Odejít od nevěrníka s miminem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1040
17.2.15 07:14
@martina.se píše:
to si piš, že nechtěla, protože takhle žiju. Neumim si představit, že starší říká táto mému příteli. To není jeho táta, kluk má svého. :nevim:

To je na každém, jak si to zařídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SiriusGG
17.2.15 07:16
@cikcak píše:

Myslím že nikoliv. To dítě již tatínka má. Pocity maminky na tom nic nezmění.

• Citovat
  • Upravit
72725
17.2.15 07:18
@cikcak píše:

fakt nechápu, proč chcete dětem lhát :think: kde je dáno, že skutečný otec o dítě nemá zájem? To je dítě balík, vy ho prostě vezmete a šup s nim jinému chlapovi? S co potom, když se rozejdete s tim „náhradníkem“.. Jak dítěti vysvětlíte, že „tatínek“ nemá zájem - když není dítě jeho? Je to humus. To dítě tátu má, proč by mělo mít náhradního. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.15 07:20
@SiriusGG píše:
Myslím že nikoliv. To dítě již tatínka má. Pocity maminky na tom nic nezmění.

tak nějak.. mi to fakt přijde úchylný toto. Proč by mělo dítě cizímu chlapovi říkat táto :nevim: jako fajn, pokud ten skutečný nikdy nebyl, nemá zájem a pod, tak ok. Ale ročnímu dítěti blbnout hlavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
17.2.15 07:22
@martina.se píše:
fakt nechápu, proč chcete dětem lhát :think: kde je dáno, že skutečný otec o dítě nemá zájem? To je dítě balík, vy ho prostě vezmete a šup s nim jinému chlapovi? S co potom, když se rozejdete s tim „náhradníkem“.. Jak dítěti vysvětlíte, že „tatínek“ nemá zájem - když není dítě jeho? Je to humus. To dítě tátu má, proč by mělo mít náhradního. :zed:

neberte to tak tragicky, určitě si zakladatelka poradí i bez naší diskuze, v tomto směru. Lhát dítěti, nevím, že bych to tu napsala. Dítě je maličké, co třeba říci, teď budeš mít jiného tatínka, a co to se nesmí? Moje mamka nebiologickému otci říkala táto, myslím, že je to více sblížilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.15 07:24
@cikcak píše:
neberte to tak tragicky, určitě si zakladatelka poradí i bez naší diskuze, v tomto směru. Lhát dítěti, nevím, že bych to tu napsala. Dítě je maličké, co třeba říci, teď budeš mít jiného tatínka, a co to se nesmí? Moje mamka nebiologickému otci říkala táto, myslím, že je to více sblížilo.

napsala jsem svůj názor - to dítě za případný rozchod nemůže, proč mu brát tátu nechápu. Něco jiného, jak si mezi sebou říkají dospělí, ale nutit k tomu dítě. Ano, je to mrně, je mu rok, ale i tak - ten rok do něj hustíš, že tohle je táta a najednou to bude někdo jiný? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.15 07:29

Můžu ti jen napsat, jak jsem to vyřešila já. Ale to hlavní bude na tobě :kytka:
Byla jsem povedená půl roku po porodu, po tříletém snažení o dítě. Měla jsem podobné pocity jako ty, taky jsem ho chtěla trestat odebráním otcovských práv…
Jenže pak mi došlo, že budu bojovat a pokud to ani tak nepůjde, alespoň moje svědomí bude v pohodě.
On viděl, že mám zájem. Ne jen o dítě, ale i o něj jako o může, partnera, milence. Postupem času jsme si vysvětlili proč od nás utíkal.
Je to už šest let a nelituji, děti miluje, ony jeho, funguje to.

Přestaň se litovat a začni přemýšlet, jestli ti to za ten vztah stojí, jestli se dokážete domluvit.
 K.

• Citovat
  • Upravit
7323
17.2.15 07:30
@cikcak píše:

To se dela v pripade, ze biologicky otec o dite nestoji a nevida ho. Dite tak muze ziskat noveho tatinka. Ale pokud tatu ma, styka se s nim, je a porad to bude jeho tata a nezalezi na tom, jestli spolu rodice ziji nebo ne. Pokud bude zenska mit nekolik partneru, tak bude kazdemu rikat tatinku? Prijde mi to zvraceny 8o To fakt jen kdyz by si ho treba osvojil. A druha vec, jak by se to rodici libilo, ze mu rika tato? To bude rikat tato obema? Ne, takhle to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
17.2.15 07:31

Pokud se nevěrník (on je to teda zatím jen sprostý podezřelý, pokud to dobře chápu) podílí na chodu domácnosti, tak bych od něj za trest neodcházela. Patrně bych s ním teda nesouložila, ale společnou domácnost bych nerušila.
Finanční a možná i organizační dopad (pokud tatínek občas pohlídá, nakoupí apod.) je při rozchodu jasný a odprdne to v první řadě dítě, v druhé matka, neb u ní dítě nejspíš zůstane. Takže vlastně zakladatelka pořádně potrestá sebe a dítě za nevěru partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
17.2.15 07:35
@Knihomyš píše:
Pokud se nevěrník (on je to teda zatím jen sprostý podezřelý, pokud to dobře chápu) podílí na chodu domácnosti, tak bych od něj za trest neodcházela. Patrně bych s ním teda nesouložila, ale společnou domácnost bych nerušila.
Finanční a možná i organizační dopad (pokud tatínek občas pohlídá, nakoupí apod.) je při rozchodu jasný a odprdne to v první řadě dítě, v druhé matka, neb u ní dítě nejspíš zůstane. Takže vlastně zakladatelka pořádně potrestá sebe a dítě za nevěru partnera.

Ono máš pravdu, jenomže ne každý snese nevěrníka vedle sebe, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
17.2.15 07:40
@Anonymní píše:
Jsem teď strašně smutná z toho, že jsem dítěti nedokázala najít lepšího otce. Ta nevěra je už jen taková „třešinka na dortu“, i předtím už jsem si uvědomovala, že v tom vztahu jsem kvůli dítěti, ale říkala jsem si, že když jsem tak blbá, že jsem si s ním upletla dítě, že to prostě nějak dám.
Teď ale samozřejmě jen bulím, slzy padaj na dítě, dítě se na mě směje a mně se svírá…

Nemáš to teď jednoduché.
Z toho co jsi ale napsala - jsem ve vztahu kvůli dítěti, nějak to dám…
Třeba to partner vycítil a o to byla pro něj ta nevěra jednodušší…možná se necítil milován :nevim: (tím tu jeho nevěru neomlouvám, jen nic není černobílé)
Tys byla nespokojená a rozhodnutá, že to nějak dáš - a když se objevil problém, tak najednou se chceš odstřihnout i s dítětem a vymazat jeho otce ze života?
Hele na světě se stávají horší věci a je dost slušných lidí, které mají tatínka záletníka, ale vychoval je dobře.
Dost párů nevěru přestálo a některé ta nevěra i posílila. Dá to fůru práce a ne vždy to vyjde, musí chtít oba…
Nemám moc ráda striktní rozhodnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
17.2.15 07:40

Připadá mi i iluzorní představa, že lze lehce najít dítěti „nového tatínka“. Samozřejmě to není vyloučené, ale daleko vzácnější a náročnější, než si leckdo představuje.
Třecích ploch u života s nevlastním dítětem je prostě hodně, od výchovy přes financování po kontakt s biootcem. A i kdyby dítě zapomnělo, že ten nový není jeho táta, ten chlap to vědět bude.
Dost žen nadšeně uvěří, že nový partner jejich dítě miluje, ačkoliv on to používá jako prostředek k získání sexu. Velmi mi utkvěla věta některého z místních upřímných mužů při podobné diskusi, kde pisatelka líčila, jak si nový starší partner hraje s jejím synem a dojemně se loučí: „Kdyby to znamenalo sex zadarmo s o 15 let mladší babou, tak se dojemně loučím i s tuleněm.“ (citace není přesná, obsah odpovídá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
17.2.15 07:41
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity. Zřejmě jsem odhalila přítelovu nevěru, jsem z něho zhnusená, protože máme roční dítě, o které jsme se dlouho snažili.
Nemůžu říct, že bychom měli ideální vztah, rodičovská role nám dala zabrat, cítila jsem odcizení a dohadovali jsme se, byli jsme dost ve stresu. I tak jsem ale věřila, že tak, jako jsem já podpořila v těžkých životních situacích jeho, tak i on bude silný a podpoří mě (např. pohladí a řekne milé slovo, na sex jsem neměla dlouho pomyšlení a on s tím sám také nepřišel) a to „náročné období s kojencem“ ustaneme. Je mi z něj nyní na blití, přemýšlím stále, co dál. Zda zůstat žít ve vztahu, ve kterém už mu nikdy nebudu věřit a který budu udržovat formálně jen kvůli dítěti, nebo odejít a pak se stejně třást z toho, že on se dítěte nevzdá a bude se s ním chtít stýkat a ovlivňovat ho.
Já totiž nesouhlasím se střídavou péčí, raději bych dítěti našla tatínka, který si nás bude vážit a milovat nás a bude upřímný a nebude to takový ubohý slaboch.
Připadá mi, že jsem o všechno přišla, o partnera, o dítě, o život, který jsem si malovala v růžových barvách.
Jsem strašně zoufalá kvůli dítěti, vyčítám si, že jsme selhali jako rodiče, že jsme zradili to naprosto nevinné a úžasné stvoření, které za nic nemůže a kterému podkopáváme šťastné dětství.
Nevím, co dál. Na přítele jsem zatím s odhalením neudeřila.

Musim reagovat na tvoji vetu : Raději bych dítěti našla tatínka… No tak z toho je zase na bliti me, presne takovéhle krav.ky jako jsi ty, bych dobila! Tak te chlap podvedl, no a?? 8o To snad neni důvod brát mu tátu :think:
Neřeknu kdyby chlastal a mlatil vás, ale kvuli nevěře? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
17.2.15 07:42
@cikcak píše:
Ono máš pravdu, jenomže ne každý snese nevěrníka vedle sebe, no.

Se obětuje pro dítě, ne? Kua, tolik keců o tom, jak je dítě první jediné nejdůležitější, chlap 100 km za ním (na tomhle fóru obecně, nemyslím zakladatelku) a najednou nelze překousnout náhodně provalenou nevěru, protože by dušička trpinkala - dítě ať se pos*?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
17.2.15 07:48
@Eny.x píše:
Musim reagovat na tvoji vetu : Raději bych dítěti našla tatínka… No tak z toho je zase na bliti me, presne takovéhle krav.ky jako jsi ty, bych dobila! Tak te chlap podvedl, no a?? 8o To snad neni důvod brát mu tátu :think:
Neřeknu kdyby chlastal a mlatil vás, ale kvuli nevěře? :roll:

až ty budeš v její situaci, bych chtěla vidět, jak budeš klidná, když tady hysteričíš, kvůli výrazu nový tatínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí