Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj!!!
bako - presne tak, je to primo naproti otocnym dverim Prioru v poschodi
![]()
domi - nic si z toho nedelej, Stepanek byl v prosinci poprve - 3× a potom se nam to nedarilo az ted od 3.5. a jsme tam nejstarsi, je tam se samymi 7 - mesicnimi, ale jemu se to moooc libi, takze na to kaslu a chodime az do prazdnin a pak od zari se uvidi ![]()
wape - pocasi je des!!!
taky zuriiiim a dnes me to hned po ranu zkazilo naladu i kdyz jsem s tim pocitala
, jdes zitra na pilates? ja joo ![]()
Musim se přidat,to počasí mě totálně ubíjí
![]()
Dnes dokonce volala kamarádka z Troubek,že už je evakuovali
.Tak jsem jí nabídla ať přiveze aspoň děti k nám
![]()
A hned jsem volala kamarádce do Litovle,tam jsou prý v pohodě tak doufám že jim to vydrží ![]()
presne, uplne mi vhrkly slzy do oci, kdyz jsem to o tech Troubkach cetla, musi to byt strasne pro ty lidi, co uz to zazili
doufam, ze Morava se nerozvodni a nezpusobi to co Becva
drzim vsem palecky!!!
Holky šla jsem dnes až k Farmakonu a Morava vypadá OK. Je mi strašně moc líto těch lidí
už by to fakt chtělo lepší počasí, ale když se dívám na tu předpověď ![]()
Smilca měla bych jít…sice je toho až nad hlavu, ale to cvičení si fakt zasloužím ![]()
Ahojky!
Domi - měla jsi říct a já bych tě přité info schůzce zapsala. My chodíme do kurzu s 8m - aspoň se mezi nimi Jeník ztratí.
Wape - je vidět, že to rozšiřování koryta Moravy a tady ten odtokový kanál k něčemu je. Dokonce i to slepé rameno Moravy, co máme pár kroků před barákem je v pohodě. (tuk tuk tuk)
Bako - kdybys pak věděla o někom, kdo by potřeboval pomoc - věci na děti, hračky, povlečení apod. dej vědět. - raději daruji potřebné věci někomu konkrétnímu.
Ahoj holky,
tak na ten sekáč naproti Prioru jsem úplně zapoměla.Tam jsem teda ještě nebyla.A dá se tam něco rozumnýho koupit?
Milé maminky, dovolte prosím, abych Vás i s rodinkama pozvala na třetí ročník Týneckého pohádkového lesa. Akce se koná 20. června ve Velkém Týnci u Olomouce, místní části Cihelna. Start od 13 do 15 hodin. A na co se můžete těšit? Na 12 pohádkových stanovišť a jedno navíc… Bude zde sousta soutěží, zábavy, opékání špekáčků, jízda na konících a třeba i něco navíc…Víc informací, fotečky a videa z letošních ročníků: www.lucka-mirka.webnode.cz. Přijďte strávit příjemný den s rodinou. Těší se na vás dvě nadšené maminky Lucka a Mirka a naše pohádkové bytosti. ![]()
Ahoj holky!
To byly včera nervy, co? A manžel si klidně spal s dětmi - a to jsem ho 3× budila.
Lucousek - moooc děkujeme za pozvání a pokud budou dítka zdravá, určitě dorazíme ![]()
A když tu už Lucousek napsala pozvánku, tak mám pro dítka taky jeden tip - vojáci v sobotu 29.5. od 9h ráno pořádají na Lokomotivě dětský den.
Lucousek, to zní lákavě"
![]()
Kdosi se tu ptal na čepičky Yetti- viděla jsem je v prodejně kojeneckého textilu v Ternu. Moc jich tam teda nemají, ale vypadají pěkně.
No a my a plavání??? Asi to nehrozí, v červenci jsme mimo Olomouc a od září to taky moc nevidím. Navíc nejsme vůbec očkovaní, ještě dlouho asi nebudeme, bo zase se Lucince zhoršilo TBC
Taky je ve lhůtě, kdy může dostat od Andulky neštovice a má v moči nějakou bakterii. A taky má zvětšenou ledvinovou pánvičku,takže my snad taky začneme plavat až za rok.
![]()
Napoly, jo, seděli jsme ve 3.řadě na vítání občáků? Kde jste byli Vy? Doufám, že daleko od nás
Andulce tam brutálně teklo z nosu. Ráno šla normálně do školky, ale na poledne už měla rymajznu. No a v neděli se k tomu všemu osypala neštovicemi
Ve školce už řádí pěkně dlouho a my už začali být optimisté, že je nechytne a prásk. Do toho ještě krom rýmy a neštovic střevní viroza.
No jak se říká když se „daří“, tak se „daří“. A to jsme ještě dnes málem s Luckou skončily v nemocnici. Kvůli té bakterii v moči. Ale když Dr. na dětské klinice viděla, že Lucka je bez teplot, bez zjevných potíží a hlavně že možná je nakažená neštovicemi, tak nás hnala z nemocnice pryč, abychom jim to tam nezanesli. Tak já už byla sbalená na týdenní pobyt, ale nakonec jsme doma. Tak uvidíme, co se z toho vyvine.
![]()
Zdeni Gratulace k pěti měsícům!!! To to tak strašně letí!
A koukám, že si užíváte. Manžel mi něco říkal…teda…ale buď ráda, že si vás tam nenechali. Snad je ta bakterie v moči třeba jen z odběru, že to nebylo sterilní…ať je to dobré! Ach jo, takové trápení ![]()
zdeni - jéjda, chuděrka malá…takové trápení
tak ať je brzy dobře ![]()
no, seděli jsme nejspíš před vama
![]()
Ahojky,
po delší době se hlásíme
Minulý týden jsme se Šárkou měly nemocniční premiéru
Jak měla v pondělí ty horečky, tak v úterý dopoledne kašlala, až se z toho téměř dusila a naše dr. ordinovala až od 1 odpoledne. Tak jsme ji sbalili (naštěstí byl zrovna doma tatínek - dokončoval nějaký vědecký článek, tak místo toho s náma lítal po doktorech) a jeli jsme rovnou do fakultky. Tam ji doktorka prohlédla, poslechla (nic neslyšela), nabrala moč, krev a poslala nás na ORL, protože se jí zdálo, že Šárka trošku reaguje na ouško. Na ORL odhalili zánět v pravém oušku a píchli jí jej
Když jsme se vrátili zpět na dětské, dr. už měla výsledky z moči a našla tam zvýšené leukocyty
(to samé měla Š. před měsícem), takže se rozhodlo o hospitalizaci s tím, že ji vycévkují, aby měli sterilní moč a z té tu infekci vyloučili nebo potvrdili. Abych to zkrátila - ve vycévkované moči naštěstí nebylo nic, ale pořád hrozně dusivě kašlala, i když poslechově stále nic neslyšeli, tak nás poslali na RTG a tam objevili zápal plic
Pobyli jsme si v nemocnici 3 dny, domů jsme vyfásli atb a mukosolvan a teď (po týdnu) už Šárka vypadá dobře (dokonce jsme v sobotu byli v ZOO
).
Co se POVODNÍ týče, tak nemůžu souhlasit s tím, že něčemu pomohl obtokový kanál. To rozhodně ne. Kdyby byla voda, jako v roce 97, tak plaveme úplně stejně
Ten obtokový kanál je jen jedna ze 4 etap (ty další jsou stále jen na papíře, ještě myslím nemají ani potřebná povolení). Rozdíl oproti roku 97 je teď v tom, že nepršelo v Jeseníkách, ale POUZE v Beskydech. Troubky taky spláchla Bečva a ne Morava a proto v Litovli byl také klid
Takže nás „zachránila“ příroda, nikoliv stavební opatření na Moravě (o kterých já osobně dost pochybuju - spíš jsem pro dát vodě šanci se rozlít ve volné krajině nad Olomouci a vůbec v horním toku Moravy, než ji nechyt „prosvištět“ městem - s takovou jen proteče, ale škodu napáchá jinde, třeba zase v Troubkách
)
A kdo byste chtěli TIP NA DNEŠNÍ ODPOLEDNE, tak vemte kola, vozíky/sedačky a děti a přijďte v 15:30 na Dolní náměstí na cyklojízdu po Olomouci
(trochu jsem se před volbama nechala strhnout a snažím se pomáhat zeleným, protože mi přijde ohromná škoda, kdyby jejich hlas neměl v příštím volebním období vůbec zaznít
Program mají jeden z nejlepších, tak proč jim nedat šanci
)
Domi no to jste si v nemocnici užily tedy ![]()
Tak mi od kámošky mailem přišlo pozvání na kočárkování, tak vkládám ![]()
Domi, no teda, si užíváte ![]()
Já nechápu, proč nám včera na dětské klinice tu moč taky nevzali cévkováním. Já minulý týden běhala 3×!! s močí k naší Dr. a do labiny na Tržnici a pokaždé byl výsledek stejný. Bílé krvinky a klebsiella pnemonea (se omlouvám znalcům, nevím, jak se to přesně píše
). No a včera se mi tam ta dr. snažila namluvit, že to bylo kontaminovaným odběrem. Dala mi opět pytlík na moč, že ji máme v noci pořádně umýt. Tak jsme Lucinku v 5 hodin ráno důkladně umývali
Výsledek je zatím stejný, mám tam volat ještě zítra. Tak nám držte palce. Něco jí prostě je, ale ted přijít na to,co.
Napoly, joo, vzpomínám, 2 chlapečci
![]()