Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Parninas píše:
Hele ber to jako životní zkušenost.
Za a) takhle se k lidem fakt nechová.
Za b) neměj na internetu osobní informace takhle jednoduše dohledatelné.
@Parninas jasne ze jsem se poucila, ale nelíbí se mi predstava, ze by to ten clvoek nekam poslal jen proto, aby mi udelal zle…jsem clovek stejne jako ta dotyčná, a kdybych chtela, udelam to same, ale to bych neudelala
@nikoletta007 píše:
AHoj holky, mám takový problém.
Na vinted jsem se nedávno připojila do diskuze, a založila téma. Ve zkratce: nemůžu mít děti, přítel se se mnou kvůli tomu rozešel a tak jsem tam urážela těhotné obecně / ne nikoho konkrétního/ jenomže pak to strašně přerostlo a já se začala i ve zprávách chovat fakt blbě, a ráda bych se jedné dotyčné omluvila…
jenomže potřebuji i trochu uklidnit..furt mi ta konverzace zaváněla výhružkami, že ty mé příspěvky ukáže mé rodině a tak..myslíte, že by toho byl dospělý člověk schopný? děkuji… je mi z toho fakt zle, nebudu lhát a stydím se za sebe…už jsem vyhledala i terapeutku, děkuji za rady
edit: omluvu myslím opravdu upřímně..když to po sobě čtu je mi ze sebe samé špatněPříspěvek upraven 29.12.20 v 15:51
Jak by mohla vědět kdo opravdu jsi? Já myslela že se na Vintedu prodává, a ono se tam i diskutuje jo? Ono tě to asi zas tak moc ale nemrzí že? Jen se bojíš aby se ta diskuse nedostala ven že?
@arinecka píše:
Jak by mohla vědět kdo opravdu jsi? Já myslela že se na Vintedu prodává, a ono se tam i diskutuje jo? Ono tě to asi zas tak moc ale nemrzí že? Jen se bojíš aby se ta diskuse nedostala ven že?
@arinecka ne, mrzí, je mi ze sebe zle…ale vyhledala me podle prezdivky vyhledala muj instagram
@nikoletta007 píše:
@Parninas jasne ze jsem se poucila, ale nelíbí se mi predstava, ze by to ten clvoek nekam poslal jen proto, aby mi udelal zle…jsem clovek stejne jako ta dotyčná, a kdybych chtela, udelam to same, ale to bych neudelala
No a ty máš její osobní info abys to měla komu posílat? Jen říkám, kdo s čím zachází s tím také schází. Bude to pro tebe nepříjemná věc, ale alespoň si pak zapamatuješ něco o slušném chování. Spousta lidí si myslí, že na internet můžou psát co chtějí bez následků. Je dobré vidět že to tak není, karma. ![]()
Stejně z tebe mám jen pocit, že se jí snažíš najít abys jí umlčela. Řeči o omluvě si nech na koledu.
Zachovala se jako krava, ale zas tyhle komentare, jako by provedla, nevim co, nechapu. Pokud pise pravdu, tak zas obri traga to nebyla. Tady jaou kolikrat exemplare, zabanuji se a nazdar.
„Důležité je však neporušit pravidlo, že nikdo nesmí zasáhnout do soukromí jiného, nemá-li k tomu zákonný důvod. Zejména nelze bez svolení člověka narušit jeho soukromé prostory, sledovat jeho soukromý život nebo pořizovat o tom zvukový nebo obrazový záznam, využívat takové či jiné záznamy pořízené o soukromém životě člověka třetí osobou, nebo takové záznamy o jeho soukromém životě šířit. Ve stejném rozsahu jsou chráněny i soukromé písemnosti osobní povahy, tedy i emaily.“ tak jsem v klidu- poměrně..ale mě spíš mrz ta samotná situaci a chtěla bych mít šanci se dotyčné omluvit
@Yorkmut píše:
Zachovala se jako krava, ale zas tyhle komentare, jako by provedla, nevim co, nechapu. Pokud pise pravdu, tak zas obri traga to nebyla. Tady jaou kolikrat exemplare, zabanuji se a nazdar.
Já jí to nepřeju, jen konstatuju že je to riziko pobývání na internetu.
A naprosto nemile konstatuju, že karma je zdarma. To snad ještě můžu, ne?
@nikoletta007 píše:
@arinecka ne, mrzí, je mi ze sebe zle…ale vyhledala me podle prezdivky vyhledala muj instagram
No ale ty bys taky mohla dělat, že o ničem nevíš, že jsi nikde nic nepsala, atd. a že ona tě z nějakého důvodu nesnáší a chce ti udělat zle, tak si na tebe něco vymyslela. A je to ponaučení, že si musíš dávat pozor na svoje činy.
@nikoletta007 píše:
@MrsNorris jo, ale kvuli necemu jinemu..ale ta dotyčná si zrušila účet, a já na ni včera byla fakt hnusná (hrála jsem si na frajerku) tak to zkouším zde, zda někdo nevíte nebo nemáte radu
Hele, to bylo včera? Píšeš, žes kvůli tomu začala terapie, tis teda vzala hopem, najít si terapeuta, začít terapie za míň než 24 hod..jestli ty trochu nekecas
@Yorkmut píše:
@Yorkmut právě mně spíš přijde, že ona si vyloženě hraje na karmu a chce mi udělat zle..už t nervy co z toho mám a ta probdělá noc mi stačí…opravdu jsem jí nevyhrožovala, jen jsem napsala, že to by byla hra pro dva..jen jsem jakoby slovně urážela a tak, ale i tak to ode mě bylo blbé anemístné
@Zoe1 píše:
No ale ty bys taky mohla dělat, že o ničem nevíš, že jsi nikde nic nepsala, atd. a že ona tě z nějakého důvodu nesnáší a chce ti udělat zle, tak si na tebe něco vymyslela. A je to ponaučení, že si musíš dávat pozor na svoje činy.
@Zoe1 to je pravda, takovou fejkovou konverzaci bych si vytvořila za pět minut…ale to jen vtom nejhorším případě
@nikoletta007 píše:
„Důležité je však neporušit pravidlo, že nikdo nesmí zasáhnout do soukromí jiného, nemá-li k tomu zákonný důvod. Zejména nelze bez svolení člověka narušit jeho soukromé prostory, sledovat jeho soukromý život nebo pořizovat o tom zvukový nebo obrazový záznam, využívat takové či jiné záznamy pořízené o soukromém životě člověka třetí osobou, nebo takové záznamy o jeho soukromém životě šířit. Ve stejném rozsahu jsou chráněny i soukromé písemnosti osobní povahy, tedy i emaily.“ tak jsem v klidu- poměrně..ale mě spíš mrz ta samotná situaci a chtěla bych mít šanci se dotyčné omluvit
No v klidu být můžeš, ale k čemu ti to bude, dotyčná to může udělat i tak..stejně jako ty by ses na diskuzi měla chovat slušně, slovně nenapadat a vyhrožovat ![]()
@PAN66 píše:
Hele, to bylo včera? Píšeš, žes kvůli tomu začala terapie, tis teda vzala hopem, najít si terapeuta, začít terapie za míň než 24 hod..jestli ty trochu nekecas
@PAN66 ano, vrchol byl včera a shodou okolností, si paní, jejíž dceru jsem doučovala dělala terapeutický kurz a já jí volala hned večer že je mi ze sebe zle
Hele, měla bys zastavit v té fázi, kde toho lituješ, nervuješ se a napjatě čekáš.
Už vidím, jak na ni posíláš svou armádu právníků, protože poslala email, ve kterém jí nadáváš, tvé tetičce
Jako fakt ne, takhle to nefunguje.
Mě by zajímalo, co by tady lidi radili v opačné situaci ala „Ahoj, nějaký blázen mi začal vypisovat hnusné věci o mě a mých dětech z čista jasna. Našla jsem kontakt na její rodinu, mám jim tu konverzaci poslat ať si ji zklidní?“
Vsadím boty, že by tu většina lidí radila ať to pošle. ![]()