On řve, já řvu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9034
9.3.16 21:05
@tereza-vojtisek píše:
@alisekR :
Tak tyhle hrátky s nožem máme taky, já když se zmocní nože, tak raději ani nedutám a dělám, jako že nic a pak na něj skočím. Jenže mrška už ví, že je to zakázané, takže právě jako ten váš s ním začne někam zdrhat a to ve mně taky stydne krev, že zakopne a vrazí si ho do břicha.
Vysvětlování v tu chvíli nemá smysl a mám dojem, že vysvětlování potom mu přijde jako instruktáž, co všechno je úžasně zakázané a tudíž lákavé.
Teď se naučil dávat si židli k lince a hrabaz se v šuplíku, dokonce už umí i vylézt na linku, takže skladuji nože nahoře a jen čekám, až mi spadne z police na ruku a propíchne mi ji jako špekáček :D

Ano přesně, byla jsem tady tedy současně poučena, @brko jak si mám líp hlídat věci, ano to mám. Ale tím, že mám ještě druhé dítě, které po sobě právě ty věci neuklízí a tím nožíkem si loupala pomeranč, protože to jsou věci, které chce dělat sama, jako velká slečna…tak jsem si nevšimla, že ho nevrátila na své místo…
Ale jinak přesně, když mu řeknu, že se něco nesmí, že to pálí a nebo si přivře prsty, spolehlivě to pak vyzkouší…jako minulý týden, kdy bouchal dveřmi od koupelny, několikrát jsme ho s manželem varovali, že se praští…praštil a zle, udělala se mu ohromná boule na spánku a frčeli jsme na RTG.
Je to neskutečné Kamikadze…U staršího mám tedy vyzkoušené, že tohle testování začne s věkem opadat…ta už je opatrná zkoušet něco, čím by si mohla ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
9.3.16 21:10

@alisekR ano,dve placnuti pres plenu je pro me biti. Neschovavam se za eufemismy. Nebo kdyz vam manzel da zahlavec, tak to taky jeste biti neni? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9034
9.3.16 21:19
@ospalámyš píše: řekla ybch, že nebezpečnější je ta akce se skokem po dítěti s malým nožíkem :mrgreen: než to, že dítě má v ruce nůž.
ségra taky jednou takhle hysterčila a batoleti s hrůzou v očích vytrhla nožík z ruky, byl z toho šitej prst an chirurgii - prst kluka, ne ségry. Kdyby zůstala v klidu a jen ho hlídala a pak oparně nůž s vysvětlením vzala, tak yb se to nestalo. ale poučila se z toho, to byla intuitivní reakce :)
Já jsem děti učila asistovaně s noži zacházet docela brzo, nebylo to pro ně potom takové lákavé tabu, užili si to a zároveň byly nože i na nedostupných místech, to je nejlepší prevence.Příspěvek upraven 09.03.16 v 21:06

No právě, že ve chvíli, kdy sebere něco takového, tak mám strach mu to nechat i za cenu, že mě bodne…když peláší s čím koliv jiným tak ho nechám, mám od něj totál rozflákanej mobil, když se ho zmocní a já za ním jdu, aby ho položil, tak sním pravidelně šlehne o zem :mrgreen: S nožem jsem pak upřesnila, máme je v zabezpečené zásuvce a další na polici ve stojanu, tak se k nim nedostane…bohužel mi ho nechala na lince ta starší…která je právě šikovná a umí krájet už sama, ráda se mnou vaří a tak má svoje malé nože…
Jinak máš pravdu, že je třeba je nechat, ono je každý škození baví chvilku, našeho třeba jeden čas bavilo přepínat televizi, ovládače jsem dávali vysoko…po nějakém čase už ho to ani nenapadne…kliky na chodbu a do spodní koupelny máme obrácené vzhůru, aby nedosáhl…teď má mánii splachovat záchod a je mu jedno, když tam zrovna sedí ta 5 letá, klidně jí opláchne prdelku :mrgreen: Když si jdeme umýt ruce a nestačím ho chytit, aby nesplachoval a on spláchne, svlíknu mu plínu posadím ho na záchod a řeknu, že teď se tam musí vyčurat a nebo vykakat, že záchod čeká. až do něj něco spadne :mrgreen: kouká na mě jak telátko, pekelně se soustředí a pak řekne „nejde“, já mu řeknu, že pak tedy nemá nárok na splachování, že to může jen ti, co tam čůrají a kakají…kouká jak bubák. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
9.3.16 21:22
@brko píše:
@alisekR ano,dve placnuti pres plenu je pro me biti. Neschovavam se za eufemismy. Nebo kdyz vam manzel da zahlavec, tak to taky jeste biti neni? :mrgreen:

Víte jak se z komára udělá velbloud? :roll: Přestaňte komentovat moje příspěvky, už se s vámi nehodlám dohadovat. Myslím, že ta, co tu uznává pouze svoje, jste hlavně vy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.16 21:26

Nejsem pro benevolentní výchovu a vysvětlování s úsměvem pořád dokola, myslím si, že dítě by mělo v některých věcech prostě poslechnout a respektovat určité zákazy. Na druhou stranu je pravda, že některé věci asi hrotím. Když já mám pocit, že už teď se chová jako utržený z řetězu. A kladu si otázku, jak by se tedy proboha choval, kdybych byla méně nekompromisní. Nejvíc mi hučí v hlavě otázka: Co z něj vyroste, když mu povolím? Při porodu byl kleštemi, kříšený, už v roce pediatrička říkala, že ta porucha pozornosti tam bude a že musím být hodně důsledná v pravidlech. Na druhou stranu zrovna v tomhle období je z toho spíš souboj než výchova, jestli nepočkat, až se ten mozek trochu vyvine a hlavně sebeovládání se zlepší. Zeptám se ho, proč jsi vylil to kakao, on „já nevím“. Víš, že se to nemá dělat, on „nemá se to“. A za pět minut to udělá znovu. Asi by mi pomohlo, kdybych nebyla jen v práci nebo doma, na druhou stranu, když máme tu smůlu, že pracovat musím, tak mu nechci brát další čas společně a chodit si někam čistit hlavu, když vím, jak se na mě těší.
Každopádně mám předsevzetí: Dám tomu čas do té doby, než půjde do státní školky, nastolím pravidlo „bordel v bytě, šťastné dítě“ a nebudu věci hrotit. Tosi ale vymiňuji, že jak mě praští nebo po mně něco hodí, tak za dveře půjde, protože štípat dříví na sobě nenechám, už jsem šla jednou na chirurgii, když mě praštil železným vláčkem do hlavy. A to v blahé době, kdy jsem ještě byla velkou odpůrkyní tělesných trestů a měl se jako v bavlnce. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
9.3.16 21:43

@tereza-vojtisek ničení a ubližování bych taky netolerovala. Jestli tam nějaká porucha pozornosti nebo ADHD bude, tak to bych si někde načetla, jak na takové děti. Asi důslednost v důležitých věcech a hlavně pevné nervy :mrgreen:
A čekat an lepší časy, až jim mozek dozraje a bude aspoň chápat, proč něc má nebo nemá dělat. K tomu kakau - sny měl třeba od asi 2 - 5 let vylívací mánii, strašně miloval vylejvání a hrátky s vodou, takže po bytě nemohly stát skleničky s pitím, protože neodolal. věděl, že nemá, ale touha byla silnější. pak ho to přešlo…

Manželův synovec je taky ADHD, on dřív koná než myslí :lol: a je dost impulsivní a vzteklý, takže to s ním je taky veselo, ze školy chodí pořád nějaké stížnosti :lol:. Ale už je sedmák a hodně se zklidnil a začíná být relativně v pohodě.

ještě mě napadá, jestli na to jeho vyvádění a zlobení nemá vliv to, že je většinu dne s hlídačkou a ne s tebou :think: ale s tím nic nenaděláš, ale vzala bych to do úvahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28948
9.3.16 21:55
@alisekR píše:
Nejspíš mám doma dvojče vašeho dítěte :mrgreen: jenže mě dnes z linky ukradl malý nožík a utíkal s ním do jídelny, já ve smyku za ním a už jsem na něj ječela, aby to okamžitě položil na zem…s hrůzou, že se na něj napíchne…neumím si představit, jak ho mám jako v takové situaci přemlouvat…skočila jsem po něm, málem mě říznul do zápěstí a za to dostal na zadek, přes naditou plenu, to jaksi stejně ani necítíl, začal se svíjet, že jsem si dovolila ho držet za paži, aby mi nemohl dál utíkat :mrgreen: v okamžiku puštění se začal smát a pištět radostí, jak tu mámu zase dostal :roll:

Mi můj miláček dnes pouze zavřel ruku do úložného prostoru gauče a sedl si na něj, zacákal celou koupelnu modrou barvou, třikrát dupl na ruku, když jsem cvičila, ale jinak venku žádný záchvat vzteku, sám se vysvlékl bez scény, no musím ho dneska pochválit. Jo a na zadek nedostal, pro šťouralky, já jsem na něj zařvala, on se rozbrečel a omluvil a ruka mě bolela, takže chut ji zatěžovat nebyla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
9.3.16 22:19
@Margery píše:
Mi můj miláček dnes pouze zavřel ruku do úložného prostoru gauče a sedl si na něj, zacákal celou koupelnu modrou barvou, třikrát dupl na ruku, když jsem cvičila, ale jinak venku žádný záchvat vzteku, sám se vysvlékl bez scény, no musím ho dneska pochválit. Jo a na zadek nedostal, pro šťouralky, já jsem na něj zařvala, on se rozbrečel a omluvil a ruka mě bolela, takže chut ji zatěžovat nebyla :mrgreen:
:lol: :lol:
Mě předevčírem upadl ve výběhu u drůbeže do velké a hluboké kaluže, padnul tambřichem a celej se tam složil, starší pro mě přiletěla, že je v díře a nemůže ven, I když vím, že na zahradě žádná díra není, můj mozek ve strachu to nepobral a letěla jsem jak splašená. On tam ležel a ječel, ručičky pěkně nad tím bahnem, protože to je pro něj eee mít uprasené ruce, uprasenost ostatního mu nevadí… :mrgreen: Ono ho to bahno přicuclo a on se nemohl hnout, tak jsem pověřila dcerku, ať běží pro tátu, ať jde na něco podívat, že to ještě neviděl :lol: Škodíka jsem vyloupla z kaluže, smíchy brečela, manžel ho donesl do dřevníku a tam jsme z něj všichni seškrabovali dřívkama ten humus…pak jsme ho rovnou odnesli k pračce…manžel chvíli polemizoval, jestli ho tam nešoupnout celýho, že by to bylo možná efektivnější… :mrgreen: pak jsem oblíkla do čistého, za hodinu byl stejně jako čuně… :lol: Přijde mi, že když jsou oba venku, tak tolik neškodí…lítají, dělají binec, jsou špinavý, ale vybíjí svojí energii a tak pak musím mít připravenou večeři dopředu…on když má hlad, tak vyvádí úplně hrozně.
Jednoznačně je třeba je řádně utahat…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28948
9.3.16 22:23

@alisekR i u nás, nesmí být hladový, unavený, nevybitý, musí mít dobrou náladu, ale ne zas moc dobrou, pak vymýšlí kraviny.

Čekám, kdy ho tohle období přejde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
9.3.16 22:28
@Margery píše:
@alisekR i u nás, nesmí být hladový, unavený, nevybitý, musí mít dobrou náladu, ale ne zas moc dobrou, pak vymýšlí kraviny.Čekám, kdy ho tohle období přejde :roll:

Souhlasím, mezi tím je tenká hranice :mrgreen: :mrgreen: u nás nepřipravené jídlo na minutu, se rovná minimálně schozené všechny židle v jídelně na zemi a řev a řev, do toho…jak neumí moc mluvit, tak to ventiluje po svém…Občas si přijdu jak krmič v Zoo, co nemá včas flákotu pro lva. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
9.3.16 22:30
@brko píše:
No ja nvm, podle me je prave generace husakovych deti banda nesebevedomych urvanku a zivotnich bridilu. Ja sama jsem vo dite. nastesti uz ne zivotni bridil a uz ne nesebevedomy urvanek ( byvavalo).

amen ženo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
10.3.16 08:28

@Petrolka Včera jsme se taky rozčílila! U oběda, pak s dětmi venku, to je furt něco. Nejsme z oceli! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
10.3.16 08:29

@medunka23 Za to nyní je generace dětí s přehnaným sebevědomím, sobeckým egem apod. Při pohledu na nynější děti už nyní mám hrůzu, koho si jednou pojmou za manželku/manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
10.3.16 08:42
@Voltiček píše:
@medunka23 Za to nyní je generace dětí s přehnaným sebevědomím, sobeckým egem apod. Při pohledu na nynější děti už nyní mám hrůzu, koho si jednou pojmou za manželku/manžela.

no jako do určité míry máš pravdu, ale řekla bych že to je způsobené nepochopením právě výchovy co tu říká @brko ono to totiž není tak jednoduché jak to vypadá, já bych strašně ráda uměla tu klasickou a pravou respektující výchovu, která ale opravdu není o tom, že ti dítě skáče po hlavě a dělá si co chce. Jenže to si spousty matek právě zaměňuje a potom to vypadá tak jak to vypadá.
ad ty školy a školky… ono je právě problém hlavně v rodičích, i když se mi něco nelíbí co škola či školka, nebo daná učitelka chtějí, tak pokud to budu s mužem řešit před dítětem, co si ztoho asi tak odnese a co asi tak bude dělat v tom zařízení… tam je každopádně na vině rodina a potažmo rodiče, děti by se měli učit že učitel je autorita, která rozhoduje a určuje co se bude dělat, tak jako to je v práci s šéfem, ale zároveň by se měli děti naučit, že určitou slušnou formou je možné s autoritou diskutovat a podat svůj návrh na řešení(to nás právě naši rodiče neučili a to je pro život důležité), jenže rodiny ale ani školství ktomuto nejsou ještě připravené, většina učitelek řekne ne já jsem řekla a už tomu dítěti neřekne proč to tak je, na to zapomínáme ale i doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
10.3.16 09:53
@medunka23 píše:
no jako do určité míry máš pravdu, ale řekla bych že to je způsobené nepochopením právě výchovy co tu říká @brko ono to totiž není tak jednoduché jak to vypadá, já bych strašně ráda uměla tu klasickou a pravou respektující výchovu, která ale opravdu není o tom, že ti dítě skáče po hlavě a dělá si co chce. Jenže to si spousty matek právě zaměňuje a potom to vypadá tak jak to vypadá.
ad ty školy a školky… ono je právě problém hlavně v rodičích, i když se mi něco nelíbí co škola či školka, nebo daná učitelka chtějí, tak pokud to budu s mužem řešit před dítětem, co si ztoho asi tak odnese a co asi tak bude dělat v tom zařízení… tam je každopádně na vině rodina a potažmo rodiče, děti by se měli učit že učitel je autorita, která rozhoduje a určuje co se bude dělat, tak jako to je v práci s šéfem, ale zároveň by se měli děti naučit, že určitou slušnou formou je možné s autoritou diskutovat a podat svůj návrh na řešení(to nás právě naši rodiče neučili a to je pro život důležité), jenže rodiny ale ani školství ktomuto nejsou ještě připravené, většina učitelek řekne ne já jsem řekla a už tomu dítěti neřekne proč to tak je, na to zapomínáme ale i doma

Souhlasím, nemělo by se doma probírat před dětmi, co si myslíme o školce. Tomu se vyhýbáme obloukem…naše dítě je strašná informátorka a tak by to bylo špatně… mimo to já si učitelek vážím, že mají na děti nervy a trpělivost. a tak o nich doma špatně nemluvím ani v soukromí. a tak to bohužel funguje i ve škole, za nás, když jsem přinesla domů poznámku, že pod lavicí hraju piškvorky, tak jsem dostala neskutečnej vylágoš. Rodiče si nedovolili slovem zmínit, že z toho učitelka dělá přehnanou vědu…
Mojí ségře si loni zapálil při hodině osmák cigaretu pod lavicí, řešilo se to až u ředitelky, bohužel rodiče doma autoritu ségry i ředitelky smetli pod stůl, vyjádřili se o nich posměšně, jako že jsou roháté bůůů a kluk nakráčel po pár dnech do školy jako king a přitvrdil v drzostech… :think: to je pak cesta do pekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí