Odebrání dávek kvůli přeplatku
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Socialka to tak opravdu dela! Doplatkem se jakoby zvysi prijem, tudiz se snizi ostatni prispevky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Timinka píše:
no u nás je sladké taky na chuťjako od 16.3é do 20 hod tady ají jídla dost
Ale to byl jen cenový odhad, nedělala jsem tu přesné výpočty zítra třeba bude jídlo za 500 kdo ví, jen jsem chtěla ukázat, že i kdyby to dnes bylo za 200 Kč (uvedla jsem 150 Kč) tak 4 lidi jsou za 100 kč.
ale potom je to debatování o hovn…dnes za 200 zítra za 500 víš já jsem prostě nevěřila a nevěřím že za 1500kč se dá celý měsíc jíst ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@78mamina píše:
ale potom je to debatování o hovn…dnes za 200 zítra za 500 víš já jsem prostě nevěřila a nevěřím že za 1500kč se dá celý měsíc jíst
Přiznávám, že bych to taky nezvládla, už jsem moc zhýčkaná, ale určitě vím, že to někde prostě jít musí
- Citovat
- Upravit
@Pomka píše:
Socialka to tak opravdu dela! Doplatkem se jakoby zvysi prijem, tudiz se snizi ostatni prispevky.
No jo, ale odplatek za co? Vždyt´ přeci odevzáváš příjmy a výdaje 3 měsíce zpětně a Z TOHO se ti počítá příspěvek na 3 měsíce dopředu. Nebo se mýlím? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
některé tady jsou schopny žít ze vzduchu a oblékat se do snů. Takže se nediv.![]()
Jinak neporadím, bohužel asi není jak. V podstatě nechápu, JAK jí mohla sociálka něco doplatit a přitom vzít příspěvky. Nikdy jsem o tom neslyšela
taky nechápu, jaký doplatek od sociálky, ale už jsem se radši ani nezmiňovala, abych zas nemusela měnit profilovku
![]()
- Citovat
- Upravit
@K-Black tak to nečti, to se lépe řekne než dělá co? Já to taky nevydržím, ale je fakt, že poslední dobou je těhle diskuzí jak blech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a nepsala jsem to nedávno? Že jich bude víc a víc? Bohužel je to odraz politiky tohoto státu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JanulaM píše:
@K-Black tak to nečti, to se lépe řekne než dělá co? Já to taky nevydržím, ale je fakt, že poslední dobou je těhle diskuzí jak blech.
no, já zas rozlišuju potřebné a nepotřebné, tak proto to čtu. Tady mi to smrdí
ale je fakt že zakladatelka tomu rozumí asi jako já
jen tlumočí dotaz od kamarádky, ale je to celé divné ![]()
- Citovat
- Upravit
Já taky, taky mi to tady trošku zavání, ale neznáme všechny informace, kdo ví jak to je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K-Black píše:
no, já zas rozlišuju potřebné a nepotřebné, tak proto to čtu. Tady mi to smrdíale je fakt že zakladatelka tomu rozumí asi jako já
jen tlumočí dotaz od kamarádky, ale je to celé divné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
No jo, ale odplatek za co? Vždyt´ přeci odevzáváš příjmy a výdaje 3 měsíce zpětně a Z TOHO se ti počítá příspěvek na 3 měsíce dopředu. Nebo se mýlím?
Když má nastavené velké zálohy, ročně ti vyúčtovávají přeplatek. Tento přeplatek se pak musí přiznat do příjmů, čímž je příjem zvýšen a o to sníží dávky. Je to logické, protože pak by mohli chytrolíni nastavit vysoké zálohy, které uhradí stát a oni by pak jednou ročně dostali dáreček ve formě přeplatku.
- Citovat
- Upravit
@colafit píše:
Když má nastavené velké zálohy, ročně ti vyúčtovávají přeplatek. Tento přeplatek se pak musí přiznat do příjmů, čímž je příjem zvýšen a o to sníží dávky. Je to logické, protože pak by mohli chytrolíni nastavit vysoké zálohy, které uhradí stát a oni by pak jednou ročně dostali dáreček ve formě přeplatku.
ona píše „doplatek sociálních dávek“ ne přeplatek energií třeba ![]()
- Citovat
- Upravit
@colafit píše:
No ale pokud ma prispevek na bydleni, tak ji preci na tento preplatek prispivaji v ramci toho prispevku, ne? O to dostava vlastne navic? Zvlast ve velkych mestech muze ten prispevek pokryt cely najem. Proc si ho tedy nevezme stat cely a davky nenecha bezet dal?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K-Black myslím, že to plete dohromady. Napadá mě, že ještě existuje vedle příspěvku na bydlení doplatek na bydlení. Ale o tom nic moc nevím, jen že by o něj musela požádat. Jestli je to tak, tak snad jen „kdo chce moc, nemá nic“.
- Citovat
- Upravit
@K-Black píše:
ona píše „doplatek sociálních dávek“ ne přeplatek energií třeba
A je to tady, nova profilovka. Tak uz tuto diskuzi necti, kdyz te tak nici… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit