Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LunaP bydleni společně je už hodně aktuální, právě si myslím, že tady to odloučení bych měla spíš využít k dodělání restu a balení se k němu, než tady brečet do polštáře, můžou to být taky poslední prazdniny, co jsem doma a můžu si tady dodělat spoustu věcí, když je doma, tak jak jsem psala vezmu jen věci a doma se skoro nezastavím, jojo snaží se se mnou trávit co nejvíc času a veškeré volno věnuje mě, no já nejsem učitelka ale asistentka pedagoga a letos těch peněz moc není, ale budu si oddělávat vzdělání i v tomto mě hodně podporuje takže uvidime
Příspěvek upraven 10.08.24 v 13:27
Ty asi nejsi uca, vid…napsat histerka je narez. A jo, tak se chovas. Neni fer nekoho podezirat z kdoviceho jen proto, ze ma prostor. A Ty ho nemas, kdyz je pryc? Pusobis nezrale.
@kudrata_indianka pokud spolu budeme od 1.7.bydlet tak o Mimi se budeme snažit až tak v prosinci, takže je dost času na to se společně naučit bydlet a popřípadě vyřešit nějaké neshody, jo já měla jednou vztah na dálku a už bych do toho nešla… Je to těžký no a vidím a vím že jsou na tom lidí hůř
@KáťaKašpi právě,my se viděli v pátek a uvidíme se pravděpodobně ve ctvrtek, takže taky to není tak hrozně, ale psychicky je to na nic, já si připadám sama a chybí mi no, ale on se na mě vždycky těší a je rád, když přijede a vidí, jak na něj čekám doma, děti jeste nemáme a já jsem ráda, že můžu být aspoň u rodičů, když on neni doma
@Tarjei já vím, on se taky může bát, že tady můžu něco delat, když je pryc, ale věří mi a řekl mi že kdybych ho podvedla, ať mu to řeknu, že už nechce být za blb**, jako tenkrát, že to bylo hrozný, ale já mám prostě jen strach a blbý představy bůh ví čeho
Pozri, mozes sa nicit a trapit a trpiet, ze chlapa neuvidis. Alebo sa mozes tesit, ze MAS fajn chlapa, ze sa uvidite, neni vo vezeni, neni v nemocnici, zarobi fajn peniaze, mozete si volat, nemusis pisat listy… trochu zmenit uhol pohladu.
Lebo s tvojim pristupom - ked si single, je ti nahovno, chces niekoho mat, nestacia ti kamarati ani rodicia. Ked niekoho maaas, je ti nahovno, lebo ste spolu malo. Tomu sa hovori „samonasieranie“ - nikdy ti nebude dobre, lebo si vzdy najdes dovod trpiet, zameriavas sa IBA na to co ti chyba a odmietas ine fajn veci, z ktorych sa mozes tesit a byt za ne vdacna.
Ked je chlap prec - viac casu trav s rodicmi, kamaratmi, najdi si brigadu a TES SA ze mas fajn zivot. A uvedom si prosim, zivot neni krasny IBA PRETO, ze zrazu MAS CHLAPA a mas koho lubit! Zivot je fajn AJ preto, ze ste si blizky s rodicmi, ze ta bavi praaca… co budes robit, ak ti rodicia umruu? Budes si vycitat, ze si s nimi netravila tolko casu kolko si mohla, lebo si revala za frajerom. Uvolni sa trochu a poobzeraj okolo seba. Uz nie si decko, co dokaze vidiet len tu jednu vec, ktoru prave nema. Mohla by si vnimat a rozmyslat trochu v suvislostiach, ze aj ked je neprijemne ze nie ste spolu, v konecnom dosledku vas to moze naucit viac si vazit jeden druheho, dosiahnut nejake financne zazemie (s cim mu ale mozes pomoct namiesto fnukania za nim), byt pevna, schopna a nezavisla nachvilu…
Hlavu hore. Je predsa strasne fajn, ze sa uvidite, nie? Alebo nie? Neviem, mozno je to len strasneee…
@k22 máš pravdu, když jsme spolu randili, bála jsem se, že nebudu mít čas na rodiče, teď ten čas je a já se trápím tím, že není doma, on není taky určitě nadšený, že se vrátí a za dva dny zas musí pryc, navíc z toho má kolikrát akorát nervy, že musí někam jet a bude to náročný… Já si kolikrát říkám, že jsem ráda, že mám právě ho a že se zase vrátí a budeme spolu, že to není napořád no, ale trápí mě to, zprávu od něj si kolikrát raci přečtu až za pár hodin, nevím proč, jednou jsem se mu neozvala celý den a akorát mu udělala nervy, že se o mě bál…
Na jednu stranu jsi hodně zamilovaná a na druhou stranu se Ti nějak nechce jít do takového závazku se společným bydlením? Mám pocit, že to je hlavně jeho iniciativa, abyste spolu rychle začali žít. Já nevím, ale snad není kam spěchat. Mám pocit, že se nějak podvědomě bráníš tomu, tak rychle ve svém životě udělat velkou změnu. O tom, jak žiješ, přece rozhoduješ ty sama. Nenech se strkat do něčeho, co nechceš. O čem nejsi přesvědčená, že bude fungovat. Jeho práce je jeho problém, ne tvůj. A máš pravdu, proč bys měla o prázdninách žít sama v jeho bytě? On je v práci, a ty jsi svobodná, ty si jeď k příbuzným, za kamarádkou, s vašima na dovolenou. Z tvého příspěvku cítím jeho snahu mít té uklizeno u u sebe doma a mít od kontrolou, co děláš. A obavu, že u vašich tě plně nebude moct ovládat. Nevím, možná jsem to dobře nepochopila, možná v tom vidím něco, co není, ale je jedno, kolik ti je let a kolik vyděláváš, ale svůj život měj pod svou kontrolou i jako zamilovaná. A jestli s něčím nesouhlasíš, tak se do toho nenech uvrtat.
@Levandule 140 jo, já to těšení se mám vlastně i ráda.. není čas se hádat, jsme rádi za každou volnou chvilku.. teď co je ten rok doma jsme měli i nějaké věští hádky, protože já to doma mám nějak najdete a on mi ten režim,,narušoval,,..takže začátky byly krušné, než jsme se sehráli dohromady..takže zezacatku jsem říkala, jak se těším až zase vypadne a teď už vím, že mi bude strašně chybět ten společný čas a každý večer společně ulehat..ale opravdu se na to dá zvyknout a člověku to pak i utíká..hlavně nepřemýšlet nad nevěrou a podobne..nevěrný může být i tady, však na to není potřeba nikam jezdit..v tomhle případě je vzájemná důvěra hodně důležitá..na tvém místě si dny bez něj užívám - na víno, kafe s kámoškama, zabydlování se, nějaký koníček si najít… Aby ti ten den co nejrychleji utekl..
@Pe.M.1 no ono je to i o tom, že jsem nikdy s nikým nebydlela, tohle je poprvé, co to někdo se mnou myslí tak vážně, možná mě chce mít jen pro sebe a trávit se mnou veškerý čas. Těšit se až přijede, že na něj budu čekat, říkal mi, že je jasné, že když bude pryc, že třeba budu u rodičů a že mě nenutí tam být sama a říkal mi že se přece nebudu každé léto stěhovat zas domu, že je na zájezdu, nebojím se toho že to nebude fungovat, jen je to pro mě novinka takový krok.To ale že budu u něj doma neznamená že mě má pod kontrolou i od něj můžu kamkoliv jet a jít. Jasny, když jsem u rodičů nemá mě tak pod kontrolou ale já se nenecham ovládat a kontrolovat, navíc někdy jezdí z práce pozdě večer a já mám celý den pro sebe dělat si co chci, teď mě taky nemá pod kontrolou, když je několik kilometrů bůh ví kde a vůbec neví, co celý den dělám. Na společně bydlení se těším a doufám, že to bude fajn, zjistila jsem, že jako chlap, který bydlí nějakou dobu sám zvládne od A do Z opecovat celý dům, vše zařídí a udělá, takže snad to bude dobré a spolecne bydlení nám bude klapat, ale bez zkoušky ti nezjistíme 😁
@KáťaKašpi jo já kolikrát taky když se nějak nedohodneme, hádku nemyslím, tak si říkám jo odjede a bude pohoda, ale pak si říkám už dneska jede já to zase nedám, tak jak jsem si plánovala, tak on mi věří a ví, jaké to je zažít nevěru, takže chce kdyby náhodou abych mu to řekla aby zas nebyl za blb** já to teď vnímám jinak, ale kdybych už u něj bydlela, tak jak mi už psalo hodně ženských, že nakonec budu i řada, že je pryč a mám čas pro sebe, i na to třeba si uklidit podle svého, najít si čas na věci na které jindy moc času není a tak no, musím si na to zvyknout
@Levandule 140 Já ti nevím, mně bliká v hlavě takové varovné něco, co neumím popsat, proč on tak děsně tlačí po půl roce známostí na pilu? Kam pospíchá? Jestliže je v práci, proč tolik usiluje mít Té podchycenou a uklizenou? Vždyť láska není o tom, vlastnit. Láska je i o tom, nechat tomu druhému jeho podíl svobody, nezávislosti, nechat mu jeho pohodlí, pohodu, to, na co je zvyklý. Ty se zastav a zamysli se. Ty jeho krásné řeči, kterými ti zmítal hlavu, které tě nervují k pocitu, jestli mu za tu lásku patřičně dáváš to, či máš, i přes tu zamilovanost zkus uvažovat trochu s nadhledem. Co konkrétně tobě přinese, že budeš sama u něj doma, když on bude někde jezdit? Já bych naopak mít někoho ráda řekla, užij si tu zaslouženou dovolenou podle svého. A tobě radím, abys mu normálně klidně dala najevo, jak ty sis naplánovala ty své prázdniny. Jeden týden s našima, jeden týden kámoška, jeden týden koníček… nevím, jaký máš, jeden týden staří příbuzní, které máš moc ráda a chceš s nimi být…a jestli začne vyvádět, vyčítat, opěvovat to, jak tě miluje a ty zatím za jeho zády si dovoluješ tohleto, sama si rozhodovat a bez něj…tak holka, je to jasný. Fakt, do tohohle vztahu plného závislosti, ustupování, vzájemného vysvětlování, jak to kdo s tím druhým myslí, kdo pro vztah udělal víc, do toho já bych nelezla. On ví, že jsi ještě neměla vážný vztah, se kterým bys bydlela a on toho zneužívá, abys náhodou nezjistila, že ještě nemáš důvod se honem honem vázat. On má obavu, že bys mohla zjistit, že ti nic bez něho nechybí. Já tenhle pocit mám. Ty nejsi osel, abys mu na všechno kývla, ty i když on přijede, nemusíš hned za ním letět, ty mu klidně řekni, jsem na návštěvě a uvidíme se zítra. On z tebe dělá závislou čekatelku. To je můj dojem z toho všeho..
@Pe.M.1 tak já mu řekla že nebudu u něj doma, když on bude pryč ze nebudu koukat do zdi a nebudu tam sama, řekl mi že je mu jasný, že pojedu k rodičům když on doma nebude, vždycky mi říká, že jak chci, když třeba přijede večer jestli chci přijet nebo ne, musím se víc hlídat, aby to nevypadalo, že jsem na něm závislá a jen čekám, kdy se vrátí, i na fb mu odepisují s nějakým zpožděním, aby si nemyslel, že sedím doma a čekám jen co se ozve, ví že chodím na akce, vždy se jen zeptám jestli jsem tam byla a skym, protože ho pořád nějak provokují, že nevím s kým tam půjdu a tak dál, vždycky mi že srandy říká, já jedu pryč a ty budeš doma a já mu vždycky řeknu že přece nebudu sedět doma když on je pryc, zatím to vždycky myslel že srandy, ale kdyby mi to zakazoval doopravdy a vážně určitě bych se ozvala…
Určitě bych si dítě neplánovala s někým o kom vím, že nebude často doma a já to psychicky zvládat nebudu. ![]()
Nedáváte přítomnost, ale hlavně, že víte, že se od prosince chcete snažit o dítě ![]()
Tady bych měla hodně výstražnou kontrolku a hodně dávala pozor, s kým si to dítě dělám. Říct, že od července bude do prosince času dost na poznání mi přijde naivní, když tam většinu času s tebou ani nebude (az tedy přes tu zimu) a celá domácnost bude jen prakticky na tebe. Navíc píšeš, že peněz moc nemáš, takže budeš prakticky pak závislá jen na něm, což taky není úplně ok ![]()
Podle mě máš hodně a stále růžové brýle a určitě bych žádné dítě v prosinci neplánovala, když jak píšeš „se ani neznáte“, to mi pak přijde hodně nezodpovědné…
@Sunnysmile19 no tak lepší mít dítě s někým, kdo vím že vydelava aby jsme se měli dobře než s někým kdo mi řekl že raci bude v praci než být doma se mnou a s dítětem, donedávna měl paní na úklid shodou okolností jsme zjistili že to je moje kámoška z VOS, a řekl mi že to záleží na mě že klidně najde někoho jiného na úklid ale já nechtěla, nechci aby mi někdo doma sahal na mě osobní věci