On řve, já řvu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3383
9.3.16 08:55

Zakladatelko u nás je to s 2 letým úplně to samé..akorád neposlouchá jak to tvoje dítko, když mu řeknu ať to uklidí nebo že se to nedělá, tak každé slovo po mě zopakuje! Taky mě to nehorázně vytáčí. Na Vánoce dostal velké auto na setrvačník, teď už je napůl a igráčka, který je už bez hlavy. To že háže, taky ze vším..jídlo taky rozhazuje, zašlapává..ale říct mu v klidu že se to nedělá, tak to ještě zopakuje po mě a dělá to vesele dál.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
9.3.16 09:06

@scentini jůů já si až teď tem metřík pořádně přečetla, asi už jsem na to neviděla :oops: :oops: nicméně zkuz vydržet, jak jsem psala výše, taky mi rupnou nervy, ale fakt se mi tohle osvědčilo víc, vzala jsem si pár rad z nevýchovy, nestudovala jsem jí teda nijak do hloubky, ale nesnáším když bych dítěti pořád říkala samé ne nenenene, takže jsem hledala jak na to a snažím se to teda aplikovat. Věř že se to zlomí, s kamarádkou co má o 6 týdnů mladšího chlapečka to vidíme že fakt jsou ty děti v určité fázi na zabití ať děláš co děláš, pak jako kdyby jim to secvaklo a naprostá pohodička a říkáš si jaká je to paráda a pak je zase něco popadne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
9.3.16 10:00

@tereza-vojtisek Děláte hodně věcí špatně, promiňte. Já jsem člověk, který když je třeba, lupne na zadek hned, ale před tím jsou tři varování slovem, když neposlechnou, oženu se po nich. Ale! naučila jsme své děti na slovní domluvu. Ve vašem případě: Váš přístup je na slovní domluvu nepřipraví, autorita musí být přirozená, nemusíte si jí vynucovat hrozbami, křikem nebo jinak. Pokud se dítě bojí rodiče, je někde něco špatně. U vás je věk, kdy zřejmě přichází období vzdoru, taky jej u dcery zažíváme. Zřejmě jste brzy šla do práce. Dokud si s ním hrajete, je vše ok, poté to začíná. Může žárlit a vynucovat si váš čas. Pokud není schopen sám převrácené věci uklidit, jděte uklízet s ním. Pokud vás kousne, podívejte se mu přímo do očí, ukažte ránu a razantně řekněte „tohle ne, to maminku bolí“. Nebuďte tak důsledná, ve 2,5 letech vám na to kašlou. Nevynucujte si prosení a děkování, netrestejte ho tím, že když to neudělá, vy mu něco nedáte proto, že nepoprosil. Chvalte, chvalte, mazlete se, zvyšujte sebevědomí.Já zařvu „Na to jsem se tě neptala, prostě jsem řekla!“ - absolutně špatně! Dítě jedná podnět reakce, je malý na to, aby uznal následky. Vy musíte být pro něj opora, parťák, kámoš a to že jste rodič, je automatické, vy jste doma KING, to mu nemusíte dupáním vysvětlovat. Dítě jedná nápodobou! Do cca 4 let musíte zvládnout mnoho, ale nelamte ho svým autoritativním přístupem. To na nás zkoušeli mnozí naši rodiče, v té době nebylo zbytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
9.3.16 12:47

@Voltiček no určitě je na tom hodně pravdy a taky jsem zastáncem když se to dá vyřešit radši bez křiku, ale zase na druhou stranu - dejme tomu, že většina nás starších cca věk výš jak 30 let takto byli vychováváni a přijde mi, že zase až takové negativní vliv to na naší generaci nezanechalo :nevim:
kdysi jsem byla na srazu se základkou a byla tam i naše bývalá třídní a ta říkala, že jsme patřili k jedněm z posledních ročníků, kteří jak se říká byli vychovaní, že po nás to bylo jen horší a horší a že prý už byla ráda, že šla do důchodu, že dnešní děti ukočírovat je nesrovnatelné těžší než kdysi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
9.3.16 13:03

@Conulka hele jak v čem, já v sobě třeba musela dlouho překonávat pocit že nemůžu udělat nic co mi nadřízený nepovolí, a to i v takových kravinách jako koupit kávu do kuchyňky, pořád jsem čekala na to svolení. Jinak my měli loni sraz po 20 letech od ukončení základky, taky jsme tam měli třídního, ten byl a dosud je naprostý pohodář a nic takovýho netvrdil, jen náš spolužák co si s dětma pospíšil a má dcery na té samé základce nám to vyprávěl. Ono je to i celkově tím, že naši rodiče nemuseli být v práci od nevidím do nevidím, naše babičky už dávno byly v důchodu a hlídali a celkově dobou.
Jen teda moje pediatrička kterou jsem měla já jako dítě a teď k ní docházím s malou, tak stou jsme se bavili už když byla malá miminko že jsou celkově ty děti dneska jiné, rychleji vyspívají, jsou víc sami bez rodičů než jsme byly my a podobně. Ono všechno má svoje, když jsem chodila do školy já, tak jsem taky poslouchala že my si dovolujeme víc než si dovolovala generace našich rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
9.3.16 13:12

@medunka23 joooo, to je pravda, že když jsme byli malí, tak jsme často poslouchali od rodičů, že to co my si dovolíme, to by si oni k rodičů nikdy nedovolili :mrgreen: a to musím říct, že jsme byly 3 holky a fakt hodné a bezproblémové děti

já osobně se budu držet modelu mých rodičů, ten už se osvědčil :mrgreen: sice ještě přesně nevím jak si obstarám tu přirozenou autoritu, ale líbí se mi názory @medunka23 a ještě pár dalších tady, takže čekejte, že cca za rok kdy pravděpodobně přijde období vzdoru, tak se na Vás obrátím s dotazy :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
9.3.16 13:18
@Conulka píše:
@Voltiček no určitě je na tom hodně pravdy a taky jsem zastáncem když se to dá vyřešit radši bez křiku, ale zase na druhou stranu - dejme tomu, že většina nás starších cca věk výš jak 30 let takto byli vychováváni a přijde mi, že zase až takové negativní vliv to na naší generaci nezanechalo :nevim:
kdysi jsem byla na srazu se základkou a byla tam i naše bývalá třídní a ta říkala, že jsme patřili k jedněm z posledních ročníků, kteří jak se říká byli vychovaní, že po nás to bylo jen horší a horší a že prý už byla ráda, že šla do důchodu, že dnešní děti ukočírovat je nesrovnatelné těžší než kdysi

No ja nvm, podle me je prave generace husakovych deti banda nesebevedomych urvanku a zivotnich bridilu. Ja sama jsem vo dite. nastesti uz ne zivotni bridil a uz ne nesebevedomy urvanek ( byvavalo).

• Citovat
  • Upravit
3753
9.3.16 13:27

@brko jeee tak díky za označení, dodnes jsem nevěděla jaká jsem :lol: :lol: ale v pohodě :) Já myslím, že stejně jako jinde ani tady nejde tak úplně škatulkovat

Mě se zase na naší generaci líbí, že jsme pokorní a máme respekt k autoritám, někomu se to může zdát jako nízké sebevědomí nebo se s to může zaměňovat se slušným vychováním
já zase nemám ráda ty dnešní ostré lokty a prsení se nekompetentních nevzdělanců s přemrštěným sebevědomím přes mrtvoly

mluvím obecně, ju, na nikoho nenarážím, to bych si nedovolila, nikoho zde neznám osobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
9.3.16 13:44

Mám dvouleťáka a pětiletou. Dnes jsem dvouleťákovi pěkně vyklepala prdku, nejsem na to pyšná, ale už přesně odhadnu, kdy dělá něco jen proto, aby zkoušel mojí trpělivost…
Pětiletá je celkem už naučená, že s maminkou, která zvýší hlas, nejsou žerty, u ní stačí, když začnu počítat do 10, obvykle uposlechne při dopočítání do třech :mrgreen: Tělesné tresty mě sice netěší, ale v umírněné míře, jsou často velmi účinné…pořádný a zlý výprask dostala už párkrát a vždy v souvislostí s nebezpečnými věcmi…třeba, když si mi schválně strčila korálky do nosu, přitom už jako mladší má za sebou ošetření na ORL ze stejného důvodu. Když se mi je povedlo z ní vyklepal, dostala nářez…
Jinak u obou dětí mám vyzkoušeno, že zásadně nejvíc neposlouchají, když jsou unavené, hladové a nebo naopak se nudí a jsou odpočaté až moc…těžko se hledá rovnováha, ale důležitý je režim…
Spoustu tu radilo přemlouvání a vysvětlování…to funguje taky jen někdy a jak na co…pětiletá už nás klidně pošle kamsi, prostě řekne, že něco dělat nebude a pak je to - kdo z koho…zkoušet, že když si neuklidí věci a hračky, nepůjde s námi ven a pod. je o ničem…řekne, že je jí to jedno.
Děti sice mají mít svůj prostor se vyjádřit, ale upřímně opravdu do určitého věku musí vědět, že rodiče řídí jejich život, že jsou ještě příliš malý páni, aby se vše točilo okolo nich…možná mě tu za tento názor sežerete, ale moje ségra je učitelka a to co si dnes děti dovolí, to je :poblion: a je to mimo jiné vina rodičů a nemyslím si, že se většinově jedná o děti, který by byly vychovávaný nějak tvrdě, spíš jsou to děti, co se dovolí vše, protože je rodiče nikdy neusměrnili a oni se domnívají, že si můžou dovolit vše a nějaká učitelka na ně nemůže. A ségra sama říká, že je hustý, když pak přijdou ty rodiče na třídní schůzku a tam se ještě do učitelky pustí, jak si mohla dovolit potrestat jejich dítě :zed: :zed: Nemají žádnou sebereflexi. :nevim: A to ségra učí pár dětí slavných lidí a to prej stojí taky za to… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
9.3.16 13:45
@brko píše:
No ja nvm, podle me je prave generace husakovych deti banda nesebevedomych urvanku a zivotnich bridilu. Ja sama jsem vo dite. nastesti uz ne zivotni bridil a uz ne nesebevedomy urvanek ( byvavalo).

Generace Husákových dětí je poslední generace, která umí pořádně makat. Všichni moji spolužáci z gymplu a VŠ mají dobrou práci, řada jich pracuje v zahraničí.
Jinak zakladatelko je mi tě líto, máš doma hyperaktivní dítě, kterých přibývá geometrickou řadou. Musíš vydržet až trochu povyroste, bude to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
9.3.16 14:16
@brko píše:

Jo, až tak by to neřekla, ale je v tom kus pravdy. Nedostatek sebevědomí, přílišný respekt před autoritami, k tomu vede výchova a „budeš poslouchat, protože jsme to řekla a bum“ :)
Taky to na sobě vidím a to rodiče nebyli nijak extra tvrdí, ale autoritativní styl k tomu vede. Takže já bych určitě netvrdila „taky jsme to přežili a jsme vychovaní“, protože mně to zkomplikovalo dost život, já chci pro své děti víc a lepší pozici pro život.
Každé dítě nemusí takhle dopadnout, někteří jsou tvrďáci, co je nezlomí nic, záleží na povaze a genech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
9.3.16 14:40

@alisekR uz aby u nas byly telesne tresty zakazane.

• Citovat
  • Upravit
1364
9.3.16 14:41

@Conulka Naprosto souhlasím! Jsem vděčná za dětství, které jsem měla a neměnila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
9.3.16 14:42

@alisekR já s vámi souhlasím :kytka: dneska se nevidí jiná cesta než vysvětlovat domlouvat, být parťák :mrgreen: Já to ale vidím trochu jinak. Ráda bych našla vyváženou hranici mezi tím jak mě vychovávali rodiče a jak si myslím že by se to dalo zlepšit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
9.3.16 14:42

@brko Bože, chraň! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie