Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Omlouvam se pokud nekomu prijde ze se povysuji, to neni ucel diskuze, jen jsem hledala spriznene duse a radu nebo inspiraci, odepisovala jsem proto, ze jsem chtela vysvetlit jak to mam ja ne se povysovat
@mokuty 35×2 je 70,– za jedno dítě další si dají tak 1, dalších 70, manžel si ho vezme min 3× týdně, já občas neochucený a vychází to na 4600 na měsíc a je to jen jogurt
To abych tady měla tiskárnu na peníze
A kde jsou další potraviny?
@mokuty píše:
@jezzz asi tak, je mi z toho uzko, mam pocit ze at delam co delam porat je to malo, hledam podporu ze to je i tak dost a inspiraci co dal
Než tady, tak, je lepší si najít skupinu lidí, které oslovuje Zero waste. Výborná je i skupina non toxic na Facebooku. Protože to s tímto také souvisí.
Popravdě tady bych jiné reakce, než ty které ctec, nečekala.
@mokuty píše:
Omlouvam se pokud nekomu prijde ze se povysuji, to neni ucel diskuze, jen jsem hledala spriznene duse a radu nebo inspiraci, odepisovala jsem proto, ze jsem chtela vysvetlit jak to mam ja ne se povysovat
@mokuty Děláš si domácí jogurt? Zkoušela jsem jej teď 2 x z jogurtu ve skle a jogurt nevytostl. Když ho zkusím udělat z klasického jogurtu, tak je ok. Jogurtové bacily znám, dělala jsem z něj jogurt, avšak není to ono. Nechutná mi tak, jako z jogurtu. Ač konzistence je v pořádku.
Jestli máš osvědčenou značku, budu ráda za tip ![]()
Přestaň nakupovat levný oblečení v řetězcích typu Pepco, Kik apod. Používej trvale udržitelnou módu, nakupuj v sekáčích a vlastně vůbec nepodporuj výrobky z Asie. Ale pozor, je hezký, že se snažíš něco dělat pro planetu, ale musíš to dělat způsobem, který druhé inspiruje, ne způsobem, který je shodí protože ve tvých očích nejsou dost uvědomělí. Já tě chápu, mám to podobně, ale takhle urputný horování pro ekologii je věci spíš na škodu. Vem si poučení z téhle diskuze, kolika lidí se tvůj projev dotknul. Držím palce, ale opravdu víc zapracuj na komunikaci…
@Janlidiky,ja o tom prave vetsinou s nikym nemluvim tady je to dost anonimni tak jsem se nebala. V sekacich nakupuju, miluju to, kamaradka jeden ma, takze chodim tam a nebo podedim, darujeme si mezi rodinou a znamimi
@mokuty Třídím odpad, sklo, plasty, papír atd. Jenže to naházíš do kontejnerů, které vyveze jedno auto a vysype to vše dokupy na jednu skládku. Někde jsem slyšela, že prý mají v těch autech odělené komory ale moc tomu nevěřím. Tohle je ale těžký, dnes je téměř vše v plastu, je toho prostě strašně moc, jednou nás ten plast sežere. Jenže co si budeme povídat, plast je lehký, když ti upadne pití ve skle, máš po něm, plastu se nic nestane. Zboží ve skle je i dražší, takže třeba štáva, jogurty atd se pak pro vícečlenou rodinu pěkně prodražej. Takže já se chovám tak aby nebyl bordel po mně, neházím po zemi pytlíky, obaly atd. To co dělají ostatní bohužel neovlivním ![]()
@arinecka to je takovej problem nekdy se podivat jak to vyvazi misto sireni nesmyslu? Delaji se i exkurze/dny otevrenych dveri do tech tridiren, spaloven apod. Jede jedno auto a to bere jen papir, dalsi auto bere jen plasty. Kdyz jsou ty obojetny na sklo, tak jede auto, ktery je napul, aby se to do nej dalo vysypat oboje. A na skladku se to opravdu nevozi. I kdyz mluvim za Brno, nevim jak jsou na tom jinde. Jinak u nas, dvougeneracni domek a vyprodukujeme tak polovinu male plastove popelnice komunalniho odpadu za tyden. Jsou domacnosti, co zvladaji i dve ty velke…
Jinak pro nezasvecene, vetsi problem nez brcka je ten, co vsechno lidi hazou do kanalizace! Fakt prasata, hovada a dobytci. Staci se podivat na nejakou reportaz z vetsiho mesta co vsechno cesle na pritoku vyberou z toho. V Praze snad 10-15 tun shrabku denne! A to jde jen na skladku, to nejde ani dat do spalovny. ![]()
@Cenarius píše:
@arinecka to je takovej problem nekdy se podivat jak to vyvazi misto sireni nesmyslu? Delaji se i exkurze/dny otevrenych dveri do tech tridiren, spaloven apod. Jede jedno auto a to bere jen papir, dalsi auto bere jen plasty. Kdyz jsou ty obojetny na sklo, tak jede auto, ktery je napul, aby se to do nej dalo vysypat oboje. A na skladku se to opravdu nevozi. I kdyz mluvim za Brno, nevim jak jsou na tom jinde. Jinak u nas, dvougeneracni domek a vyprodukujeme tak polovinu male plastove popelnice komunalniho odpadu za tyden. Jsou domacnosti, co zvladaji i dve ty velke…
Jaky sireni nesmyslu mas na mysli? ![]()
Holky, tady jsem založila praktickou diskuzi na podobné téma - jakékoli tipy na ekologičtější život.
https://www.emimino.cz/…rodu-361089/?…
Ahoj,
chtěla bych Vás požádat o pomoc. Moje kamarádka potřebuje na projekt do školy (ohledně recyklace) dostatek odpovědí z tohoto dotazníku - https://www.click4survey.cz/…561/d2d4a097. Tak Vás chci poprosit o vyplnění, zabere Vám to pár sekund a jí to hodně pomůže.
Děkuji ![]()
@Terka.Falindova ten dotazník je teda úplně blbě podaný, u první otázky se to ptá jestli mame doma víc než 3 telefony, to mame, ale každý člen rodiny má svůj, takže doma nehromadim stare mobily a na druhou otázku už se tak nedá odpovědět
nebo je to myšleno jako na jednotlivce? To bych tu první otázku formulovala trochu jinak ![]()
@Kriss Tina já dala, že máme míň než tři, ale stejně v druhé otázce není možnost, že nemáš doma starý mobil.
My tedy máme. Tlačítkový, je tu jako trest pro puberťačku ![]()