Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Galitea
Friedrich-Schiller Gymnasium in Sachsen- Pirna
Ty delas gymnazium a vazne se na diskuzi ptas, co potrebujes k odstehovani od vasich? ![]()
@Galitea píše:
Me by zajimalo i na jake stredni skole ji davaji stipendium 2500.Nikdy jsem o tom neslysela, rada bych si rozsirila znalosti.
Některý učňáky a strojní průmyslovky můžou, ale je to tím, že je domluvená firma a ta si „platí“ své budoucí zaměstnance. Že jim přispívá na studium a oni hnedka po škole tam jdou pracovat.
@Cenarius píše:
Některý učňáky a strojní průmyslovky můžou, ale je to tím, že je domluvená firma a ta si „platí“ své budoucí zaměstnance. Že jim přispívá na studium a oni hnedka po škole tam jdou pracovat.
To je pro me zajimava informace, diky! ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
je mi 15 a doma mám hodně velkých neschod s rodiči.
Normálně mi to nevadí, protože bydlím na internátě v zahraničí, ale to teď není možné, kvůli koronaviru.
V 18 budu dělat maturitu a chci se co nejdříve odstěhovat.
Co všechno je zapotřebí proto, abych se mohla odstěhovat?
Momentálněnemám brigádu, ale když studuji, tak si vydělávám něco málo pod 10 000kč (kvůli zdanění) od 18 budu schopná vydělávat 18 000 a momentálně mám uspořeno téměř 100 000kč
Co vše je tedy potřeba proto, abych se mohla odstěhovat v 18?Příspěvek upraven 02.01.21 v 13:34
Tak když budeš mít kam jít a budeš mít na to aby ses sama živila, tak můžeš odejít hned v den narozenin
Co víc bys chtěla? Snad víš že když ti padne plnoletost, tak za sebe už zodpovídáš sama
Dál studovat nebudeš?
No tak budeš si muset najít práci a bydlení, ideálně nějaké spolubydleni, asi bych zůstala první tři měsíce práce (po dobu zkušebky) doma, a pak se prostě sbalis a odstehujes, no
Akorát to v takovém případě nevidím moc s vysokou. Není to škoda?