Opakované potraty

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1186
28.9.12 08:06

@kjajka vidíš, změna partnera, to mě nenapadlo, zkusím mu to navrhnout :-) ale je fakt že to doktory napadá a skoro čekám že mi najdou alergii a sperma. ale měnit ho nehodlám ani kdybysme děti mít nemohli. dlouho jsme se hledali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
28.9.12 08:08

My to máme taky od ledna, pokud teda něco nevyzkoumaj a nebudou nás chtít léčit. Nevím, co je lepší. Ale pro klid duše určitě mít všechno dostupný, protože až se to povede, furt bych myslela na to, co mi nevyšetřili. Doktor říkal 3-6 cyklů, tak jsme se chytli těch 3, kdoví kdy přijde 1.MS a taky to nemusí být na 1. pokus. Mě fakt fascinuje to, že tu všechny, většinou, otěhotníme tak rychle. Pak se to neudrží. Není to zvláštní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
28.9.12 08:13

@lenk; tak alergie ma sperma se dá obejít přeléčením, IVF, a pak gumisexem, to mi přijde jako malej problém. Horší jsou asi protilátky proti tomu embryu. To nevím jak řeší. Nevíte? Už mě i napadlo, zme bysme si to mímo vložili do mojí mamky, jako náhradní mateřství, ale to manžel zavrhnul. Stejně jako adopci. Což mi přijde, že nám značné zužuje možnosti. Prostě musíme počít a porodit, není jiné cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
28.9.12 08:24

Zavázala jsem se, že do Vánoc shodím ještě 6kg, to jsou 2 kg za měsíc a když se to povede, budu mít během roku dole 20kg. To by taky mohlo mít význam, ne? Jenže si nejsem jistá, jestli mé stravování je možné i v těhotenství. Musím vynechávat mléčné výrobky, což je blbý, jediný co snesu je grilovanej hermelín, což je ještě horší kvůli listerii, snědla jsem ho taky tak už tunu, rak jsem zvědavá, jestli mi jí v krvi najdou. No a pak dělím potraviny na kytičky a zvířátka s tím, že zvířátka mám tak 2× do týdne. Budu se ma to muset někoho zeptat, jestli to vadí nebo ne. Ale zas si myslím, že to nemůže zas tak ovlivnit, hlavně že jím. Známá anorektička teď porodila naprosto zdravé dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
28.9.12 08:30

@Hanymany já myslela že když tělo vyrábí protilátky proti miminu tak je to taky alergie na partnera - na jeho látky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
28.9.12 08:46

Myslím že ne, podle toho co jsem četla v tom odborným článku to tak může být, ale nemusí. Ty dvě alergie můžou být spojený, ale i zvlášť. Když tam tvůj partner vyšle spermie, tak je přirozený, že tvoje tělo do určitý míry bojuje proti cizincům, jenže jak máš přehnanou imunitní reakci, tak ty spermie způsobí, že se ty imunitní strážci pustí i do embrya, ale může to fungovat i čistě jen na embryo, bez přítomnosti spermií. Takže ty spermie to tam pak akorát víc dráždí a proto se musí sexuovat s ochranou. Tak jsem si to podle toho co jsem přečetla vydedukovala já. Třeba se pletu, ale nějake dr. to tak popisoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
28.9.12 08:51

http://www.neplodnost.org/…odnosti.html

Tady celkem srozumitelně vysvětlujou všechny ty imunitní poruchy, je to víc typů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
28.9.12 08:55

http://www.medicina.cz/…e/clanek.dss?…

A tady ještě podrobněji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
28.9.12 09:55

@Hanymany to jo, ale když už dítě mám? tak se buď u mě něco změnilo, nebo mám problém jen s tím chlapem co s ním žiju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
28.9.12 10:41

Tak já chci taky zhubnout, přestat kouřir v pondělí…tak to snad taky bude mít velkej vliv a bude to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
28.9.12 10:56

Cigaretu jsem neměla 3 roky a předtím jsem už tak 3 roky kouřila příležitostně, takže to mám už celkem zvládnutý. Horší je ta váha, ale už jsem se s BMI dostala do kolonky nadváha, takže to považuju za úspěch, tak to snad taky přispěje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
28.9.12 11:17

@Hanymany hm, mám to podobně, akorát já mám ještě JEN do kolonky nadváha daleko :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
28.9.12 23:35

@lenk samozrejme to bylo mysleno v nadsazce..ta zmena partnera…:))ale pravdou je, ze z meho okoli vim, ze i tose muze stat..vam samopreju at to zvladnete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Daw
35
29.9.12 07:07

Ahoj,

Nechtěla jsem zakládat novou diskuzi a myslím si že patřím právě sem. Možná se potřebuji jen vypsat, vylít si srdíčko tím co mě tíží, možná potřebuji radu, nebo jen vlídné slovo. S manželem se snažíme o miminko už od května, v červnu se zadařilo, ale v 6tt jsem prodělala potrat.Byla jsem na vyčištění dělohy. Po první menstruaci jsem otěhotněla znova, vše vypadalo dobře, plodové vejce v 5tt velikostně odpovídalo a já se těšila že mě ta smůla opustila.Ale bohužel ve středu na kontrole mudr oznámila že se zárodek nevyvýjí a je obrovská pravděpodobnost že budu muset revizi absolvovat znova. Nedalo mi to a zajela jsem si ke svému druhému gynekologovi do HK a oznámil mi že zárodek je mrtvý a vyčištění je nevyhnutelné. Nevěřila jsem svým uším že zrovna dvě těhotenství po sobě můžou dopadnout takto a byla jsem z toho hodně špatná. Podle něj je to pouze náhoda, že po zdravotní stránce jsem v pořádku a že obě vajíčka měla špatnou genetickou informaci a proto se přestala vyvýjet. Potřetí už to tak být nemusí, je velice malá pravděpodobnost…ale tu jistotu mi nikdo dát nemůže a nikdo to s jistotou vědět taky nemůže..Zapoměla jsem napsat, že mám za sebou už jedno bezproblémové těhotenství z kterého mám zdravého pětiletého synka.Po zdravotní stránce jsem také v pořádku, protože jsem registrovaná jako dárkyně vajíček(Dárcovství ale ještě neproběhlo z toho důvodu že jsme se začali snažit o druhého potomka)..máte některé z vás podobné zkušenosti jako já? Chtěla bych znát jiné názory než jen od lékařů. Miminko si s manželem moc přejeme, ale už nechci podstupovat další a další potraty.Po psychické stránce je to hodně náročné a dalšé potrat už nezvládnu :roll:
 Daw

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
29.9.12 07:53

@Daw ahoj, no my tady máme všechny podobný osud jako ty, a všechny se ptáme-proč zrovna já? já mám taky dceru, už jí bude osm let, a teď tři roky po sobě ZT (zamlklé těhotenství). když si přečteš diskuzi zpátky, zjistíš jak se pídíme po různých vyšetřeních aby nám někdo řekl jak je to možný a hlavně aby byla naděje, že se to příště už povede, co největší. většinou ženu po dvou potratech posílá dr. na genetické a jiné vyšetření, říkal ti dr něco o tom? a jestli se můžu zeptat, toho chlapečka i potraty más se stejným partnerem? může to hrát svou roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty