Opakované potraty

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10486
29.9.12 08:11

@Daw Ahoj vítám tě v bohužel néé moc optimistické diskuse…tady si každá z nás prošla tím čím ty, a určitě je fajn, se vypovídat, hodně ti to pomůže…až se trošku vzpamatuješ s nezdarů, promluv sis s gynekologem a určitě absolvuj nějaká vyšetření :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Daw
35
29.9.12 09:59

Lenk:za dva týdny jedu na kontrolu po revizi takže se uvidí co se mnou budou dělat dál..ale spíš jsem doktora pochopila tak, že napodruhé se to ještě stát může, ale napotřetí se to zaříná řešit..Říkal že jelikož už máme zdravého synka tak by testy vyšly negativní. A ano, syna i ta těhotenství mám s jedním partnerem..Ale potom co jsem pročítala diskuze, tak většina žen má podobný problém jako já. první těhu v pořádku a další se nedaří a je někde zádrhel..Nevím v čem je chyba, jestli ve mě, v manželovi, nebo jsme měli prostě smůlu a příště to dopadne už dobře..Říkala jsem si že se to nám stát nemůže. jsme mladí, ještě nám není třicet..ale s věkem to nejspíš nesouvisí :roll:
 Daw

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Daw
35
29.9.12 10:01

Na posledních genetických testech jsem byla loni, ty vyšly dobře. a letos na jaře jsem také nějaké testy absolvovala.na cukrovku, pohlavní choroby..nevím mám toho plnou hlavu a nejde na to nemyslet :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Daw
35
29.9.12 10:06

Ještě mě napadlo, jestli toto nepodařené těhotenství nemůže souviset se zánětem dělohy co jsme měla týden po té první revizi. otěhotněla jsem potom neplánovaně v šestinedělí..musím si potom napsat na co se musím zeptat lékaře at= na nic nezapomenu
 Daw

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
29.9.12 10:42

Mě by zajímalo, jak to dělali dřív, když nebyly ultrazvuky…to nebyly ZT nebo co?

A jinak mě taky napadlo :) že už máme za sebou 2 nebo 3 potraty…3 a víc už je jen malý procento v populaci…takže si myslim, že máme vybráno a teď už tu všechny otěhotníme a bude všechno v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
29.9.12 10:50

Ahoj Daw, bohužel stejný osud potkal všechny nás tady, pro některé ještě horší, že zatím žádné děti nemáme. My jsme se přímo na to doktora ptali, co by se mohlo dít, kdyby jsme nedodrželi pauzu 3 cyklů, tak říkal, že by mohl být problém v nekvalitní sliznici, kde by se to těhotenství špatné založilo a skončilo by samovolným potratem. Jenže když si musela podstoupit revizi, tak je to zamlklé těhotenství, které by tou krátkou dobou mohlo být ovlivněno méně, ale určitý vliv to asi mít může. I když se píše, že žena po potratu má nejvyšší šanci do roka přivést na svět zdravé dítě. My všechny tady jsme výjimky, protože se nám to stalo opakovaně. Jestliže si ale měla zánět dělohy při druhém těhotenství pak bych to viděla jako velice pravděpodobnou příčinu toho druhého nezdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
29.9.12 10:54

@Izzz: no to je krásná myšlenka. Děkuju ti za ni.

Opakované potraty (3 a více) postihují prý 1% žen. Osobně se tam ještě nezahrnuju, mám za sebou 2 a ty mi naprosto a bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
29.9.12 11:00

Sice je blbý bejt těhotná v zimě - virózy a tak. Ale to se nějak zvládne. A já si myslim, že to klapne.
Holky, koho čeká do konce roku nějaký vyšetření a jaký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Daw
35
29.9.12 11:10

Hanymany:Je mi líto že jsi taky musíš procházet tím samým :roll:

Nevím jak to dělali dřív když nebyly ultrazvuky a jiné „vymoženosti“,ale určitě maminky nebyly tak vystresované jako my a doktoři je netahali po všech čertech na vyšetření..Když mě moje maminka vypráví jak to bylo před čtvrt stoletím s gynekology, že na ultrazvuk se chodilo až ve třetím měsíci, revize nebyly, žena se prostě „vyčistila sama“.No člověk si to už moc nedovede představit, ale děti se rodili :)

Možná že můj druhý potrat je způsobený tím zánětem, bohužel mě to napadlo až dneska a musím se na to zeptat lékaře..Po kontrole po šestinedělí(to jsem už byla těhotná, jen nebylo ještě nic vidět),lékařka říkala že jsem v pořádku, vaječníky dobré, po zánětu ani známky a vše bylo tam kde má být..nechci se držet jen této torie, třeba je zakopaný pes někde jinde a vyšetření nás neminou :nevim:
 Daw

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Daw
35
29.9.12 11:12

Izzz:já byla těhotná v zimě a měla jsem chřipku a klouček je zdravý jako řípa. Virozu můžeš chytnout i v létě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
29.9.12 11:21

Já vim. Ale už tu někdo psal, že nejvíc ZT bývá v zimě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Daw
35
29.9.12 11:25

Izzz:nooo mě moje doktorka říkala že nejvíc ZT bývá zase v létě :mrgreen: :mrgreen: a ted´babo rad´

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
29.9.12 11:26

AHoj děvčátka, já jsem potratila už bohužel 3× a pokaždé to bylo zamlklé těhotenství.
K tomu, co tu probíráte, bych řekla jen to, že když chceme, tak si na každém období lze něco najít…ono je to jedno, kdy jsme těhotné.. A hlavně, bych věřila tělu a řekla si, že ono asi ví, kdy je ten nejlepší čas otěhotnět…a taky se tak stane :srdce:

Nevěšte hlavičky, ono to jednou výjde. Jsem těhotná po čtvrté a věřím, že tentokrát bude vše v pořádku :kytka:

Děťátko doma sice ještě nemáme, ale stále věříme, že se jednou dočkáme :hug:

Příspěvek upraven 29.09.12 v 11:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Daw
35
29.9.12 11:28

Nino:tak to gratuluji!!!a hlavně at´se miminku dobře bydlí a vydrží až do konce :dance: můžu se zeptat zda si musela podstoupit nějaká vyšetření, nebo jste to prostě nechali na přírodě a ta si poradila sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
29.9.12 11:30
@Daw píše:
Nino:tak to gratuluji!!!a hlavně at´se miminku dobře bydlí a vydrží až do konce :dance: můžu se zeptat zda si musela podstoupit nějaká vyšetření, nebo jste to prostě nechali na přírodě a ta si poradila sama?

Byla jsem poslána po druhém potratu na genetické vyšetření a vše dopadlo v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty