Odstavení závisláka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85409
4.7.19 22:53

@Klopotkova pohodlnost nade vse, ze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.7.19 22:55
@Jana206 píše:
Pokud se budí v noci často na kojení, zkus spát v jiné místnosti. Hlavně si ale ujasni, co chceš, jestli kojit batole s pravidly nebo úplně odstavit. A podle toho se zařid. Ty musíš být pevná a srovnana.

souhlasím s tebou! Mě se nejvíc osvědčilo, když spalo batole pár dní s tatínkem. Oni to vycítí, že „mléko“ není v dosahu, a tolik se nebudí. Ale že nebude pár prořvaných nocí, to zas nezaručím :think: Kamarádka pro tatínka chystala lahvičku s Nutrilonem jako náhradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.7.19 23:00
@blumen píše:
pohodlnost nade vse, ze…

a v těhotenství žádat prášky na zastavení laktace 8) Takže k pohodlnosti přidejme ještě…no, naprostou neinformovanost a absenci základních znalostí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
4.7.19 23:06

@Klopotkova neblbni, to vůbec není pohodlne. Několikrát za noc pujdes míchat sunar, no nazdar, to by mne svihlo. Takto si vemes dítě do postele, vystrcis prso a spis dal. A krasne spis celou noc a ráno ani nevíš kolikrát jsi kojila. ;) a nikde není psáno ze musíš kojit do 2 let, já to postupně omezuji a teď v roce kojim už jen jednou v noci, přes den vůbec. Ale ten první půl rok je to fakt pohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.19 23:08
@Klopotkova píše:
Dítě ještě nemám, ale jak budu čekat, zažádám si o prášky na zastavení laktace, to, že se dítě na matku vrhá, jakmile vidí její prsa nebo se sápe pod tričko je hnus.
Kojení je zbytečně přeceňované a zlatý Sunar, který sice leze do peněz, ale je to s ním pohodlné.

Občas přemýšlím, jestli to myslíš vážně, nejenom tento příspěvek, nebo chceš tak moc provokovat :nevim: každopádně je to tvoje věc, ale nekdy pochybuju, že by všechny ženy, které z nějakého důvodu chtějí mít dítě, děti měly mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.19 23:15

@Ulrika chce to rozhodnutí a vydržet, měla jsem to podobně a dceru jsem nejdřív učila nekojit v noci, když se vzbudila, prostě jsem nekojila, já tedy naopak od holek, si ji vzala do postele k sobě a usinala pak se mnou, pokaždé jsem ji řekla, že teď neni a bude až ráno. Nejdřív se trochu vztekala, ale když zjistila, že to myslím vážně, do týdne byl klid, pak už jsem ji kojila jen ráno a večer a vždycky doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
4.7.19 23:36
@Klopotkova píše:
Dítě ještě nemám, ale jak budu čekat, zažádám si o prášky na zastavení laktace, to, že se dítě na matku vrhá, jakmile vidí její prsa nebo se sápe pod tričko je hnus.
Kojení je zbytečně přeceňované a zlatý Sunar, který sice leze do peněz, ale je to s ním pohodlné.

Tiež sme niekedy deti nemali. Mali sme svoje názory ;). Jaaaa nikdy… Život prinesie presne to, čo má. Sama poznáš či sunar alebo kojenie. Bábo si to určí. Bude to tvoje dieťatko a ty budeš jeho mamka. Tá najlepšia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.7.19 23:41
@veria píše: neblbni, to vůbec není pohodlne. Několikrát za noc pujdes míchat sunar, no nazdar, to by mne svihlo. Takto si vemes dítě do postele, vystrcis prso a spis dal. A krasne spis celou noc a ráno ani nevíš kolikrát jsi kojila. ;) a nikde není psáno ze musíš kojit do 2 let, já to postupně omezuji a teď v roce kojim už jen jednou v noci, přes den vůbec. Ale ten první půl rok je to fakt pohodlnější.

ty jí ty její provokace fakt věříš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.19 05:42

Taky jsme řešili cca ve 2 letech a nám teda nepomohlo ani spaní v jiné místnosti. Byl akorát kravál, vydržela brečet hodiny v kuse spoustu dni po sobě, což jsem nedala já, manžel ani sousedi. :cert:
Postupně se to kromě nemocí redukovalo samo.Pak už chtěla jen cucnout párkrát za noc a přišlo mi jednodušší dát prso a za 5 min spát než poslouchat řev třeba 2 hodiny.
Ve 3 letech se v noci přestala budit a ve 3,5 jsme se domluvily, že už je velká a mlíko je pro mimina :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
5.7.19 06:51

@Klopotkova pevne doufam, ze az to dite budete mit, budete videt v kojeni i neco vic. Tezko se vam. bude novorozenec, kojenec sapat vo vystrihu. To spojeni matky a ditete je k nepopsani… pripravite se o neco nadherneho.

@Lucius08 nepomaha. vyzkouseno. tyden k malemu vstaval manzel… to byl. tydeny kdy jsem. v noci kojeni utla. budil se stejne. @P4ja zadne takove u nas neexistuje. kojim. kdy chce. nikdy nevim, kdy to bude.
jidla. ma. dane… tak. nejak. zo mame. nastavene 9_12,15 a 17hodin.
mezitim kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
5.7.19 07:35
@katuska1984 píše:
@Klopotkova pevne doufam, ze az to dite budete mit, budete videt v kojeni i neco vic. Tezko se vam. bude novorozenec, kojenec sapat vo vystrihu. To spojeni matky a ditete je k nepopsani… pripravite se o neco nadherneho.@Lucius08 nepomaha. vyzkouseno. tyden k malemu vstaval manzel… to byl. tydeny kdy jsem. v noci kojeni utla. budil se stejne. @P4ja zadne takove u nas neexistuje. kojim. kdy chce. nikdy nevim, kdy to bude.
mezitim kojeni.

No, on ti odstav nikdy nezaručí, že se dítě nebude budit. Sice se to tak říká, ale ne u všech to funguje. U nás třeba ano a malá dneska poprvé spala celou noc

Jinak k tomu kojení na požádání, prostě budeš říct, že už mu nedáš prso třeba dopoledne a místo toho zkusíš nabídnout třeba čaj nebo i Sunar. Atd atd. A jinak, pokud jsi to utla, tak to chtělo vydržet. Musíš si to holt srovnat ty sama. A jít do toho až budeš úplně přesvědčená, že to tak chceš. Jinak to nepůjde. Mě to hrozně mrzelo a dalo mně to týden než jsem se natvrdo rozhodla a to malé byl jen rok a chtěla jsem kojit mnohem déle. Takze chápu, že to je těžké. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
5.7.19 07:53

Dámy, příspěvek je myšlen vážně, kojení je pro mě nechutné z mnoha důvodů, dnes je um na velice kvalitní úrovni a dobrou matku nedělá to, zda a kolikrát měla dítě u kozy.

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
5.7.19 08:14
@pe-terka píše:
a v těhotenství žádat prášky na zastavení laktace 8) Takže k pohodlnosti přidejme ještě…no, naprostou neinformovanost a absenci základních znalostí :roll:

Tak v těhotenství se to už řeší s gynekologem, že žena nechce kojit a on prášky napíše, tak jsem to myslela.

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
5.7.19 08:20
@katuska1984 píše:
@Klopotkova pevne doufam, ze az to dite budete mit, budete videt v kojeni i neco vic. Tezko se vam. bude novorozenec, kojenec sapat vo vystrihu. To spojeni matky a ditete je k nepopsani… pripravite se o neco nadherneho.@Lucius08 nepomaha. vyzkouseno. tyden k malemu vstaval manzel… to byl. tydeny kdy jsem. v noci kojeni utla. budil se stejne. @P4ja zadne takove u nas neexistuje. kojim. kdy chce. nikdy nevim, kdy to bude.
mezitim kojeni.

Ano, chápu kojení maličkého dítěte cca do toho půl roku, ale hovořím o tom, že některé ženy kojí strašně dlouho, protože je na tom závislé dítě i ta žena.
Dítě ve dvou letech má už dost rozumu na to, aby vědělo, nač ta prsa pro něj jsou, nejednou jsem četla o tom, jak se dvouleté děti sápou matce do výstřihu, mně to přijde nechutné a hnusné, jak kdyby ta matka dítěte byla degradována hlavně za chodící mlékomat, ale copak matka je mlékomat?
Dnes je tolik dostupných značek um na velmi kvalitní úrovni a já kojení nechápu, nikdy kojit nebudu a pro mě je to takto v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
5.7.19 08:23
@Mamazkoncesveta píše:
Občas přemýšlím, jestli to myslíš vážně, nejenom tento příspěvek, nebo chceš tak moc provokovat :nevim: každopádně je to tvoje věc, ale nekdy pochybuju, že by všechny ženy, které z nějakého důvodu chtějí mít dítě, děti měly mít…
Žena si nepořizujte přece dítě kvůli kojení, ale z Tvých a podobných příspěvků mi to tak přijde.
Ano, svoje příspěvky myslím vážně. :mavam:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová