Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Heivka já se v době rouškové nemohla zbavit oparů. Pěkně jsme si je v rámci třeba nákupu nebo vycházky roznesla po celé puse. Což se mi běžně nestává.
@pe-terka píše:
to máš dobrou práci, takovou bych taky bralaTé se drž
Přístup učitelů i u nás byl různý, nejrůznější. Ale třeba uč. většího syna mi řekla, že by ráda učila on line, ale neumožnuje jí to technika. Myslím videoprezentace. Tak komunikovala maily., ale snažila se.
Jaka technika, staci notas a googl ![]()
@smurfka píše:
Jaka technika, staci notas a googl
přetížená sít a ne úplně tip top připojení…Otázka poskytovatelů internetu.
@Lucie_Sx píše:
No ale stejným způsobem se to přece šíří i jinde, ne jen u horníků.
Stačí dostatečné množství nakažených a už to jede.
Tady v okolí to měl jeden člen party na dovolené, nakazil další, jedna z nich pořádala oslavu, nakazila další, děti chodily do školky… Podle mě by to ty roušky trošku podržely, aby to nešlo tak snadno.
nějak si nedovedu představit roušky na oslavě?
v partě na dovolené ani ve školce, dceři veškeré roušky sjížděly ať šité nebo papírové, za ouška i na zavazování - nebránila se tomu, ale všechny roušky jí vždy po chvíli spadly ![]()
Ja myslim ze vetsina lidi je rozumnych, ostatni at nosi respi, stit a rukavice a muzou smele celit viru i ostatním „neukaznenych“ lidem. Pres trojtou ochranu se k nim nic nedostane i kdyby je nekdo poprskal. ![]()
@smurfka píše:
@Heivka a Prymac o tomhle nevěděl, nebo riziko jedince neni tak velke jako riziko spolecnosti.. Sem tam se nekdo obetovat musi.. Jako mela jsem ho rada, radila jsem se s nim o ockovani deti, zdalo se mi ze ma rozumné nazory, ale tohle fakt odjebal…
No, já bych řekla, že to riziko zas není tak velké, pokud člověk dodržuje ta otravná doporučení kolem, tedy pravidelně měnit, prát, žehlit. Jako ať mi nikdo netvrdí, že se mi na roušce moje vlastní bacily za půl hodiny namnoží natolik, že mě začnou ohrožovat. Jasně, pokud ji někdo nosí několik dnů a mezitím ji cpe různě po kapsách, taškách a podobně, tak tam se nedivím, že to může být problém.
@smurfka píše:
Jaka technika, staci notas a googl
A data si dáš do batůžku a budeš s nima běhat?
@j.a.n.i1 píše:
Ve školách připojení je. Nikdo učitele nenutil, aby trávili tři měsíce na chatě.
@stinga píše:Myslím to obecně, popisuju, jak se to šíří.
nějak si nedovedu představit roušky na oslavě?v partě na dovolené ani ve školce, dceři veškeré roušky sjížděly ať šité nebo papírové, za ouška i na zavazování - nebránila se tomu, ale všechny roušky jí vždy po chvíli spadly
@j.a.n.i1 píše:
No, já bych řekla, že to riziko zas není tak velké, pokud člověk dodržuje ta otravná doporučení kolem, tedy pravidelně měnit, prát, žehlit. Jako ať mi nikdo netvrdí, že se mi na roušce moje vlastní bacily za půl hodiny namnoží natolik, že mě začnou ohrožovat. Jasně, pokud ji někdo nosí několik dnů a mezitím ji cpe různě po kapsách, taškách a podobně, tak tam se nedivím, že to může být problém.
Taky nevěřím, že by vlastní bacily tak škodily. Navíc většina jich po nějaké době chcípne, i ten covid.
A dělají se i roušky se stříbrem.
@j.a.n.i1 píše:
no tak pro astmatiky to asi riziko bylo…dusit se v tom.. ![]()
ti si nejvíc stěžovali proč nejsou vyjmutí ze zákazů..a to může být klidně nano super rouška, ale když je v tom člověk třeba pul dne ( v práci ) tak se v tom prostě dusit bude tak jako tak..lékaři říkali že budou ted akorát řešit nemoci spojené s nošením roušek..( nemoce plic, srdce, kožní alergie atd..)…na to, že u nás na kovid nikdo neumřel je to prostě děs tohle..doufám že se z toho politici na podzim nepose.ou..Fakt nejhorší je, že už člověk nemůže mít ani tu teplotu..ted můj otce odmítal jít s vnoučaty na koupaliště aby se nedejbože nepřezřál a neměl druhý den teplotu, protože by nemohl do práce…at už jdou do řiti…
@j.a.n.i1 píše:školy nemají wifi? nebo jiné připojení na net? to už se neučí počítačová technika jako za nás? tam net normálně frčel..
@smurfka píše: školy nemají wifi? nebo jiné připojení na net? to už se neučí počítačová technika jako za nás? tam net normálně frčel..
No, opravdu spousta škol nemá takové připojení, aby mohlo třeba 15 učitelů najednou vysílat online… a hlavně takové připojení nemá spousta dětí, takže pak to maličko postrádá smysl, když si to nezanedbatelná část dětí nemůže pustit.
@smurfka píše: školy nemají wifi? nebo jiné připojení na net? to už se neučí počítačová technika jako za nás? tam net normálně frčel..
No některé školy mají fakt bidne připojení. Wifi je dostupná jen na některých místech, jinde nefunguje. V některých třídách vypadává i pevné připojení. Někdy je problémy i v učebně informatiky, když něco vyhledává na netu celá třída. Ona je někde mizerná i elektrika, když se na patře zapnou dvě konvice, vyhodí to pojistky ![]()
@smurfka píše:
no tak pro astmatiky to asi riziko bylo…dusit se v tom..
ti si nejvíc stěžovali proč nejsou vyjmutí ze zákazů..a to může být klidně nano super rouška, ale když je v tom člověk třeba pul dne ( v práci ) tak se v tom prostě dusit bude tak jako tak..
No, já bych to tak úplně netvrdila, máme v rodině těžkého astmatika a alergika, který několikrát skončil v nemocnici na kyslíku a jako bonus pracuje ve zdravotnictví, takže sice nadával, že ho rouška taky otravuje, ale zvládl v ní jak pracovní dobu, tak vycházky se psem a při setkání se zbytkem rodiny ji zrovna on nesundaval, neb u něj bylo vyšší riziko, že může být nakažen. Takže ono to s tím dušením nebude zas tak žhavé a paradoxně si nemusel tak často aplikovat sprej, neb ta rouška přece jen sníží přísun alergenů. Jako jo, pocitově se v tom rozhodně dýchá hůř, ale co si budeme povídat, pokud někdo fakt zasažené plíce, tak je to spíše o tom pocitu, než reálném dušení.
@j.a.n.i1 píše:
No, opravdu spousta škol nemá takové připojení, aby mohlo třeba 15 učitelů najednou vysílat online… a hlavně takové připojení nemá spousta dětí, takže pak to maličko postrádá smysl, když si to nezanedbatelná část dětí nemůže pustit.
souhlasim. V soucasne dobe neni cr na online vyuku pripravena ani technicky, ani lidsky. Nektere moje kolegyne umi pocitac vypnout a zapnout. Vrcholem jejich it dovednosti je zapis znamek. Stejne jsou na tom nektere deti i rodice.
Ministerstvo chrli vize, dokumenty, jak to vsechno melo slapat nejpozdeji roku 2020, no neslapalo a nebude, bo penize.
Neomlouvam ucitele, kteri se na vyuku vyprdli. Jen chapu, ze nekteri to zvladnout nemuseli z objektivnich duvodu.