Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@sissi79 píše:
ted se to zvrhlo v to kdo ma vetsi bordel doma jo? Kvalitni
![]()
pouzivejte ty hlavy chvilu
![]()
já mám uklizeno ![]()
@Blackova.K píše:
já mám uklizeno
Tak každý má „k chlubení“ něco jiného ![]()
Ale je pravda, že jsem netušila v čem všem se dá žít.
Někdy to asi jinak nejde, ale věřím, že je to spíše vyjímečný stav než že by to byla pro někoho norma ![]()
Myslím, že asi na základě bordelu vzít nemůžou, ale asi si budou dávat na zakladatelku pozor..
Jinak asi jsem nechápavá co se řeší-. uklid si, aby místo špíny, byl jenom bordel.. toto neni už bordel- jakože neumyté nádobí, někde se povalující hračky, špinavá okna, to mi přijde, už jako skladiště- a to zle nemyslím.
@sissi79 píše:to je mi jasné
jen mi to hlava nebere, chlubit se bordelem, bych se spíš styděla
No kdyby svým, ale dát cizí bordel…
@kvaček píše:
Myslím, že asi na základě bordelu vzít nemůžou, ale asi si budou dávat na zakladatelku pozor..
Jinak asi jsem nechápavá co se řeší-. uklid si, aby místo špíny, byl jenom bordel.. toto neni už bordel- jakože neumyté nádobí, někde se povalující hračky, špinavá okna, to mi přijde, už jako skladiště- a to zle nemyslím.
Je rozdíl být jen bordedář a být špindíra. Stav kuchyně a sporáku nasvědčuje druhé možnosti.
@Burj Chalifa nevím, teda jeslti jiné foto bordelu tady někdo dal, nečtu všechno a, el co dala zakladatelky mi přijde prostě jako skladiště už všeho…Bordel podle mě je nepořádek provozoní,, další možnost nebudu psát.. každý to má nějak, v čem může žít… Třeba kuchyň nějaké petky a nebo co to bylo v umývadle- kde se vaří? atd..
@kvaček píše:
@Burj Chalifa nevím, teda jeslti jiné foto bordelu tady někdo dal, nečtu všechno a, el co dala zakladatelky mi přijde prostě jako skladiště už všeho…Bordel podle mě je nepořádek provozoní,, další možnost nebudu psát.. každý to má nějak, v čem může žít… Třeba kuchyň nějaké petky a nebo co to bylo v umývadle- kde se vaří? atd..
Jo, vidím to stejně.
@kvaček má tři autistický děti, a sama teď tráví už několik dní na záchodě. Jsem celkem na pořádek (muž mi občas říká Monk) ale v téhle situaci nevím jak bych měla uklizeno ![]()
@kvaček Tak přečti vše, paní má doma jedno díte s aspergerem a o rok mladší dvojčata s autismem a mentální retardací (genetika jí vyšla ok, na postižení dětí se přišlo v předškolním věku), sama je teď nemocná… a žije sama s dětmi a v bytě nebydlí dlouho. Nemá ani hlídání, aby si sama zašla k doktorovi, nějaké návrhy pomoci, organizací a tak už tu padly. Jedna milá uživatelka nabídla i sebe jako pomoc z úřadu. Pokud tě napadá něco více, můžeš navrhnout.
A propos zakladatelko, myslíš, že rady tady udělené pro tebe byly užitečné? Aspoň něco?
Fotky jsem si prohlídla znovu a je tam jen rozházené oblečení a hračky, důvod zakladatelka uvedla. Nádobí má umyté a nikdo z nás neví, kdo naházel ty kelímky do dřezu a proč. Třeba je zakladatelka meje a třídí.
Každopádně s její nemocí a třema postiženýma dětma…
Zakladatelko, jak jsi psala, že jsi z Plzeňska, zkus Západočeskou univerzitu. Dívala jsem se, že je tam fakulta zdravotnických studií a pedagogická fakulta. Jak jsem psala, třeba na pedagogických fakultách jsem běžně na nástěnkách viděla inzeráty rodičů hledající např. doučování apod. k dítku s postižením ať už dobrovolníky nebo brigádníky (dle fin. možností rodičů).
Navrhuju soutez o nejvetsi prase. Budeme si tyden fotit pribytky a ktera vyhraje, bude si to moct napsat do podpisu
@Berousik píše:
Navrhuju soutez o nejvetsi prase. Budeme si tyden fotit pribytky a ktera vyhraje, bude si to moct napsat do podpisu
super nápad a kdo nedejbože očuchá ponožky a vezme si je znovu, bude mít pár bodů k dobru ![]()
@IvetJas píše:
Zakladatelko, jak jsi psala, že jsi z Plzeňska, zkus Západočeskou univerzitu. Dívala jsem se, že je tam fakulta zdravotnických studií a pedagogická fakulta. Jak jsem psala, třeba na pedagogických fakultách jsem běžně na nástěnkách viděla inzeráty rodičů hledající např. doučování apod. k dítku s postižením ať už dobrovolníky nebo brigádníky (dle fin. možností rodičů).
taky myslim, ze v tom drezu neco odmaci. Ma tam napustenou jarovou vodu. Treba kelimky na neco sbira. Nasi si taky mejou a schovavaji kelimky od jogurtu, tata v nich pak predpestovava rajcata a papriky. Takze smahem brat, ze ma bordel ve drezu je opet uspechana domnenka…