Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Cuarentena píše:
@hefilka Pokud jsi právě vylezla z vany, mohla to být voda, která ti, s prominutím, natekla někam. A teď vytekla. Plodová voda by mohla prosakovat, to jo. Asi bych vyčkala, co to bude dělat do rána. Jestli to bude pokračovat.
Takže když počkám do rána, tak tím nic neohrozím? Voda, která by mi natekla někam, by vytekla než jsem došla na tu terasu, což bylo cca 5 min.
@hefilka Počkala bych. Kam lítat, v porodnici by stejně nic nedělali. Podle mě je to stejně jen voda z koupele.
@kissi píše:
@hefilka Jela bych. Lupnutí slyšet nemusíš, je možné, že to je PD, ale možná je to také výtok. Sáhni na to, plodovka mezi prstama vrže
Mezi prstama mi to nevrzalo, ale mezi nohama než jsem se oblékla tak ano. Se na to vyprdnu, člověk by řekl, že už budu zkušená, a le ono je to jako poprvé.
@hefilka tak to asi nebude plodovka, ta jak jednou začne prosakovat, tak prosakuje dál.. nemusí nic lupnout a „šplouchnout“ všechno ven, může odtékat postupně, to máš pocit, jak když učůráváš (já to tak měla u druhého porodu) k ránu jsem se vzbudila a když jsem vstala z postele, tak jsem měla mokrý kaťata, a pak každou chvilku trošku, ale do toho mi začly i slabé kontrakce. Počkej, co se bude dál dít.
@hefilka píše:
Takže když počkám do rána, tak tím nic neohrozím? Voda, která by mi natekla někam, by vytekla než jsem došla na tu terasu, což bylo cca 5 min.
Nevím, stalo se mi, že jsem se cca v 23. týdnu vyděsila, že mi odtéká plodovka, ale bylo to spíš po styku, který byl aspoň o tři hodiny dřív a já mezitím nachodila aspoň dva kilometry.
@LadySi píše:
@hefilka Ahoj, asi bych dvě hodiny vyčkala, to je běžný časový limit po odtoku vody kvůli infekci, ale v nemocnici i bez kontrakcí by tě nechali a pozorovali i celý den. Mě se to také stalo u prvního těhu, nějak jsem se jinak otočila a najednou byla větší mokrá skvrna na kalhotkách, taky jsem nevědela, ale bylo to spíše ve vrchní části kalhotek. Rodila jsem jsem o tři dny později a to mi fakt voda praskla. Těhulky před porodem mívají vodnatější výtok, těžko radit. Možná bych zkusila bez vložky jen kolhotky, jestli se ti tam něco objeví a kde a pak tedy asi test v porodce, pokud nebudeš mít jiné příznaky. Hlenová zátka ti ještě neodešla?
Ne hlenová zátka neodešla. Taky mě napadlo zkusit to bez vložky, protože ona všechno vsákne a já ani nepoznám, že se něco děje.
@hefilka zavolej si do porodky a vysvětli jim situaci, třeba tě pozvou na kontrolu
Díky za uklidnění. Tak já počkám do rána co se bude dít. Při nejhorším pojedu ráno a budu se je snažit přesvědčit, aby mi porod nevyvolávali, teda kdyby tohle nebyla plodovka.
@hefilka Jo, zkus to bez vložky. Když voda praskne, je to cítit. Jestli prosakuje, podle mě to počká do rána, aspoň uvidíš, jestli je to teda pravda. Kdyby z tebe vychrstla najednou, tak samozřejmě jeď hned.
A v nehorším si můžeš zavolat sanitku
a oni tě odvezou
a manžel případně dojede
domů by tě stejně už asi neposlali tak jako tak, když máš ráno nástup
@mabis píše:
A v nehorším si můžeš zavolat sanitkua oni tě odvezou
a manžel případně dojede
domů by tě stejně už asi neposlali tak jako tak, když máš ráno nástup
Když já se tomu nástupu chci vyhnout. Můžu tam ležet ještě týden a nic se nebude dít, protože v tom doporučení je napsáno hospitalizace a EVENTUÁLNÍ vyvolání porodu. Takže když doktor na přijmu bude mít jiný názor než ten v poradně, tak jsem v háji. Chtěla jsem rodit přirozeně a ne vyvolávaně. Přitom váhový odhad je 3400g, a nikdy jsem nepřekročila hranici cukru. Doktor mi sám potvrdil, že to doporučil čistě jenom proto, že se nesmím s těhotenskou cukrovnkou přenášet, ale že je jinak všechno v pohodě a normálně by mě nechal ještě týden. Což mě štve.
Ja byt tebou tak jedu do porodky…me voda trochu ucvrkla, nevedela jsem jestli jsem se nepocurala. Jeli jsme do porodky a mala byla dle UZ uplne na suchu. Porod by ti nejspis nevyvolavali nechavaji to treba az po 12ti hodinach. Rizikem.je spis infekce…v podstate po odtoku plodovky musis byt do cca 3hodin v porodnici aby ti dali nitrozilne antibiotika. Drzim palce.
Ahoj, dnes končím 32 týden, včera jsem byla na kontrole u gynekologa, kde bylo vše v pořádku, CS 0. Odpoledne jsem potom malinko špinila, což se mi nikdy předtím nestalo, ale byl to jenom výtok s trošičkou krve a pak už nic. V jednu ráno jsem se vzbudila a ikdyž se normálně nepotím, tak jsem byla od pasu dolů jakoby spocená, byla mně úplná zima, že jsem se musela převléknout… A teď mně vrtá hlavou… Myslíte, že mně mohla odtéct plodová voda? Mám jet radši k doktorovi, když jsem tam byla včera a nic se nedělo? Děkuji