Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Simushka163 jako spletla se že motor venku nebyl
ať si zajde na oční ušní a ke cvokari. Hlavně si ulož ty její konverzace už to podle toho vypadá že neví která bije
jak soud vyhraješ a nedá ti pak peníze za náklady řízení atd. Tak jak to bude možné šup sní do exekuce. Když chce takhle jednat.
@JiříkMazlík
jenže já se bojím že se staně to že to vyhraje všichni víme náhoda je blbec jako a i když by všechno mělo být na mojí straně tak přeci jen jako stát se může ![]()
@Simushka163 píše:
@JiříkMazlík
jenže já se bojím že se staně to že to vyhraje všichni víme náhoda je blbec jako a i když by všechno mělo být na mojí straně tak přeci jen jako stát se může
Neboj, jen vyhrožuje, maximálně to skončí předžalobní výzvou. Každý jen trochu solidní právník jí to vysvětlí. Udělají bubu a když se nechytneš, tak to nechají.
@Simushka163 píše:
@JiříkMazlík
jenže já se bojím že se staně to že to vyhraje všichni víme náhoda je blbec jako a i když by všechno mělo být na mojí straně tak přeci jen jako stát se může
hele, jestli se tak bojíš, tak vem všechny dokumenty a domluv si konzultaci u právníka. Já bych byla v klidu. Tohle je jen strašení.
@JiříkMazlík
Prvně mi psala slečna tohle:
Dobrý den, tak jsem tedy dneska byla v tom servisu s tím výfukem, který tedy normálně svařili…no ale co se nestalo, před 2 týdny mi došel olej, který jsem dolila a od té doby ho dolívám každý týden. Řekla jsem to v servisu, ti se na to koukli a řekli mi, že motor žere olej. Také mi řekli, že bych to auto měla vrátit a dle zákona na to mám právo, jelikož to byla skrytá vada, která není napsaná jak ve smlouvě a ani mi nebyla řečena
21. 11. 2020 13:20
Pak jsme spolu telefonovali kde mi řekla že vytáhli motor což mi bylo divné a začala jsem hledat informace a pak jí psala:
Jen se ještě zeptám proč ten motor vytahovali vůbec ven kvůli oleji?
22. 11. 2020 20:56
no vytahovali ho kvůli tomu oleji, protože jinak by to neměli jak zjistit co je s tím autem…
22. 11. 2020 21:12
ale i tak už se předtím ztrácel ten olej a to potom co vytáhli motor a stejně po mě žádný peníze ani nechtěli, jak za ten výfuk tak i za to vyndání motoru
22. 11. 2020 21:41
Dobrý den, tak jsem volala do servisu a zjistila jsem že jsem to popletla a žádný motor nevyndávali a že se na to jen koukli a že se klidně za nimi můžete stavit a pán nemá problém s tím, že by vám to vysvětlil jak se věc má a když budete trvat na nějaké zprávě tak není problém ji napsat 🙂
23. 11. 2020 10:31
teďka jsem dovolala s automechanikem, který se koukal na to auto a teďka mě nejspíš za to naštvete a říkal, že vůbec na tom autě nic nedělali a na tom výfuku taky ne, protože uznali že nemá cenu do toho dávat ty peníze, když viděli že ten motor je kaput…jen to zvedli na zvedák, šáhli si do výfuku aby zjistili že jsou tam saze, podívali se na motor ze spodku jestli tam něco neteče, což neteklo a zase to dali dolů a máte si prostě přijít podívat na ty kamerové záznamy a uvidíte to sama na vlastní oči
23. 11. 2020 18:48
Hele ta to nějak špatně rozjela tu hru o vraceni, kdo ví, co s tím autem opravdu dělali, nechce se mi věřit, že by si vymyslela vyndání motoru, jedině že by to špatně pochopila, každopádně, pokud ji začal olej žrát až měsíc po koupi, neviděla bych to jako zatajování závady, vůbec si o tom nemusela vědět. Ale asi to nezere jen tak, někde musí být chyba. Psala jsi ji něco v tom smyslu, jestli opravdu vytahovali motor a že výfuk jste dělali nový? Přijde mi, že začíná couvat a chce to uhrát na ten olej. Jestli máš čisté svědomí a opravdu ani vám auto olej nezralo, nechala bych to být a k žádnému mechanikovi bych nešla.
@Simushka163 tak že jednou ji opravili vejfuk a motor šel ven a podruhé na to Auto ani nesahli. Podle mě ho celý rozvrtali a teď dělají jako že nic nebylo. Steh jejich zpráv to by právník měl radost i když je to spíš na jiného doktora než práv ( cvokar ). Takové pohádky co říká bych se sní nebavil.
A ptala si se jak poznala že došel olej? A kolik ho dolila? jaký tip a kolik ho týdne doplnila? To by měla být schopná normálně odpověď
Dle jejich schopnosti bych se nedivil kdyby tam nalila 15 litrů až po víčko
a když to vezmu do detailu má si před jízdou zkontrolovat stav vozidla ![]()
Podle mě proste jen zkouší. Ikdyby to řešila soudně, tak dřív jak za rok to nikdo řešit nebude. Možná až zjisti kolik stojí právník a ze se to potahne x měsíců, dá pokoj.
@Majinka7
Po skoro 3 měsících prodej byl 31.8. A v tom servise evidentně nebyla poprve a pochybuju ze budou chtit hledat jeste zaznamy z rijna kdy mi psala ze tam jeste byla a kdovi kolikrat jeste mezitim kdyz vsechno delali zadarmo tudiz bez dokladu
@Zumpa
Netuším
![]()
@JiříkMazlík
Rozsvitila se kontrolka oleje tak zastavila a pritel ji tam dolil dva litry to mi rikala do telefonu jinak nevim
@Simushka163 no když svítí kontrolka tak už je skoro pozdě 😂 když kupuju auto tak nějakou dobu vše víc kontrolují. Jako je divný že od ničeho nemá papír 🤣 to bude naka chujovina.
Tak dva litry můžou stačit kontrolka svítí když je tam už hodně málo že to ani nemaze. Nový auta hlásí ještě nízkou hladinu oleje ( žlutá kontrolka ) ji asi svítilo mazání je vidět jak se o auto stará
@JiříkMazlík
Tak mam zpravu ze servisu ale jako slova Domnivam se, S největší pravděpodobností, Mohu se domnivat
nevim no to je jako takovy nic nedokazujici
@Simushka163 To psal majitel firmy a nebo žák první třídy…
Upřímně bych s ní nic neřešila, jen se pro jistotu poradila s právníkem. Kdyby ty náhodou přišla zásilka, že to řeší soud (nebo-li bude řešit)
Ale myslím si, že nemá šanci
@Simushka163 ale to by ti museli dokázat, že jsi o tom oleji věděla. Být tebou, asi bych to přestala řešit, slečně napiš, že tobě to olej nezralo, proto nebudes odstupovat od smlouvy.Ja bych se raději poradila s právníkem, ale píšeš, že nemáš moc financí, tak to nech. Pokud ona za nějakým půjde, může se stát, že ji rovnou řekne, že to nemá cenu se soudit. Jeste ti od něj může přijít dopis, co a jak ona chce řešit. Normalne a popravdě na něj odpověz a k soudu se to ani nemusí dostat.
@Simushka163 je spousta právních poraden pod charitou, které teď fungují přes email.
Napiš jim email a uvidíš (ani nemusíš dokazovat, zda doopravdy na ně nemáš či máš prachy)