Odkládáte si peníze bokem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
29.3.17 08:18
@Aspera píše:
Já si peníze bokem neodkládám, ale společný spořící účet je na mé jméno.

Hmm a v pripade rozvodu pulka z techto penez je pravne jeho a je celkem jedno, koho je ucet a kdo na nej sporil… ;)

• Citovat
  • Upravit
5866
29.3.17 08:19

Mám spořící účet na své jméno, manžel o něm ví, on má taky spořící účet…

my to máme ale hlavně proto, že limit u Raiffky byl 150 tisíc, tak jsme museli založit každý jeden, aby se nám ty peníze zúročily

Příspěvek upraven 29.03.17 v 08:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
29.3.17 08:20

Odkládám. Drží mě to z dob kdy jsem byla ještě sama. Ale není to kvůli chlapovi, ale kvůli tomu když se v domácnosti něco podělá aby bylo kam sáhnout v případě nouze, nebo se z toho sáhne na dovolenou, Vánoce, narozeniny atd. Mám to na svém účtu, přítel odkládá tzv.,,do hrníčku,, v hotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
29.3.17 08:22

Neodkládám, protože jsem si to vyřešila už před manželstvím - z mých uspořených peněz jsem s vědomím manžela nedala do společného balíku úplně všechno, ale část v akciích mám stále jako svoji osobní železnou rezervu. Nemovitost vlastníme společně a peníze, které jsem vrazila do rekonstrukce další nemovitosti máme smluvně ošetřené.
Odklánět tajně tak, že např. ženská tvrdí manželovi, že potřebuje na jídlo o 3tis. víc a přitom to není pravda, to mi přijde pod úroveň. To bych vyřešila tak, že každý z manželů má částku na svoje osobní potřeby, a když ji někdo utratí a někdo šetří, to už je na každém (takže když má ženská např. 3tis. „pro sebe“ a 2tis. měsíčně z toho si někam pošle, tak ať má klidně za 4roky 100tis. rezervu, jsou to peníze, které si ušetřila z osobního přídělu). Podle mě je každé manželství, kde by se toto muselo dělat tajně, nějak „nemocné“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.3.17 08:22

Mne manžel posila docela dost na spořící účet :lol: sice je samozřejmě ve sjm, ale kdyby bylo zle tak ho vyberu a beru čáru :mrgreen: jinak mam vlastní účet a na něm také dost - ale to je stejný případ. Vyloženě pod matraci nesyslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.3.17 08:25
@Anneli píše:
Milé dámy,

ráda bych se zeptala, zda si doma některá odkládáte finanční částku bokem, tvoříte si jakousi tajnou finanční rezervu pro strýčka příhodu a manžel (přítel) o ní neví?

Mám druhé dítě na cestě a po nepříjemném zážitku s manželem (nevěra z jeho strany, nedávno) o tomto kroku uvažuji. Doba je zlá a je asi minimálně vhodné při dvou dětech myslet na zadní vrátka, co kdyby…

Příp. kam si peníze odkládáte? Spořící účet, jiný produkt aby se Vám např. i zhodnocovaly?

Děkuji :)

ano, odkládám. Mám několik forem, kam peníze ulívám - spořící účet, stavebko, podílové fondy, zlato.. mám svůj účet.. nechci být závislá na chlapovi :think: mám to rozdělené tak, abych měla kam šáhnout, když to hoří a vyšší částky mám např na tom stavebku. Mmchdm, není to kvůli tomu, že bych chlapovi nevěřila, ale jsem prostě ráda nezávislá.. nejsme manželé, máme to jednodužší..

Příspěvek upraven 29.03.17 v 08:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15516
29.3.17 08:30

Máme každý svůj účet. A svoje příjmy. Ano spořím si na svůj účet a chlap o tom ví. Nevidím důvod to před ním tajit. Zná mě a moc dobře ví, že pro mě je finanční rezerva velmi důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.17 08:39

Každý hospodaříme se svými penězi, manžel platí prakticky vše navíc k tomu ještě dost spoří, já mám průměrný plat, ze kterého platím školy, běžné nákupy a svoje potřeby, co zbude skončí na spořícím účtu, nárazově mi tam manžel něco pošle, pak máme účty na jména dětí, kde jsou tedy opravdu velké peníze a k nim máme přístup oba dva…

• Citovat
  • Upravit
30316
29.3.17 08:46
@Hanka1 píše:
Hmm a v pripade rozvodu pulka z techto penez je pravne jeho a je celkem jedno, koho je ucet a kdo na nej sporil… ;)

Jdou tam i jeho peníze, tak má na ně nárok, ale já bych mohla účet zablokovat a vyplatit jen tu půlku. Doufám, že toto nikdy řešit nebudeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.17 09:04

Vzdycky mam na svem ucte alespon tolik, abych z toho zaplatila najem a vsechny potreby sebe i deti alespon na rok… na ucet kde setrime na byt posilam jen to co je nad ramec teto castky, vzdycky cca jednou rocne to prevedu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.17 09:21

Ano, dávám si stranou tak, aby o tom manžel nevěděl. Nejde mi o žádné zhodnocení, takže je nedávám na spořící účet a ani je jinak neinvestuji. Dávám si je prostě „pod polštář“. Je to natajňačku. Mám je pro případ rozvodu, abych pak měla do čeho sáhnout. Máme hypotéku a moc dobře vím, že se člověk může do finanční tísně v případě dohadů o majetek a jiných rozvodových nepříjemností dostat raz dva. Neubírám ze společných peněž, ale jsou to peníze, které dostávám jednou za čas od svého příbuzného na přilepšenou (na vánoce, na dovolenou, k narozkám, atd.). Je to pár korun, ale aspoň něco. Jen mám černé svědomí z toho, že ty peníze neužívám tak, jak si dárce představuje, ale šetřím si je.

• Citovat
  • Upravit
20767
29.3.17 09:32

Máme své spořící účty, víme o nich :nevim: máme sice SJM, ale opravdu si manželovy rezervy nenárokuji a ani on moje. Odkládám si na to, abych měla z čeho žít, když se mu něco stane, když nás opustí, když já opustím jeho, když nám spadne na barák meteorit… :nevim: Nevim, proč by měl manžel řešit, kolik, kam a proč si spořím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.17 09:48

Ano, odkládám si peníze bokem pro strýčka příhodu. V dnešní době - se ti chlap zamiluje jinde a pak máš nejlepší šanci, jak odejít ze dne na den. Vemeš peníze, zaplatíš kauci, nájem a jsi v klidu a nemusíš s ním bydlet. V případě násilníků, psychovyděračů je toto nejlepší řešení. A když spolu zůstanete až do smrti tak si na stará kolena můžeš s peněz koupit dovolenou, nebo vnukům zaplatit třeba školy, co já vím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.17 09:51
@hudečice píše:
Ano, odkládám si peníze bokem pro strýčka příhodu. V dnešní době - se ti chlap zamiluje jinde a pak máš nejlepší šanci, jak odejít ze dne na den. Vemeš peníze, zaplatíš kauci, nájem a jsi v klidu a nemusíš s ním bydlet. V případě násilníků, psychovyděračů je toto nejlepší řešení. A když spolu zůstanete až do smrti tak si na stará kolena můžeš s peněz koupit dovolenou, nebo vnukům zaplatit třeba školy, co já vím..

Přesně :palec:

Anonym z 9:21

• Citovat
  • Upravit
29.3.17 09:52
@radkka píše:
Máme své spořící účty, víme o nich :nevim: máme sice SJM, ale opravdu si manželovy rezervy nenárokuji a ani on moje. Odkládám si na to, abych měla z čeho žít, když se mu něco stane, když nás opustí, když já opustím jeho, když nám spadne na barák meteorit… :nevim: Nevim, proč by měl manžel řešit, kolik, kam a proč si spořím.

Jsi rozumná. Aspoň nebudeš jednou z těch, které když chlap nedejbože opustí, tak tady nebudeš na e-mimi kňučet, že nemáš peníze, chlap chodí za jinou, a ty pouze živoříš a nemáš peníze na nájem, kauci, a rodiče nepomůžou. :potlesk:
Více takových žen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria