Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tarena tak na dítě bych určitě nebyla úplně sama k rodičům to mám 10minut autem tak kdyby bylo třeba pomůžou mi, právě jsem hodně,,dospělá,, díky tomu, že jsem u něj častěji, že konečně řeším věci sama co se týká bydlení a nečekám kdo co zařídí za mě
@Levandule 140 píše: Více
A proč s tím dítětem musíte začít od prosince? Jste spolu jen pár měsíců, často ani nejste spolu. Už to stěhování po tak krátké době je dost, proč tak spěcháte na dítě?
@syslomil tak dítě začneme řešit po roku vztahu, bydlení je si myslím v pohodě po více jak půl roce, bydlí sám a já už ve 30bych od rodičů už mohla pryč nikdy jsem s nikým nebydlela
Nějak nechápu kam spěchas, nezlob se na mě ale přijdeš mi strašně nevyzrala jestli je ti 30 a bydlela si do teď u rodičů, nemáš patřične životní zkušenosti tak proč hned dítě? navrhla bych ti tak rok 2 spolu bydlete a až potom pokračujte dál. Pořádně si to rozmysly s kým chceš dítě a za jakých okolností, nezvládaš to psychicky sama a co budeš dělat s dítětem? Hele vím o čem mluvím letos mi bude 33 a mam doma 3 měsíční holčičku ale s přítelem jsem skoro pět let a asi 4 spolu bydlíme a popravde být na to mimčo sama bych psychicky nezvládla, neumíš si představit jak silný je to nářez, podle mě máš trochu romantické představy o životě s miminkem. Uvědom si že pak na něm budeš plně závislá jak finančně tak jinak s miminkem opravdu nebudeš moc mít žádné koníčky nic pokud na tu péči budeš sama. Přestaň se pasovat do role utrpne cekatelky, taky bych byla opatrna jestli nemá potřebu tě moc kontrolovat atd, přijde mě že tě chce mít pod kontrolou…
@Levandule 140 píše: Více
No mně právě rok připadá málo na takový krok. A to ještě nějaký čas z toho jste odloučeni a už po šesti měsících vztahu jste dohodnuti na dítěti. Já jen, že tady člověk často čte, jak si ženská udělala dítě po několikaměsíční známosti a pak brečí, jak je všechno v prd…, že si s chlapem nerozumí, že nepomáhá, ztrácí o ni zájem, vyplavou na povrch nějaké skryté charakterové vady atd. atd. Pár měsíců společného bydlení mi připadá málo na to, aby se hned plánovalo dítě. Ale vaše věc, když to tak cítíte
Očividně jste hodně zamilovaní a nic negativního si nepřipouštíte. Ať vám to klapne ![]()