Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
nejdříve chci popřát Honzíčkovi od Wape vše nejlepší k prvním narozeninám! Hodně zdraví a pohody a ať dělá rodičům stále radost jako doteď!
A měla bych dotaz: nemáte někdo zbytečné (buď už nepoužívané nebo „odpočívající“ a čekající na příležitost) aktivní chodítko? Šárka pomalu přešlapuje z místa na místo a dneska se opřela o dřevěný stoleček s židličkou na kolčkách a ťapkala za ním - ale moc bezpečně to nevypadalo
Takže přemýšlím nějakou takovou „oporu“ jí pořídit, ale nechce se mi investovat to nového, když předpokládám, že to bude mít tak na měsíc… Takže bych buď nějaké starší používané levně odkoupila, nabo jej někde na chvíli půjčila ![]()
domi - já pohledám a půjčím
…u nás by ještě chvilku leželo ladem ![]()
domi píše:
Jé, NAPOLY, tak to by bylo moc prima!
ale půjčovala jsem ho známýmu a ty jejich cácorka to polepila ferdou mravencem nebo co to je
…co mi ho vrátili, tak jsem ho někam šoupla a neprala jsem to ![]()
jak to najdu, tak ti dám vědět - spíš až dneska večer
Napoly - říkáš „neprala jsem to“ - Ty máš asi na mysli takové to chodítko, jak se do něj dítě „posadí“ a nohama se odráží? Jestli jo, tak tohle bych nechtěla…
Chtěla bych takové, které dítko tlačí před sebou a jen se jej přidržuje - např. http://www.mimibazar.cz/…tografie.php?…
domi choditko nechte choditkem:-)))) nemeli by se moc pouzivat, ona si cesticku do prostoru najde:-))
Evi - ale já mluvím o AKTIVNÍM chodítku. Ne o té hrůze na kolečkách, kam se dítko „posadí“ a nohama se odráží. Aktivní chodítko vypadá jako takový vozíček nebo panel, který dítko před sebou tlačí
Už jej máme doma, koupila jsem jej předevčírem v bazárku na Húskové. Zatím si s ním nejvíc vyhraje Vojta (jsou tam různá udělátka na mačkání, hrkání, vkládání tvarů apod.), kdyžtak jej zase prodám dál.
Na těch aktivních chodítkách není nic závadného, děti nedělají nic, na co nejsou vyspělé - když už se umí o něco opřít a uděla kolem toho pár krůčků, tak se může opřít i o něco, co má kolečka, a s čím těch krůčků udělá víc. Na těch klasických chodítkách vadí hlavně to, že se do nich dávají děti, které ještě samy nestojí (a kolikrát ani nesedí
), takže se jim tím ničí páteř a mají špatné postavení nohou. Šárka stojí dobře, téměř vůbec si nestoupá na špičky (na rozdíl od úplně stejně starého bratránka, který začal stoupat snad v 7 měsících, ale stoupá na špičky…), takže určitě neděláme nic, na co by „neměla“ ![]()
Děkuji,budeme moc rády,když napíšete nějaký komentář nebo rovnou příspěvek,ať si my maminky pomůžeme a poradíme!
Díky,za odezvu,budbu moc ráda i za jakoukoliv reakci a příp.kritiku na našem webu
.Měj se krásně
Ahoj holky, nevíte kde přesně je dětské hřiště ve Slavoníně? a co všechno tam je?
Ahoj Cancerko,
ráda Tě zase vidím ![]()
Hřiště ve Slavoníně je hned vedle fotbalového hřiště. Je to tam prima, jsou tam stromy, takže i prima chládek.Je to velmi blízko autobusové zastávky, tuším,že se jmenuje ta zastávka Jižní??? Když jedeš od Tesca, tak je to na té stejné straně, jak vystoupíš.
Lucinka je čertík, pořád se hýbe. Ale že by do toho pohybu příliš zapojovala rozoumek, tak to nee. přetáčí se, podstrkuje pod sebe nožky, ale ještě neleze. A jak Vy? Už jste zdraví?