Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky!
Zdenuli - my tam byli v neděli kolem 14h a pak v pondělí kolem 17h (a to už jsme tam zůstali). S příjmy mi povídej - v úterý bylo oddělení ještě poloprázdné a v ten čtvrtek už nevěděli, kam děti s maminkami dávat.
Jinak sestřičky byli moooooc fajn (bylo vidět, že svoji práci dělají rády - teda až na jednu)
Domi - Jeník to snášel dobře, myslím, že daleko horší by to bylo, kdybych tam byla s Haničkou - ta by jim to tam sbourala.Akorát teď doma je to celkem o nervy - je zvyklý, že mám čas jen pro něj
Ahoj holky z Olomouce,
ještě jsem si nepročetla všechny Vaše příspěvky tady, ale mám pro Vás tip. Na webu
http://www.okolotoc.cz/
najdete všechno, co se děje pro děti v Olomouci, taky doktory, školy, kam na jídlo nebo do herny, zápisy na kroužky atd.
Není to reklama, z níž by měl někdo užitek, všechno děláme zadarmo, protože to tady chybí.
Mrkněte,každá rada nebo Váš postřeh jsou k nezaplacení.Budeme rádi,když napíšete.
Simča ![]()
Simi děkujeme,mooc pěkné a přehledné,hned si dám odkaz na Facebook.
Jinak holky ty trable s doktorama Vám vůbec ale vůbec nezávidím ![]()
Musíte se cítit strašně,kdyš je vašemu prckovi tak špatně a vy mu nedokážete pomoc ![]()
My máme od pátku blbou vyrózu na průduškách
a už jsem jenom z toho špatná,ne tak kdyby nemohla dýchat,nebo jsem s ní skončila v nemocnici,asi by mě to pěkně vzalo ![]()
Takže všem vašim marodkům držím pěstičky a ať jsou co nejdřív čupr,když konečně začíná být venku zase trochu hezky
![]()
Tak Vám musím napsat, co ta naše Šárka vyvádí. Před 14 dny jsme byli na 10-měsíční prohlídce. Vzhledem k tomu, že se Šárka jen plazila (neseděla, nelezla, nestála…), tak nás dr. odeslala k fyzioterapeutce. Tam jsme byli minulou středu (tj. přesně před týdnem). Šárčin stav moc nezměněn, i když od té 10-ti měsíční kontroly jsem jí sundávala doma plínu a nahatou ji nutila být na kolínkách (moc se jí nechtělo). Na RHB (na Jánského) nám fyzioterapeutka diagnostikovala jeden ochablý zádový sval (zhruba v oblasti beder) a naordinovala cvik - lechtání nožky v ploze na čtyřech (aby tu nožku stáhla k sobě a zapojila ten sval).
To bylo ve středu. V sobotu dopoledne Šárka zjistila, že se dá rukama o něco opřít a na kolínkách kleknout. Do večera zjistila, že se těma kolínkama může přiblížit k opoře a že ze vzpřímené polohy jednak víc vidí a druhak lépe drží rovnováhu. Někdy v pondělí už si stoupla a dneska (středa) začala „obcházet“ nábytek
(zatím teda velmi decentně udělá cca 3 krůčky od sedačky ke konf.stolku, ale na místě nestojí)
Kdyby mi to někdo před týdnem řekl, tak si klepu na čelo - takový skok ve vývoji ![]()
A ještě jedna z dnešního rána, kdy jsem ji poprvé POSADILA na nočník - a hned úspěšně ![]()
Domi,
ahoj ![]()
no doprčic-ty máš zázračné dítko!!!!
![]()
To teda fakt čučím
![]()
![]()
Domi teda poootlesk
![]()
To byl ale fofr,my jdeme na desetiměsíční prohlídku za čtrnáct dní a jsme na kolínkách a na ty nožky ne a ne,je to holt paní opatrná ![]()
A koukám na nočníček
,že by jsme ho šli o víkendu koupit???
![]()
Domi - velka gratulace, ale nechapu, proc vas hned posilala na rhb, Stepanek mel v nedeli rok a jeste nestoji, sam se posadil pred tydnem a jednou si tedy stoupnul, ale jinak nic, oni pry maji do 18 mesicu casu azaz, kazdy ma svuj cas a ten az prijde, tak zacne chodit a sama vidis, ze asi jednim cvicenim to nebylo, proste se Sarince zachtelo zkoumat,a prisla, jak na to, a je proste sikovna, nemyslim to nijak zle vuci doktorce, jen pisi svuj nazor ![]()
farska - ahoj, tak te tady zase mezi nami vitam, jak se vam bydli?doufam, ze budes chodit casteji, at te zase vidame,a co miminko, uz se ti to blizi? me se totiz nezobrazuji metriky, takze nic nevidim ![]()
baru - tedy vy si uzivate, no doufam, a preji, aby uz bylo jen a jen lepe, a nic uz toho maleho bobka netrapilo
lavondyss - diky za web, je to pekne a uzitecne, takhle vsechny informace mit pohromade
smilco,
ahoooj-mmiminko je holcicka a za mesic bychom ji uz meli vitat do rodiny ![]()
A bydli se nam JAK?
No-JAKO NA HORACH
(a skoro jako v raji) ![]()
farska- čistší vzdoušek Vám opravdu závidím. My byli před 14 dny na Pradědu a cestou zpátky jsme měli v autě okénka otevřená a doslova jsme ten horský vzduch chlemtali
Kdyby se tak dal nabrat do tašek
A vidím, že čas letí jak voda, když už jen měsíc.
Domi- Šárka je šikulka. Jak málo stačí, lechtat po nožce a je to
![]()
Ahojky,
ty jo Farska to fakt letí jak hrom,už za měsíc ![]()
Jinak všechny zdravím ![]()
ahoj holky,prominte,že vám sem lezu,ale prosím vás o radu ![]()
vidím,že jste z Olomouce a já tam jedu v úterý na školení ,vlakové spojení už mám,a ted asi hodinu hledám,jak se dostanu z vlakového hlavního nádraží do Olympie ![]()
nejde mi to najít,prosííííím,můžete mi napsat,jakým busem nebo tramvají se tam dojede?
opravdu moc děkuji
![]()