Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Jana206 píše:
Pokud se budí v noci často na kojení, zkus spát v jiné místnosti. Hlavně si ale ujasni, co chceš, jestli kojit batole s pravidly nebo úplně odstavit. A podle toho se zařid. Ty musíš být pevná a srovnana.
souhlasím s tebou! Mě se nejvíc osvědčilo, když spalo batole pár dní s tatínkem. Oni to vycítí, že „mléko“ není v dosahu, a tolik se nebudí. Ale že nebude pár prořvaných nocí, to zas nezaručím
Kamarádka pro tatínka chystala lahvičku s Nutrilonem jako náhradu.
@blumen píše:
pohodlnost nade vse, ze…
a v těhotenství žádat prášky na zastavení laktace
Takže k pohodlnosti přidejme ještě…no, naprostou neinformovanost a absenci základních znalostí ![]()
@Klopotkova neblbni, to vůbec není pohodlne. Několikrát za noc pujdes míchat sunar, no nazdar, to by mne svihlo. Takto si vemes dítě do postele, vystrcis prso a spis dal. A krasne spis celou noc a ráno ani nevíš kolikrát jsi kojila.
a nikde není psáno ze musíš kojit do 2 let, já to postupně omezuji a teď v roce kojim už jen jednou v noci, přes den vůbec. Ale ten první půl rok je to fakt pohodlnější.
@Klopotkova píše:
Dítě ještě nemám, ale jak budu čekat, zažádám si o prášky na zastavení laktace, to, že se dítě na matku vrhá, jakmile vidí její prsa nebo se sápe pod tričko je hnus.
Kojení je zbytečně přeceňované a zlatý Sunar, který sice leze do peněz, ale je to s ním pohodlné.
Občas přemýšlím, jestli to myslíš vážně, nejenom tento příspěvek, nebo chceš tak moc provokovat
každopádně je to tvoje věc, ale nekdy pochybuju, že by všechny ženy, které z nějakého důvodu chtějí mít dítě, děti měly mít…
@Ulrika chce to rozhodnutí a vydržet, měla jsem to podobně a dceru jsem nejdřív učila nekojit v noci, když se vzbudila, prostě jsem nekojila, já tedy naopak od holek, si ji vzala do postele k sobě a usinala pak se mnou, pokaždé jsem ji řekla, že teď neni a bude až ráno. Nejdřív se trochu vztekala, ale když zjistila, že to myslím vážně, do týdne byl klid, pak už jsem ji kojila jen ráno a večer a vždycky doma.
@Klopotkova píše:
Dítě ještě nemám, ale jak budu čekat, zažádám si o prášky na zastavení laktace, to, že se dítě na matku vrhá, jakmile vidí její prsa nebo se sápe pod tričko je hnus.
Kojení je zbytečně přeceňované a zlatý Sunar, který sice leze do peněz, ale je to s ním pohodlné.
Tiež sme niekedy deti nemali. Mali sme svoje názory
. Jaaaa nikdy… Život prinesie presne to, čo má. Sama poznáš či sunar alebo kojenie. Bábo si to určí. Bude to tvoje dieťatko a ty budeš jeho mamka. Tá najlepšia.
@veria píše: neblbni, to vůbec není pohodlne. Několikrát za noc pujdes míchat sunar, no nazdar, to by mne svihlo. Takto si vemes dítě do postele, vystrcis prso a spis dal. A krasne spis celou noc a ráno ani nevíš kolikrát jsi kojila.a nikde není psáno ze musíš kojit do 2 let, já to postupně omezuji a teď v roce kojim už jen jednou v noci, přes den vůbec. Ale ten první půl rok je to fakt pohodlnější.
ty jí ty její provokace fakt věříš?
Taky jsme řešili cca ve 2 letech a nám teda nepomohlo ani spaní v jiné místnosti. Byl akorát kravál, vydržela brečet hodiny v kuse spoustu dni po sobě, což jsem nedala já, manžel ani sousedi. ![]()
Postupně se to kromě nemocí redukovalo samo.Pak už chtěla jen cucnout párkrát za noc a přišlo mi jednodušší dát prso a za 5 min spát než poslouchat řev třeba 2 hodiny.
Ve 3 letech se v noci přestala budit a ve 3,5 jsme se domluvily, že už je velká a mlíko je pro mimina ![]()
@Klopotkova pevne doufam, ze az to dite budete mit, budete videt v kojeni i neco vic. Tezko se vam. bude novorozenec, kojenec sapat vo vystrihu. To spojeni matky a ditete je k nepopsani… pripravite se o neco nadherneho.
@Lucius08 nepomaha. vyzkouseno. tyden k malemu vstaval manzel… to byl. tydeny kdy jsem. v noci kojeni utla. budil se stejne. @P4ja zadne takove u nas neexistuje. kojim. kdy chce. nikdy nevim, kdy to bude.
jidla. ma. dane… tak. nejak. zo mame. nastavene 9_12,15 a 17hodin.
mezitim kojeni.
@katuska1984 píše:
@Klopotkova pevne doufam, ze az to dite budete mit, budete videt v kojeni i neco vic. Tezko se vam. bude novorozenec, kojenec sapat vo vystrihu. To spojeni matky a ditete je k nepopsani… pripravite se o neco nadherneho.@Lucius08 nepomaha. vyzkouseno. tyden k malemu vstaval manzel… to byl. tydeny kdy jsem. v noci kojeni utla. budil se stejne. @P4ja zadne takove u nas neexistuje. kojim. kdy chce. nikdy nevim, kdy to bude.
mezitim kojeni.
No, on ti odstav nikdy nezaručí, že se dítě nebude budit. Sice se to tak říká, ale ne u všech to funguje. U nás třeba ano a malá dneska poprvé spala celou noc
Jinak k tomu kojení na požádání, prostě budeš říct, že už mu nedáš prso třeba dopoledne a místo toho zkusíš nabídnout třeba čaj nebo i Sunar. Atd atd. A jinak, pokud jsi to utla, tak to chtělo vydržet. Musíš si to holt srovnat ty sama. A jít do toho až budeš úplně přesvědčená, že to tak chceš. Jinak to nepůjde. Mě to hrozně mrzelo a dalo mně to týden než jsem se natvrdo rozhodla a to malé byl jen rok a chtěla jsem kojit mnohem déle. Takze chápu, že to je těžké. Držím palce ![]()
Dámy, příspěvek je myšlen vážně, kojení je pro mě nechutné z mnoha důvodů, dnes je um na velice kvalitní úrovni a dobrou matku nedělá to, zda a kolikrát měla dítě u kozy.
@pe-terka píše:
a v těhotenství žádat prášky na zastavení laktaceTakže k pohodlnosti přidejme ještě…no, naprostou neinformovanost a absenci základních znalostí
Tak v těhotenství se to už řeší s gynekologem, že žena nechce kojit a on prášky napíše, tak jsem to myslela.
@katuska1984 píše:
@Klopotkova pevne doufam, ze az to dite budete mit, budete videt v kojeni i neco vic. Tezko se vam. bude novorozenec, kojenec sapat vo vystrihu. To spojeni matky a ditete je k nepopsani… pripravite se o neco nadherneho.@Lucius08 nepomaha. vyzkouseno. tyden k malemu vstaval manzel… to byl. tydeny kdy jsem. v noci kojeni utla. budil se stejne. @P4ja zadne takove u nas neexistuje. kojim. kdy chce. nikdy nevim, kdy to bude.
mezitim kojeni.
Ano, chápu kojení maličkého dítěte cca do toho půl roku, ale hovořím o tom, že některé ženy kojí strašně dlouho, protože je na tom závislé dítě i ta žena.
Dítě ve dvou letech má už dost rozumu na to, aby vědělo, nač ta prsa pro něj jsou, nejednou jsem četla o tom, jak se dvouleté děti sápou matce do výstřihu, mně to přijde nechutné a hnusné, jak kdyby ta matka dítěte byla degradována hlavně za chodící mlékomat, ale copak matka je mlékomat?
Dnes je tolik dostupných značek um na velmi kvalitní úrovni a já kojení nechápu, nikdy kojit nebudu a pro mě je to takto v pořádku.
@Mamazkoncesveta píše:Žena si nepořizujte přece dítě kvůli kojení, ale z Tvých a podobných příspěvků mi to tak přijde.
Občas přemýšlím, jestli to myslíš vážně, nejenom tento příspěvek, nebo chceš tak moc provokovatkaždopádně je to tvoje věc, ale nekdy pochybuju, že by všechny ženy, které z nějakého důvodu chtějí mít dítě, děti měly mít…