšlím
zdá se mi to hrozně málo
já měla před léty, možná to už bude 10 let tuším 150kč na den, pro dva dospělé a dvě děti, a bylo teda hustý. Možná když by byl přísun něčeho od rodičů, jako třeba maso, brambory ![]()
- Citovat
- Upravit
@colafit píše:
Anonymní, ptala jsi se, proč nám 15.000 přijde na matku s dítětem a na měsíc hodně? No, protože my ostatní si to musíme vydělat, většinou nám zdaní a odečtou odvody a tvá kamarádka to dostane, protože se nemůže nikam jinam přestěhovat, protože si nemůže vzít spolubydlící, protože nikdo v rodině jí nepomůže, protože otec dítěte neplatí výživné, protože nemůže pracovat legálně na plný úvazek. A to, co si vydělá nejenže nezdaní, ale taky zapře, aby nepřišla o stávající komfort.Vyřiď kamarádce, ať jde pracovat a příští měsíc bude mít na poplacení nutných výdajů. I když chápu, že takovou radu slyšet nechce, to by ty dávky nedostala ani za ty 3 měsíce. Tady na emiminu na ní asi nikdo sbírku dělat nebude. Tu děláme prostřednictvím státu.![]()
- Citovat
- Upravit
@colafit ![]()
zakl.- co sis myslela, ze ji tady asi ostatni poradi? Slozi se, aby najednou neprisla o svuj komfort (pobirani stedrych davek, bydleni za 11 tisic!!! ze to nejde levneji, to je vymluva, dite ve skolce a ona misto aby mela normalni praci nebo aspon praci s polovicnim uvazkem, tak chodi na cerno na brigadu a tim okrada stat = ostatni lidi). Co lepsiho poradit nez jit proste znovu na socialku a poradne se poptat? A pak samozrejme jine bydleni nebo spolubydlici, jina prace a pozadat o pomoc rodinu nebo tebe jako oddanou kamaradku ![]()
Jini musi makat na to, aby si zili jako ona a odvadet ze svych platu dane!!! ktere jdou mimo jine i na takovehle… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
jo dá se s tím vyžít pokud není někdo rozežraný tak proč né, dá se vařit na 2 dny, taková čočka na kyselo výjde oběd na 2 dny do 100,– u nás pro 4 lidi
a je spousta takových jídel, pečivo sladké i slané si může člověk upéct sám doma a tím se hodně ušetří, my dávali za pečivo přes 200,– týdně, teď si kupuju celozrnnou směs kg za 33,– a peču sama chleba a vlezu se do 100,– za pečivo týdně (2× celozrnný slunečnicový chleba a bagety)
Kde je problém?jako na čem nešetříme je ovoce a zelenina, ale tu většinou kupuju co je v akci a jogurty, když jsou v akci tak se to taky dá
jasně oběd za 100kč ale kde máš snídani svačiny a večeře?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
dá, není to zase tak brutální. Stačí přemýšlet, dobře nakupovat a vařit
no přesně, nakoupit suroviny a připravit si doma a člověk se vleze do limitu, kde je problém nechápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@78mamina píše:
stejně nevěřím ale conebo mi schválně napiš tvuj jídelníček na 1den
Dneska? kluk měl k snídani jogurt a piškoty, na sváču koláč - domácí, housku se sýrem, oběd má ve škole. Na véču zrovna vařim polívku a svačina je ovoce a pudink
já toho moc nesezobu, ale tak nějaké ty rohlíky by se našly
mmchdm, nevím, co je z toho tak nemožného? kupuju hodně věcí v marku - např zeleninu a pod. Zavařuju a pod cokoliv, co sem tam dostanem - dýně, jablka, rajčata a vimjácoještě. Kupuju celé kuře, to máme min na 5 jídel atd.. spoustu věcí jde udělat doma za zlomek ceny.
Příspěvek upraven 22.10.13 v 13:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K-Black píše:
Já nevím, teď nad tím právě přemýšlímzdá se mi to hrozně málo
já měla před léty, možná to už bude 10 let tuším 150kč na den, pro dva dospělé a dvě děti, a bylo teda hustý. Možná když by byl přísun něčeho od rodičů, jako třeba maso, brambory
já nad tím právě také přemýšlím a nějak mi to hlava nebere
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@78mamina píše:
jasně oběd za 100kč ale kde máš snídani svačiny a večeře?
nač si myslíš, že peču ten domácí chleba a bagety nebo buchty? snídaně/večeře jen dokoupím salám/šunku, máslo ale to se nekupuje denně, že nebo mají mléko s kuličkama
oběd jsme psala to je na 2 dny za 100,–
to už je úplně nepochopitelné, že
ale jde to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
Dneska? kluk měl k snídani jogurt a piškoty, na sváču koláč - domácí, housku se sýrem, oběd má ve škole. Na véču zrovna vařim polívku a svačina je ovoce a pudinkjá toho moc nesezobu, ale tak nějaké ty rohlíky by se našly
takže nevaříš obědy no ale stejně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@78mamina píše:
takže nevaříš obědy no ale stejně
vařim, já to jim jako oběd, kluk to má jako večeři. Vařím téměř každý den. Dnesní polívka mě vyšla na nehorázných cca 12 kč, jsou jí 3 litry ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit