Odebrání dávek kvůli přeplatku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K-Black
22.10.13 14:33
@Cuddy píše:
A je to tady, nova profilovka. Tak uz tuto diskuzi necti, kdyz te tak nici… :nevim:

tou jinou jsem myslela tuhle :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29577
22.10.13 14:33

@colafit jasně,ale to podáváš za čtvrtletí a bud´ teda musela mít ta holka nastavené extra vysoké zálohy ( takže na tom musela být dost dobře) a ted´ dostala vypočítaný příspěvek na 0,protože jí vrátili takové přeplatky, ze kterých by mohla žít klidně další 3 měsíce…
Ale proč píše an o přeplaku za min. rok?
Mě to prostě nejde dohromady.
Asi by to chtělo od zakladatelky podrobnější vysvětlení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
22.10.13 14:35
@Cuddy píše:
No ale pokud ma prispevek na bydleni, tak ji preci na tento preplatek prispivaji v ramci toho prispevku, ne? O to dostava vlastne navic? Zvlast ve velkych mestech muze ten prispevek pokryt cely najem. Proc si ho tedy nevezme stat cely a davky nenecha bezet dal?

Vyplatí se tomu, kdo to zaplatil. Stát to přímo neplatí, takže ani nemůže dostat vyúčtování a přeplatek. Je to stejné jako, kdyby ti na elektriku přispívala babička. Taky jí ČEZ nepošle přeplatek s tím, že ti na to dala ona.

Mě na celé téhle kauze zaráží, že paní má byt za 11 tis. a nemůže jít jinam, ale celých 11 tis. + něco navíc jí platí stát. Stát je fakt strašně velkorysí. Vezmi si, že bys měla zadarmo komplet bydlení a co si vydělala zbylo jen pro tvé potřeby.

• Citovat
  • Upravit
colafit
22.10.13 14:37

@berry4 já tomu rozumím, taky mi to nesedí. Nesedí k tomu ani tvrzení, že přišla i o přídavek na dítě.

Spíš mám pocit, jestli v tom není něco jiného. Kdysi známá podváděla při uvádění informací v žádosti o hmotnou nouzi (chtěla víc než na, co měla nárok) a oni na to přišli. Žádost zamítli celou s tím, že nárok nemá, i když by jí jinak něco přiznali.

Příspěvek upraven 22.10.13 v 14:41

• Citovat
  • Upravit
30971
22.10.13 14:41
@colafit píše:
Vyplatí se tomu, kdo to zaplatil. Stát to přímo neplatí, takže ani nemůže dostat vyúčtování a přeplatek. Je to stejné jako, kdyby ti na elektriku přispívala babička. Taky jí ČEZ nepošle přeplatek s tím, že ti na to dala ona.Mě na celé téhle kauze zaráží, že paní má byt za 11 tis. a nemůže jít jinam, ale celých 11 tis. + něco navíc jí platí stát. Stát je fakt strašně velkorysí. Vezmi si, že bys měla zadarmo komplet bydlení a co si vydělala zbylo jen pro tvé potřeby.

Me na tom stve jina vec- spoustu hypotekaru bydli i s detmi v 2+kk, protoze na vetsi byt proste nemaji. Spoustu samozivitelek zde prispivajicich bydli v 3+1, protoze se preci nebudou mackat v 2+kk. A ano, znam omyvanou teorii o levnejsim 3+1 nez garsonce, ale to jsou hrusky a jabka. Pak me toto zneuzivani prispevku na bydleni stve z duvodu, ze kdyz je zneuzivani prilis ve velkym, tak to vlada omezi a pak na tom budou biti ti, kteri ho skutecne nutne potrebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
22.10.13 14:42
@Cuddy píše:
Me na tom stve jina vec- spoustu hypotekaru bydli i s detmi v 2+kk, protoze na vetsi byt proste nemaji. Spoustu samozivitelek zde prispivajicich bydli v 3+1, protoze se preci nebudou mackat v 2+kk. A ano, znam omyvanou teorii o levnejsim 3+1 nez garsonce, ale to jsou hrusky a jabka. Pak me toto zneuzivani prispevku na bydleni stve z duvodu, ze kdyz je zneuzivani prilis ve velkym, tak to vlada omezi a pak na tom budou biti ti, kteri ho skutecne nutne potrebuji.

s tím naprosto souhlasím.

• Citovat
  • Upravit
29577
22.10.13 14:52
@colafit píše:
@berry4 já tomu rozumím, taky mi to nesedí. Nesedí k tomu ani tvrzení, že přišla i o přídavek na dítě.

Spíš mám pocit, jestli v tom není něco jiného. Kdysi známá podváděla při uvádění informací v žádosti o hmotnou nouzi (chtěla víc než na, co měla nárok) a oni na to přišli. Žádost zamítli celou s tím, že nárok nemá, i když by jí jinak něco přiznali.

Příspěvek upraven 22.10.13 v 14:41

Mě totiž taky neladí :D Třeba „přepálila“ zálohy na plyn o 1000-1500, které vesele přes rok pobírala navíc a ted jí došel přeplatek jak Brno, tudíž na sociálce na další 3 měsíce „neuspěla“. Jinak si to vysvětlit neumím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
perfect day
22.10.13 15:14
@PetiteFillette píše:
To je hustý 8o A zkoušela se zeptat na té sociálce? Co jí řekli?
@perfect day Máš míň než 15tis na 4 měsíce s bydlením a se vším? 8o Holky to je hrozný :(

ta castka je 15 OOO na 4 měsíce?

• Citovat
  • Upravit
perfect day
22.10.13 15:16
@Timinka píše:
Další s brigádou na černo a nataženou rukou? :mrgreen: sociálka jí doplácí 15 litrů měsíčně ona si na černo vydělá 5 litrů a nestačí to? :mrgreen: :pankac: Ať mi pošle č. ú. dnes budu empatická a něco jí pošlu, chápu, jak to musí být těžké žít za 2é litrů ve dvouPříspěvek upraven 22.10.13 v 11:52

men at neposila cislo uctu, ale prave jmeno…zaridila bych ji pohovurek, kde by musela vysvetli, jaktoze se nezakonne obohacuje.

• Citovat
  • Upravit
perfect day
22.10.13 15:19
@colafit píše:
s tím naprosto souhlasím.

nova vlada, at uz bude jakakoliv, to omezi, protoze tlak nasra..ne verejnosti je cimdal vetsi, protoze davky, zneuziva cim dal vice lidi a uz si toho vsimame i my, kterti temito pripady nejsou normalne obklopeni..navic treba pro letosek penize na davky cerpame tak rychle ZE VLADE DOSLY UZ PRED DVEMA MESICI, to je v srpnu. A zadna vlada nechce mit zas takovy diry v rozpoctu, museji si prece mit z ceho ukorojist do kapsy.

A tak se kocicky teste, co si nevydelame, to mit nebudeme..a podle me je to tak ok))

• Citovat
  • Upravit
colafit
22.10.13 15:23
@perfect day píše:
ta castka je 15 OOO na 4 měsíce?

Ta částka e 15 tis. přeplatek + 4× 5tis na černo z brigád. Dítě ve školce, ale pracovat jít na větší úvazek nemůže. Nejspíš, že už by to neutajila nebo nevím.

• Citovat
  • Upravit
colafit
22.10.13 15:23
@perfect day píše:
nova vlada, at uz bude jakakoliv, to omezi, protoze tlak nasra..ne verejnosti je cimdal vetsi, protoze davky, zneuziva cim dal vice lidi a uz si toho vsimame i my, kterti temito pripady nejsou normalne obklopeni..navic treba pro letosek penize na davky cerpame tak rychle ZE VLADE DOSLY UZ PRED DVEMA MESICI, to je v srpnu. A zadna vlada nechce mit zas takovy diry v rozpoctu, museji si prece mit z ceho ukorojist do kapsy.A tak se kocicky teste, co si nevydelame, to mit nebudeme..a podle me je to tak ok))

Kéž by!

• Citovat
  • Upravit
30971
22.10.13 15:24
@perfect day píše:
nova vlada, at uz bude jakakoliv, to omezi, protoze tlak nasra..ne verejnosti je cimdal vetsi, protoze davky, zneuziva cim dal vice lidi a uz si toho vsimame i my, kterti temito pripady nejsou normalne obklopeni..navic treba pro letosek penize na davky cerpame tak rychle ZE VLADE DOSLY UZ PRED DVEMA MESICI, to je v srpnu. A zadna vlada nechce mit zas takovy diry v rozpoctu, museji si prece mit z ceho ukorojist do kapsy.A tak se kocicky teste, co si nevydelame, to mit nebudeme..a podle me je to tak ok))

Ano ano, castka na prispevek na bydleni byla opravdu vycerpana pro letosni rok (suma, ktera byla vyplacena za cely lonsky rok) jiz o prazdninach. ODS ma ve volebnim programu maximalni prispevek 1000 Kc na jedno luzko na ubytovne. Omezeni tohoto prispevku by patrne vedlo k snizeni najmu jako takovych (oni lidi nechteji mit ty byty prazdne), uvidime, kdo se do toho pusti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.10.13 15:25
@K-Black píše:
ona píše „doplatek sociálních dávek“ ne přeplatek energií třeba :think:

a není možné, že to někdo ale úplně popletl :?: :think: jinak to nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.10.13 15:37
@berry4 píše: :lol: Holky a nepsala jsem to nedávno? Že jich bude víc a víc? Bohužel je to odraz politiky tohoto státu. :?

nestraš.. to sem radši nebudu chodit :( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat